Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Το ιστορικό κτίριο παίρνει ζωή και εντυπωσιάζει!

ktel.jpg

Ένα πραγματικό «κόσμημα» στην καρδιά του Ηρακλείου, ο νέος σταθμός του υπεραστικού ΚΤΕΛ θα είναι έτοιμος, σε περίπου ένα μήνα, περί τα τέλη Μαϊου, ενώ τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν στις 22 Ιουνίου.

ktel3.jpg

ktel3.jpg, by gpapadakis

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ, Μανώλη Χαχλιούτη, σε αυτή τη φάση ουσιαστικά μπαίνουν οι τελευταίες «πινελιές» στο έργο αυτό, που περιμένει τόσο το επιβατικό κοινό όσο και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στο ΚΤΕΛ.

ktel4.jpg

ktel4.jpg, by gpapadakis

Το νέο κτίσμα διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα και, σύμφωνα με τον κ. Χαχλιούτη, όλες οι παρεμβάσεις ήταν σύμφωνες με τις οδηγίες της Αρχαιολογίας ενώ, όπως είπε, υπήρξε σεβασμός προς το πρώην «Αθηνά» αποφεύγοντας με κάθε τρόπο την οποιαδήποτε αλλοίωση.

ktel2.jpg

ktel2.jpg, by gpapadakis

Περιλαμβάνονται 7 θέσεις εκδοτηρίων με πρόβλεψη για τα ΑμεΑ με τη σχετική υποδομή για την ευκολότερη πρόσβασή τους, δύο χώροι εστίασης (μία καφετέρια κι ένα εστιατόριο), ένα μίνι μάρκετ, αποθήκες, 14 τέρμιναλ, τα γραφεία της διοίκησης και το τουριστικό γραφείο του ΚΤΕΛ.
Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Χαχλιούτη, θα περιλαμβάνει τουριστικό γραφείο ενώ ετοιμάζεται Μουσείο για τον Οδυσσέα Ελύτη καθώς και έκθεση φωτογραφίας και κειμηλίων από την ιστορία του ΚΤΕΛ Ανατολικής Κρήτης. 

Η διοίκηση του ΚΤΕΛ θα αποφασίσει εάν θα δοθεί σε χρήση ο χώρος πριν ή μετά τα επίσημα εγκαίνια.

Κρήτη

Ηράκλειο

Επιστολή Φραγκάκη σε Καραμανλή για την οδική σύνδεση του αεροδρομίου Καστελλίου

Φραγκάκης

Επιστολή προς τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κωνσταντίνο Καραμανλή απέστειλε ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης με την οποία ζητάει την αναθεώρηση της μελέτης κατασκευής του έργου που αφορά την οδό σύνδεσης του νέου Διεθνούς Αεροδρομίου Καστελλίου με την οδό Αρκαλοχωρίου-Βιάννου.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος προτείνει ο συνδετήριος δρόμος αεροδρομίου με την οδό Αρκαλοχωρίου Γαζέπι Μύλος, μήκους 6 χλμ, να κατασκευαστεί στα πρότυπα κλειστού αυτοκινητόδρομου με δύο κλάδους και δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με παράπλευρο οδικό δίκτυο και να κατασκευαστεί ένας σύγχρονος και ασφαλής κόμβος στο σημείο που τέμνεται με τον δρόμο Αρκαλοχώρι-Γαζέπι Μύλος, προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών από και προς την ενδοχώρα του Δήμου.

Όπως επισημαίνεται στην επιστολή, το υπάρχον σχέδιο προβλέπει – στο ανωτέρω τμήμα - την κατασκευή ανοιχτού αυτοκινητόδρομου μιας λωρίδας ανά κατεύθυνση, με συνέπεια να ελλοχεύει σοβαρός κίνδυνος των διερχόμενων οδηγών, δεδομένης της σημαντικής αύξησης της κυκλοφορίας που θα σημειωθεί τα επόμενα χρόνια λόγω της λειτουργίας του νέου αεροδρομίου.    

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Με αφορμή την ιδιωτικοποίηση του Ενετικού Λιμένα. Γράφει ο Μανόλης Ν. Σφακιανάκης

Ηράκλειο - Εστίαση: Επιπλέον μέτρα στήριξη ζήτησαν οι επαγγελματίες

Ηράκλειο: Το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων