Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - Ηλεκτροκίνηση: Info day για την βιώσιμη αστική κινητικότητα στην Λότζια

ηλεκτρικο λεωφορειο λοτζια

Καθορίζοντας πράσινες και προσβάσιμες διαδρομές για όλους, ο Δήμος Ηρακλείου συνεχίζει το πρόγραμμά του για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με επικέντρωση σε δράσεις που συμβάλλουν στη μείωση των περιβαλλοντικών κινδύνων, που προέρχονται από τις αστικές μεταφορές.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ηρακλείου:

"Την Παρασκευή 24/9/21, ώρα 09:00 έως 13:00, με αφορμή την ολοκλήρωση της Πράξης ECORouTs, “Κοινές δράσεις για τη δημιουργία πράσινων – περιβαλλοντικά φιλικών διαδρομών μέσα σε τουριστικές περιοχές», του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Συνεργασίας, «INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ- ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020», εκπρόσωποι του Δήμου Ηρακλείου, Κύριου Δικαιούχου της Πράξης, συνομιλούν με τους πολίτες στη Λότζια και τους ενημερώνουν για το πρόγραμμα που αφορά τη βιώσιμη αστική κινητικότητα και τη βελτίωση της καθημερινότητας στις μετακινήσεις, για τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης του Ηρακλείου.

Πρωτοποριακό στοιχείο του ECORouTs, είναι η προμήθεια δύο ηλεκτροκίνητων λεωφορείων, μηδενικών ρύπων, μεσαίου μεγέθους (28 θέσεων) που ήδη έχουν ενταχθεί στην Πράσινη Γραμμή, καθώς και των 2 σταθμών φόρτισης. Η «Πράσινη» Γραμμή, έχει μελετηθεί με γνώμονα το σεβασμό προς το περιβάλλον, ενώ τα σημεία από τα οποία διέρχονται τα οχήματα, περιλαμβάνουν ιστορικά μνημεία και σημεία
τουριστικού ενδιαφέροντος, εξυπηρετώντας παράλληλα κατοίκους και επισκέπτες.

Τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία αγοράστηκαν από τον Δήμο Ηρακλείου, στο πλαίσιο της Πράξης «ECORouTs», του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A «ΕΛΛΑΔΑ–ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020», με πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΤΠΑ), της Ελλάδας και του Δήμου.

Αντίστοιχες δράσεις που αφορούν την ηλεκτροκίνηση και τη βιώσιμη αστική κινητικότητα πραγματοποιούνται στους Δήμους Πάφου και Αραδίππου (Κύπρος), καθώς και στο Δήμο Χανίων που αποτελούν το εταιρικό σχήμα της Πράξης.

Η πράξη ECORouTs υλοποιείται με κεντρικούς σκοπούς:

- την ελάττωση των εκπομπών CO 2 και άλλων αερίων (ΝΟ 2 και SO 2 ) επιβλαβών τόσο για την ανθρώπινη υγεία, όσο και για το φυσικό περιβάλλον
- την προώθηση δράσεων που συμβάλλουν στη μείωση των περιβαλλοντικών κινδύνων, οι οποίοι προέρχονται από τις αστικές μεταφορές.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://ecorouts-project.eu/ https://www.heraklion.gr/municipality/interr eg-greece-cyprus/ecorouts.html

Διευθύνουσα υπηρεσία: Διεύθυνση Προγραμματισμού Οργάνωσης & Πληροφορικής

Αρμόδιο τμήμα: Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων"

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ηράκλειο - Παραχώρηση αεροδρομίου στο ΤΑΙΠΕΔ: Αναζητούν τρόπους για να βάλουν "φρένο"!

Λιμάνι Ηρακλείου: Σε έναν μήνα θα ξέρουμε τον νέο "ιδιοκτήτη"

Κρήτη - κορωνοϊός: "Έπεσαν" αισθητά οι νοσηλείες

Κρήτη

Ηράκλειο

Σεισμός: Νέα δόνηση ταρακούνησε το Ηράκλειο!

Σεισμογράφος

Ακόμα μια σεισμική δόνηση σημειώθηκε απόψε!

Συγκεκριμένα, στις 23:03 σημειώθηκε δόνηση 3.5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ. Ο σεισμός εντοπίζεται 4 χιλιόμετρα νότια, νοτιοανατολικά του Αρκαλοχωρίου και σε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.

Το επίκεντρο του σεισμού.
Το επίκεντρο του σεισμού.

Από το απόγευμα στην ίδια περιοχή έχουν καταγραφεί αλλεπάλληλοι μετασεισμοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σεισμός: Σπίτια στο Αρκαλοχώρι ήταν ακατάλληλα και έγιναν κατοικίσιμα (φωτο)

Αρκαλοχώρι - σεισμός: "Πληγώνονται" συνεχώς τα κτίρια από τα ρίχτερ

Αρκαλοχώρι - σεισμός: Ανοίγει η πλατφόρμα arogi.gov.gr και για επιπλέον οικισμούς

ESPA BANNER