Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Η "Λαϊκή Συσπείρωση" ζητά συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο για το "Ν.Καζαντζάκης"

Λαικη συσπέιρωση

Κατάθεση πρότασης για συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου σχετικά με την αξιοποίηση του «Ν.Καζαντζάκης» κατέθεσε η "Λαϊκή Συσπείρωση"

Δήλωση του Δημήτρη Βρύσαλη:

«Η παράταξη μας μόλις κατέθεσε πρόταση για συζήτηση στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, για την αξιοποίηση της έκτασης του σημερινού αεροδρομίου «Ν.Καζαντζάκης».

Στηρίζουμε αποφασιστικά και καλούμε τον λαό της περιοχής να αγωνιστεί σθεναρά ώστε ο χώρος να μην περάσει στα χέρια ιδιωτών επενδυτών που θα τον αξιοποιήσουν για το δικό τους επιχειρηματικό όφελος. Επομένως ο χώρος δεν έχει καμία δουλειά να υποθηκεύεται στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα, αλλά πρέπει να μείνει στο Δημόσιο και σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου τα 3000 στρέμματα να μετατρέπουν σε ένα πολυθεματικό, μητροπολιτικό πάρκο που θα «φιλοξενήσει» τις λαϊκές ανάγκες τις περιοχής.

Θεωρούμε, αυτήν τη θέση πρέπει να εκφράσει καθαρά το Δημοτικό Συμβούλιο και όποιος άλλος θέλει πραγματικά η αξιοποίηση τους «Ν.Καζαντζάκης» να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του λαού της περιοχής»

Ακολουθεί η πρόταση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» για συζήτηση επί του θέματος στο αμέσως επόμενο Δ.Σ.:

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΩΣ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

«Η Αξιοποίηση της έκτασης του σημερινού αεροδρομίου «Ν.Καζαντζάκης» να γίνει με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες»

Ο χώρος του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης» ανήκει στον λαό της Ν. Αλικαρνασσού, στο λαό του Ηρακλείου, επομένως τασσόμαστε κατά οποιασδήποτε μορφής ιδιωτικοποίησης του και απαιτούμε να φύγει τώρα από τα χέρια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων. Επίσης με κανένα τρόπο δεν πρέπει να βρεθεί στα χέρια κάποιου άλλου επίδοξου ιδιώτη επενδυτή, ούτε στην ευθύνη του ΤΑΙΠΕΔ ή άλλου φορέα που ουσιαστικά θα αναλάβει τον τρόπο ιδιωτικοποίησης του.

Τα 3.000 στρέμματα του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης» ανήκουν στο λαό του Δήμου και επιμένουμε να γίνει, με κρατική χρηματοδότηση, μητροπολιτικό πάρκο με υποδομές αναψυχής, αθλητισμού, μόρφωσης, πολιτισμού, πράσινου, ελεύθερου χώρου, με δυνατότητα να γίνει η μεγάλη ανάσα δροσιάς το καλοκαίρι για τους χιλιάδες δημότες μας. Παράλληλα πρέπει να προβλεφθεί μέρος της έκτασης να αξιοποιηθεί για την κάλυψη των πολύ σοβαρών κενών σχολικής στέγης της περιοχής της Ν. Αλικαρνασσού, με ανέγερση νέων σχολικών συγκροτημάτων.

Τα παραπάνω να ληφθούν υπόψη και να συμπεριληφθούν στο Ειδικό Χωρικό Σχέδιο της Δ.Ε. Ν. Αλικαρνασσού.

Σε κάθε περίπτωση ο Δήμος Ηρακλείου, να απαιτήσει:

Από την κυβέρνηση, ο χώρος του αεροδρομίου «Ν. Καζαντζάκης» να μην υποθηκευτεί στην ΕΤΕΠ για την δανειακή σύμβαση χρηματοδότησης για την κατασκευή του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι.

Τα 3.000 στρέμματα να αξιοποιηθούν εξ’ ολοκλήρου για τις ανάγκες του λαού της Ν. Αλικαρνασσού και συνολικά του Ηρακλείου, με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση και όχι για τις ανάγκες των μεγαλοεπιχειρηματιών. Ο χώρος να μείνει στα χέρια του δημοσίου το οποίο και θα αναλάβει την κατασκευή, τη διαχείριση, το κόστος λειτουργίας και συντήρησης πολυθεματικού, μητροπολιτικού πάρκου σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου.

 

_ . _ . _

Κρήτη

Ηράκλειο

Σοβαρό τροχαίο στην Κρήτη - Άγιο είχαν οι επιβάτες (φωτογραφίες)

σοβαρές ζημιές υπέστη το ένα ΙΧ που ενεπλάκη στο τροχαίο

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε λίγο πριν τη μία το μεσημέρι στο δρόμο από το Τυμπάκι για τις Μοίρες.

Κάτω από άγνωστες για την ώρα συνθήκες, τρία οχήματα συγκρούστηκαν μεταξύ τους.

Μάλιστα το ένα, όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες του Παναγιώτη Βλάχου, είναι όχημα της Πυροσβεστικής.

Από το τροχαίο, το ένα ΙΧ υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές ενώ το πυροσβεστικό όχημα γύρισε στο πλάι.

Στο σημείο επικράτησε μεγάλη αναστάτωση ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, κανείς από τους εμπλεκόμενους δεν έχει τραυματιστεί σοβαρά έτσι ώστε να συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Δείτε φωτογραφίες από το τροχαίο:

γύρισε στο πλάι το πυροσβεστικό όχημα
γύρισε στο πλάι το πυροσβεστικό όχημα
γύρισε στο πλάι το πυροσβεστικό όχημα
γύρισε στο πλάι το πυροσβεστικό όχημα
γύρισε στο πλάι το πυροσβεστικό όχημα
γύρισε στο πλάι το πυροσβεστικό όχημα
Σμπαράλια το ένα ΙΧ
Σμπαράλια το ένα ΙΧ
Ευτυχώς δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός
Ευτυχώς δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός
Μικρές υλικές ζημιές στο τρίτο εμπλεκόμενο όχημα
Μικρές υλικές ζημιές στο τρίτο εμπλεκόμενο όχημα
Αναστάτωση στο σημείο
Αναστάτωση στο σημείο