Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Η επόμενη μέρα μετά την θεομηνία

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε ο Καρτερός

Αδυναμίες, αστοχίες και έλλειψη σχεδιασμού στις υποδομές αποκάλυψε για μια ακόμα η χθεσινή θεομηνία στο Ηράκλειο το οποίο παραδόθηκε στα στοιχεία της φύσης.

Η επόμενη μέρα βρίσκει τους Ηρακλειώτες των ανατολικών προαστίων να μετρούν τις πληγές που άφησαν πίσω τους οι πρωτοφανούς έντασης καταρρακτώδεις βροχές

Αυτοκίνητα θάφτηκαν στη λάσπη, περιουσίες χάθηκαν, επιχειρήσεις καταστράφηκαν, αγροτικές καλλιέργειες σαρώθηκαν, οδικές και άλλες υποδομές υπέστησαν μεγάλες καταστροφές και άνθρωποι κινδύνευσαν να πνιγούν στην πολύπαθη περιοχή του Καρτερού.

Στο Ηράκλειο το θέμα της αποτίμησης των καταστροφών έχει η Πολιτική Προστασία, ενώ στη μάχη για την άμεση αντιμετώπιση και αποκατάσταση των προβλημάτων που ενέσκυψαν λαμβάνουν μέρος η τεχνική υπηρεσία του δήμου Ηρακλείου , το τμήμα οδοποιίας, η Δ/νση Καθαριότητας και η ΔΕΥΑΗ.

Ο δήμος Χερσονήσου ξεκίνησε ήδη την διαδικασία για την κήρυξη της περιοχής των Μαλίων σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και ετοιμάζει το αίτημα που θα υποβληθεί αρχικά στην Περιφέρεια Κρήτης και ακολούθως στα αρμόδια κεντρικά όργανα.

Από πλευράς Περιφέρειας Κρήτης, ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη είπε ότι έχει ξεκινήσει η καταγραφή και έκανε λόγο για ευθύνες εκείνων που έχουν προχωρήσει σε αυθαιρεσίες και μπαζώματα στις πληγείσες περιοχές.

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας Τάσος Κουρουπάκης γνωστοποίησε την σημερινή σύγκλιση στα Χανιά του συντονιστικού οργάνου για τον σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας σε ότι αφορά την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση πλημμυρικών ή άλλων έντονων καιρικών φαινομένων και χιονοπτώσεων.

Μάλιστα θα προωθηθεί – όπως είπε - αίτημα από την Περιφέρεια Κρήτης προς τον κ. Χαρδαλιά - για πρόσβαση στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 για προειδοποιήσεις που θα αφορούν ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο κ. Κουρουπάκης προειδοποίησε μάλιστα για το γεγονός ότι δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε από την πρόσκαιρη βελτίωση του καιρού, αφού ως το βράδυ – σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων θα πέσουν 70 με 80 χιλιοστά νερού στην Βόρεια Κρήτη.

Το φαινόμενο λοιπόν εξακολουθεί να είναι σε εξέλιξη και η επιφυλακή των αρμοδίων αρχών παραμένει.

Ν’ αναφέρουμε τέλος ότι μέσω της εκπομπής έγινε έκκληση για βοήθεια από τον εφημέριο του Ιερού Ναού του Αγίου Ιωάννη στον Καρτερό καθώς 30 με 40 εκατοστά λάσπης έχουν καλύψει τον πρόναο όπως και τις αυλές της εκκλησίας η οποία έχει υποστεί σημαντικές ζημιές.

Κρήτη

Ρέθυμνο

Κρήτη: Η "σοκολάτα" που είχε δεν ήταν ...αθώα

ΤΑΕ

Συνελήφθη, σήμερα (4/12) το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Αμαρίου, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών.

Ειδικότερα, από τους αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του ημεδαπού κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 19,4 γραμμάρια κάνναβης και μικροποσότητα κάνναβης σε μορφή σοκολάτας.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση  Ασφαλείας Ρεθύμνης