Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Η ακριβή λύση της αφαλάτωσης και οι αυξημένες ανάγκες στο Μαλεβίζι

Αλμυρός ποταμός

Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την ασφαλή υδροδότηση του δήμου Μαλεβιζίου, ενώ η δημοτική επιχείρηση ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου έχει καταθέσει αίτημα για επέκταση της μονάδας αφαλάτωσης και συνολικά 11.000 κυβικά νερού, ημερησίως, ενώ είναι γνωστό ότι αυτή η λύση είναι ακριβή και το νερό τεχνητό.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο “Ράδιο Κρήτη” και την εκπομπή του Μ. Αργυράκη, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ, κ Τάσος Λιαδάκης, σε αυτή τη φάση η δημοτική επιχείρηση έχει τη δυνατότητα υδροδότησης με 2000 κυβικά νερού τη μέρα, ενώ αρχικά έχει κατατεθεί αίτημα για 3000 κυβικά επιπλέον και φυσικά υπάρχει το αίτημα στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για έγκριση 11.000 κυβικών, τη μέρα!

Ο κ. Λιαδάκης έκανε λόγο για τεράστιο πρόβλημα με την υδροδότηση περιοχών όπως η Αμμουδάρα, η Αγ. Πελαγία και η Λυγαριά που τους καλοκαιρινούς μήνες έχουν πολύ αυξημένες ανάγκες οι οποίες πρέπει πάσει θυσία να καλυφθούν ενώ επικαλέστηκε και την τεράστια οικιστική ανάπτυξη των περιοχών αυτών.

“Το νερό που έχουμε δεν επαρκεί. Πρέπει άμεσα να βρούμε λύσεις γιατί ο κόσμος θα διψάσει”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Λιαδάκης.

Ωστόσο, ο ίδιος χαρακτήρισε τη λύση αυτή ως λύση ανάγκης, λύση ακριβή αφού όπως είπε το κόστος φθάνει περίπου στα 0,28 λεπτά, ενώ προβληματισμό προκαλεί το γεγονός ότι αυτό το νερό για το οποίο κατατέθηκε το σχετικό αίτημα δεν είναι φυσικό ενώ θα μπορούσαν να αναζητηθούν άλλες λύσεις 

Ο κ. Λιαδάκης σημείωσε, πάντως, ότι ο δήμος Μαλεβιζίου είναι κοντά στην υδροδότηση από το Φράγμα Αποσελέμη και είπε πως, όταν οριστικοποιηθεί αυτή η λύση, θα εγκαταλειφθεί η επιλογή της αφαλάτωσης….

Διαβάστε επίσης:

Δασικοί Χάρτες: Νέες προθεσμίες για την υποβολή αντιρρήσεων και δήλωσης λαθών

Μενδώνη στο Ράδιο Κρήτη: Υπέρ του μάστερ πλαν για τα Ενετικά Τείχη

Κρήτη

Ηράκλειο

Δακοτκονία το Σάββατο σε περιοχές του Ηρακλείου

Δακοκτονια

Η Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου γνωστοποιεί ότι με την προϋπόθεση των κατάλληλων καιρικών συνθηκών θα ξεκινήσει ο πρώτος γενικός δολωματικός ψεκασμός δακοκτονίας το Σάββατο 19 Ιουνίου στην Καλλονή, Άγιο Βασίλειο το Χουδέτσι, Αυγενική, Βενεράτο, Κεράσια και Σίβα.

Παρακαλούνται όσοι ελαιοπαραγωγοί έχουν περιφραγμένα ελαιόφυτα να μεριμνήσουν ώστε ο εργολάβος ψεκασμού να έχει πρόσβαση στα δένδρα τους για να μπορεί να τα ψεκάσει και οι βιοκαλλιεργητές να σημαδέψουν τα ελαιόφυτά τους για να αποφευχθεί ανεπιθύμητος ψεκασμός.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί σε περιοχές με χαμηλά ποσοστά καρποφορίας με δεδομένο ότι σε αυτές η αποτελεσματικότητα των δολωματικών ψεκασμών είναι εξαιρετικά αμφίβολη οπότε οι παραγωγοί ίσως χρειαστεί να επέμβουν με ίδια μέσα (π.χ. ψεκασμούς κάλυψης).

Επίσης επισημαίνεται η υποχρέωση του εργολάβου καθ’όλη τη διάρκεια των ψεκασμών, να αναρτά από την προηγούμενη μέρα, σε εμφανή δημόσιο χώρο, τις τοποθεσίες στις οποίες θα πραγματοποιούνται ψεκασμοί προκειμένου να λαμβάνουν γνώση οι ενδιαφερόμενοι ελαιοκαλλιεργητές. Οι τελευταίοι επιβάλλεται να επισκέπτονται συχνά τα ελαιόφυτά τους διαπιστώνοντας την καλή εφαρμογή των ψεκασμών και την αποτελεσματικότητά τους και να μεταφέρουν στην υπηρεσία μας έγκαιρα όποιο πρόβλημα υποπέσει στην αντίληψή τους. 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Αυτοκίνητα κινητές "βόμβες" - Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για τα λάδια

Ηράκλειο: Έδωσε δουλειά στο παιδί που πήγε να τον κλέψει - Το "ευχαριστώ" ήρθε 25 χρόνια μετά

Κρήτη: Ο καύσωνας έκαψε και το... λάδι - Τεράστια μείωση της παραγωγής

Ηράκλειο: Επίθεση σε πισίνα βίλας - Μεγάλη η ζημιά, λέει ο ιδιοκτήτης