Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Χωρίς δημοτικές τουαλέτες η πόλη - " Βροχή " οι διαμαρτυρίες των δημοτών

φωτο αρχειου

Με ένα ιδιότυπο, εξαιρετικά προβληματικό καθεστώς, λειτουργούσαν τα προηγούμενα χρόνια οι δημοτικές τουαλέτες στο Ηράκλειο, σε μία πόλη με έντονο τουριστικό ενδιαφέρον κι εκατομμύρια επισκέπτες.

Το γιατί πλέον οι δημοτικές τουαλέτες δε λειτουργούν, εξήγησε ο αντιδήμαρχος Κώστας Βαρδαβάς, ο οποίος, στην παρούσα φάση, δεν είναι υπεύθυνος για το θέμα, όμως, παλαιότερα είχε ενεργό συμμετοχή.

Μιλώντας στο “Ράδιο Κρήτη” και τον Μανώλη Αργυράκη, ο κ. Βαρδαβάς, αναφέρθηκε στο παλαιότερο καθεστώς λειτουργίας τους από Ηρακλειώτισσες οι οποίες αντιμετώπιζαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και η διαχείριση των τουαλετών για τις οικογένειές τους ήταν ένα οικονομικό στήριγμα.

“Παλαιότερα, είχα πάρει μία πρωτοβουλία και το θέμα είχε συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο. Τότε είχε γίνει δεκτή η χρήση τους από κάποιες γυναίκες χωρίς όμως να υπάρχει κάποια σύμβαση. Τότε κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι δέχθηκαν το προβληματικό αυτό καθεστώς. Όμως, στη συνέχεια προέκυψε ζήτημα καθώς οι κυρίες αυτές ζήτησαν επιπλέον χρήματα από τον κόσμο”, τόνισε ο κ. Βαρδαβάς.

Και συνέχισε, λέγοντας ότι ο ίδιος πρότεινε στο δημοτικό συμβούλιο να υπάρχει ωράριο και τα αναλώσιμα στις κυρίες αυτές να τα παρέχει ο δήμος. Αντί της εργασίας τους, είχε προτείνει να έχουν δικαίωμα φιλοδωρήματος μόνον εάν οι δημότες ή οι επισκέπτες το επιθυμούσαν.

“Πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι, να συζητήσουμε τη λειτουργία στις δημοτικές τουαλέτες, να συζητήσουμε την προσβασιμότητα, αλλά εάν θέλουμε να υπάρχει μία σωστή λειτουργία, πρέπει να πάμε σε άλλο επίπεδο’, εξήγησε ο κ. Βαρδαβάς, επισημαίνοντας ότι σε άλλους δήμους , όπως για παράδειγμα στα Χανιά, ο οικείος δήμος ετησίως πληρώνει ένα ποσό της τάξεως των 300.000 ευρώ για τις δημοτικές τουαλέτες!

Και πρόσθεσε ότι στο Ηράκλειο, για να λειτουργούν κανονικά, να υπάρχει προσωπικό, και να τηρείται η καθαριότητα, οι 6 από αυτές, χρειαζόμαστε περίπου 40 άτομα!

Όπως είπε ο αντιδήμαρχος, ο ίδιος, αν είχε αυτό το προσωπικό διαθέσιμο, θα προτιμούσε να το τοποθετήσει στον οδοκαθαρισμό.

Εξήγησε, δε, ότι αρμόδια αντιδήμαρχος είναι η κ. Μαρία Καναβάκη, η οποία προσπαθεί να έρθει σε συνεννόηση με το Ελεγκτικό Συνέδριο, ώστε να προχωρήσουν οι σχετικές προσλήψεις προσωπικού, με επιβάρυνση του δήμου Ηρακλείου, δηλαδή των ίδιων των δημοτών.

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως είπε, υπάρχει η λύση του ιδιώτη.

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Προβληματισμένος ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος από την έντονη σεισμική δραστηριότητα

Ηράκλειο: Αυτόφωρο και 30.000 ευρώ πρόστιμο για την κακοποίηση του αλόγου του

Κρήτη

Μινωικές Γραμμές: Το νέο πρόγραμμα δρομολογίων της Κρήτης από τις 21 Ιουνίου

knossos palace κνωσος παλας μινωικες

Οι ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ενημερώνουν το επιβατικό κοινό και τους συνεργάτες τους για το πρόγραμμα δρομολογίων στις γραμμές της Κρήτης, που θα ισχύει από τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.

Συγκεκριμένα:

τα νέα δρομολόγια των Μινωικών Γραμμών
τα νέα δρομολόγια των Μινωικών Γραμμών

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι κύριοι επιβάτες να απευθύνονται στον ταξιδιωτικό τους πράκτορα, στα Κεντρικά Πρακτορεία των Μινωικών Γραμμών, μέσω του Πανελλαδικού Αριθμού Κρατήσεων 801-11-75000 (από σταθερό τηλέφωνο), στα κεντρικά πρακτορεία ή στα λιμενικά γραφεία της εταιρείας (Ηράκλειο: 2810-399899, 2810-330198, Πειραιάς: 210-4145744, 210-4080028, Αθήνα: 210-3376910, Σούδα: 28210-81276, Χανιά: 28210-45911-12). Κρατήσεις On-Line στο www.minoan.gr χρησιμοποιήστε τη νέα Υπηρεσία E-Ticket (https://www.minoan.gr/eticket), εκτυπώνοντας το εισιτήριό σας για τις γραμμές εσωτερικού ή κατεβάζοντάς το στην οθόνη του κινητού σας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Η κουρά των προβάτων έφερε μπαλωθιές και... συλλήψεις

Ηράκλειο: ΙΧ με τρεις νεαρούς ανετράπη μέσα σε χωράφι

Ηράκλειο: Ζημιές σε αυτοκίνητα μετά την... ματαίωση του κορωνοπάρτι