Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Αυτόφωρο και 30.000 ευρώ πρόστιμο για την κακοποίηση του αλόγου του

άλογο

Ένα δύσκολο περιστατικό κλήθηκαν να αναλάβουν τα μέλη του φιλοζωϊκού σωματείου "Ζωφόρος Κρήτης" με "πρωταγωνιστή ένα κακοποιημένο άλογο.

Συνοδεία της αστυνομίας και με τον κτηνίατρο Στέλιο Πηρουνάκη μέλη του σωματείου βρήκαν το άτυχο ζώο δεμένο σε ένα δέντρο, υποσιτισμένο και τραυματισμένο.

"Έλειπε ολόκληρη η οπλή του από το πίσω πόδι με αποτέλεσμα το ζώο να αιμορραγεί και να έχει μολυνθεί σε μεγάλο βαθμό, με νεκρό ιστό που κρεμόταν από το σημείο.Όλο αυτό προήλθε από δέσιμο από το πόδι του χαμηλά -κοντά στην οπλή- με σχοινί(!) το λεγόμενο ''παστούρωμα'', αναφέρεται στην ανακοίνωση της Ζωφόρου.

Μετά από εισαγγελική εντολή το ζώο αφαιρέθηκε από τον ιδιοκτήτη ο οποίος βρέθηκε αμέσως στο αυτόφωρο μιας και η καταγγελία ήταν συγκεκριμένη και του βεβαιώθηκε πρόστιμο 30.300 ευρώ.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνει το φιλοζωϊκό σωματείο στην ΕΛ.ΑΣ και συγκεκριμένα, στον επικεφαλής της Αστυνομικο Υ/Δντη κ Χρυσακη Νίκο & Διοικητή ΑΤ Αγ Μύρωνα κ Ρινακακη Εμμανουήλ, "που δίνουν παράδειγμα συνεπείας και ενσυναισθησης τηρώντας στο έπακρο τις Άξιες για τις οποίες υπάρχει το λειτούργημα τους".

Τώρα ξεκινά ο αγώνας για να επουλωθούν οι πληγές του κορμιού άλλα και της ψυχής του αλόγου.

"Θα χρειαστούμε την δική σας βοήθεια την βοήθεια για να μπορέσουμε να το στηρίξουμε με τροφές βιταμίνες αντιβιώσεις γιατρό γάζες κλπ Τα έξοδα είναι πάρα πολλά και μόνοι δεν μπορούμε να αντεπεξέλθουμε χωρίς την δική σας ΣΤΗΡΙΞΗ", καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Αεροδιακομιδή για 31χρονο ναυτικό

Καιρός στην Κρήτη: Άστατος με τοπικές βροχές

Ο "θάνατος του εμποράκου" στο Ηράκλειο (φωτογραφίες)

 

 

 

 

 

 

 

 

Κρήτη

Κρήτη: Περαστικά στην Διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη

ελένη μπορμπουδάκη

Στο νοσοκομείο για προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση ρουτίνας, εισήχθη η Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης κα Λένα Μπορμπουδάκη.

Η κα Μπορμπουδάκη θα επιστρέψει στα καθήκοντά της, σε λίγες ημέρες.

Της ευχόμαστε περαστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ηράκλειο: Τραγωδία με τον ηλικιωμένο που είχε εξαφανιστεί

Γλυκά Νερά: Αγωνιώδης ο θάνατος της Καρολάιν - Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Κρήτη: Η κουρά των προβάτων έφερε μπαλωθιές και... συλλήψεις