Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ευχάριστα νέα για το 17 μηνών κοριτσάκι - Αγωνία για τον 15χρονο

εντατικη

Ευχάριστα είναι τα νέα για το μόλις 17 μηνών κοριτσάκι που στις 5 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση, όταν στραβοκατάπιε τροφή.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε αρχικά σε σοβαρή κατάσταση στο Βενιζέλειο όπου διασωληνώθηκε και από εκεί στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Χθες και όπως είπε στο ekriti ο αναπληρωτής Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιάννης Φανουργιάκης, η κατάσταση της υγείας του μικρού κοριτσιού έχει βελτιωθεί χθες Κυριακής αποσωληνώθηκε όμως συνεχίζει να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.

Στη ΜΕΘ Παίδων και ο 15χρονος

Την ίδια ώρα, σε σοβαρή κατάσταση παραμένει ο 15χρονος από τον Αγιο Νικόλαο που στις 15 Νοεμβρίου υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία με συνέπεια να μεταφερθεί σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο της περιοχής.

Εκεί οι γιατροί έκριναν απαραίτητη τη μεταφορά του σε νοοσοκομείο του Ηρακλείου και τελικά ο 15χρονος εισήχθη στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Σύμφωνα με τον κ. Φανουργιάκη, η κατάσταση της υγείας του παραμένει κρίσιμη και εξακολουθεί να νοσηλεύεται διασωληνωμένος και σε καταστολή με τους θεράποντες ιατρούς να τον παρακολουθούν στενά.

Γιώργος Ι. Παπαδάκης

Κρήτη

Ηράκλειο

Κόλπος Δερματά και Ίδης συζητώνται στη Λότζια

Η Λότζια

Το “πάγωμα” των εργασιών στον Κόλπο του Δερματά, η εργολαβία ανάπλασης στον πεζόδρομο της Καλοκαιρινού- Ίδης και επεξηγήσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικών κτιρίων, είναι τα τρία θέματα που θα συζητηθούν αύριο (22/1), στη μια το μεσημέρι, μεταξύ των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων στη Λότζια.

Την πρόσκληση για τη διαπαραταξιακή σύσκεψη και την ατζέντα των θεμάτων απέστειλε σήμερα ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της παράταξης ΣΥΝ+ΠΡΑΞΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ του Πέτρου Ινιωτάκη με την οποία ζητείται από την δημοτική αρχή “ο αποχαρακτηρισμός της περιοχής του Κόλπου του Δερματά ως Τουριστικής Μαρίνας “, καθώς και η εκκίνηση των διαδικασιών έκδοσης της Περιβαλλοντικής αδειοδότησης και της έγκρισης κατασκευής έργων όπως προβλέπει η συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης Μαρία Κοζυράκη