Skip to main content
ΚΡΗΤΗ

Ηράκλειο - εργασιακό ν/σ: Στις απεργιακές "επάλξεις" συνδικάτα και σωματεία

Image
Απεργία
 clock 22:30 | 07/06/2021 writer icon newsroom ekriti.gr

Κάλεσμα σε κάθε συνδικάτο, εργαζόμενο, συνδικαλιστή και επιτροπή αγώνα απευθύνουν συνδικάτα και σωματεία του Ηρακλείου για μαζική κια μαχητική συμμετοχή στις κινητοποιήσες που οργανώνονται εντός της τρέχουσας εβδομάδας κατά του νομοσχεδίου για τα εργασιακά.

Ανακοίνωση που εξέδωσαν τα σωματεία οικοδόμων, ιδιωτικών υπαλλήλων, εκπαιδευτικών, μουσικών συλλόγων και συνταξιούχων αναφέρει ότι θα δοθεί άμεση και μαχητική απάντηση από τα σωματεία την Τρίτη 8 Ιουνίου (ημέρα έναρξης της συζήτησης του ν/σ στη βουλή) στην Πλατεία Ελευθερίας στις 3.30 το απόγευμα, ενώ την Πέμπτη 10 Ιουνίου η αντίδραση θα κλιμακωθεί με απεργία και συγκέντρωση στις 10.00π.μ στον ίδιο χώρο.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ «ΓΑΛΑΤΕΙΑ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ»

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΡΗΤΗΣ του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ- ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΚΕΤΕΚ-ΤΕΕ ΟΑΕΔ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΑΜΕΣΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΙΝΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 8 ΙΟΥΝΗ 6:30μμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΜΕΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ 10πμ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ –ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ, ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

Τα σωματεία μας καλούν κάθε συνδικάτο, κάθε εργαζόμενο, συνδικαλιστή, επιτροπή αγώνα σε Μαζική και Μαχητική Συμμετοχή στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στο Νομοσχέδιο – έκτρωμα που ετοιμάζει η Κυβέρνηση για τα εργασιακά.

8 Ώρες Δουλειά - 8 Ώρες Ανάπαυση – 8 Ώρες Ελεύθερος Χρόνος

Αυτή η ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης θέλουν να γίνει με μια μονοκοντυλιά 13 ώρες δουλειά την μέρα με μείωση μισθών! Θέλουν να τσακίσουν την υγεία και την ζωή των εργαζομένων για τα κέρδη των Αφεντικών.

ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! - Το νομοσχέδιο να Αποσυρθεί ΤΩΡΑ!

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, πατώντας στον δρόμο που έστρωσε η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θέλει να επιβάλει την ΤΖΑΜΠΑ ΔΟΥΛΕΙΑ. Μιλάνε για «ελεύθερο χρόνο για την φροντίδα των παιδιών» αυτοί που έκλεισαν παιδικούς σταθμούς, που δεν προσλαμβάνουν δασκάλους για τα σχολεία! Θέλουν να δουλεύει ο εργαζόμενος σα σκλάβος, χωρίς να πληρώνεται επιβάλλοντας δουλειά 7 μέρες την βδομάδα, 13 ώρες την μέρα!

ΩΡΑΡΙΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ - ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΗΧΑΝΕΣ

Η ζωή μας, οι συνθήκες δουλειάς οι δικές μας και των παιδιών μας, οι μισθοί μας, βρίσκονται στο κρεβάτι του Προκρούστη. Θέλουν να κόψουν τα χέρια και τα πόδια μας. Να μας πάρουν ακόμα και το δικαίωμα της συλλογικής διεκδίκησης και οργάνωσης, την απεργία και την δράση των σωματείων μας ώστε να μείνουμε ανυπεράσπιστοι απέναντι στην εργοδοσία.

ΛΑΣΤΙΧΟ ΩΡΑΡΙΑ-ΛΑΣΤΙΧΟ ΖΩΗ

ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Αυτοί που διέλυσαν κάθε ελεγκτικό μηχανισμό που υπήρχε υπέρ του εργαζόμενου και άφησαν τους εργαζόμενους έρμαιο της εργοδοσίας ακόμη και μέσα στην πανδημία μιλάνε για νομοσχέδιο «προστασίας της εργασίας». Φτάνουν στο σημείο να μετατρέψουν την Επιθεώρηση Εργασίας σε ΜΚΟ και βάζουν επικεφαλής της τον διαβόητο Σκέρτσο, πρώην Πρόεδρο του Συνδέσμου των Βιομηχάνων! Ο υπουργός Χατζηδάκης, γίνεται ο μεγαλύτερος σφαγέας των εργαζομένων και Μέγας Προστάτης της Εργοδοσίας.

ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ

ΤΩΡΑ πρέπει να δοθεί αποφασιστική απάντηση. Τώρα να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας. Να μην επιτρέψουμε στην Κυβέρνηση να μας πάει 100 χρόνια πίσω. Την στιγμή που βιομήχανοι, μεγαλέμποροι και τραπεζίτες αυξάνουν τα κέρδη τους μέρα με την μέρα, θέλουν εμείς να βυθιστούμε σε ακόμη μεγαλύτερη φτώχεια. Να δουλεύουμε περισσότερο και να πληρωνόμαστε λιγότερο!

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ

Με απειλές, ψέματα και συκοφαντίες προσπαθούν να τρομοκρατήσουν και να αποπροσανατολίσουν τους εργαζόμενους ώστε να κρύψουν τους πραγματικά αντεργατικούς σχεδιασμούς τους, για να ξεπεράσουν την κρίση τους οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Εμείς έχουμε υποχρέωση αυτό που μας κληροδότησαν οι γονείς μας, το 8ωρο και τα δικαιώματα, να το παραδώσουμε εμείς στα παιδιά μας. Εκπροσωπούμε το δίκιο των πολλών, της εργατικής τάξης. Εμείς παράγουμε τα κέρδη τους, εμείς είμαστε αυτοί που οικοδομούμε το μέλλον, εμείς είμαστε που τραβάμε την κοινωνία μπροστά. Δε θα αφήσουμε να γυρίσουν πίσω το ρολόι της Ιστορίας!

Δεν θα τους περάσει.

Απαιτούμε εδώ και τώρα η κυβέρνηση να πάρει πίσω το αντεργατικό έκτρωμα.

Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που τσάκισαν μισθούς, δικαιώματα, ασφάλιση, συντάξεις.

Να καταργηθούν οι νόμοι της διευθέτησης του χρόνου εργασίας. Παλεύουμε και διεκδικούμε σταθερή και μόνιμη δουλειά, 7ωρο- 35ωρο- 5νθήμερο.

Απαιτούμε να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι που πέρασαν εν’ μέσω πανδημίας, το λεγόμενο «μίνι εργασιακό» του κου Χατζηδάκη.

Κανένας περιορισμός και εμπόδιο στη δράση των συνδικάτων, το δικαίωμα της απεργίας και των διαδηλώσεων".

 

Συνδικάτο Επισιτισμού

Το Δ.Σ. του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού Ν. Ηρακλείου συνεδρίασε και αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή στην πανελλήνια απεργία της Πέμπτης 10 Ιουνίου. Ζητά  από τους συναδέλφους εργαζόμενους να συμμετάσχουν με στόχο να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα και καλούνται στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου την Πέμπτη 11πμ. απαιτώντας την απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Εργατική Πρωτομαγιά: Από το Σικάγο... στην Ελλάδα

ΟΑΕΔ: «Κλείνουν» οι αιτήσεις ανέργων 18 έως 29 ετών

 

 

 

 

google news icon

Ακολουθήστε το ekriti.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την Κρήτη και όχι μόνο.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ράδιο Κρήτη © | 2013 - 2022 ekriti.gr | Όροι Χρήσης.
Designed by Cloudevo, developed by Pixelthis