Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Στους δρόμους και τις πλατείες για το εργασιακό νομοσχέδιο και την Πρωτομαγιά

Στους δρόμους ξανά εργαζόμενοι και συλλογικότητες

Με αιχμή του δώρατος, για ακόμα μία φορά ένα εργασιακό νομοσχέδιο, αυτή τη φορά από την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, εργαζόμενοι, σωματεία και συλλογικοί φορείς, βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν, τιμωντας έτσι και την εργατική Πρωτομαγιά. 

Κινητοποιήσεις έγιναν και στην Κρήτη, με το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ να καλεί σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Ειδικότερα, σε Ηράκλειο και Χανιά, οι συγκενρώσεις έγινεα στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς στις 10:30 το πρωί, ενώ στο Ηράκλειο τα Σωματεία κάλεσαν τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ελευθερίας

Στις συγκεντρώσεις συμμετέχουν ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Ηρακλείου "Δ. Θεοτοκόπουλος", ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Μεσαράς "Η Φαιστός", το σωματείο ξενοδοχυπαλλήλων Ηρακλείου, φοιτητικοί σύλλογοι, το ΠΑΜΕ, εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ και άλλοι.

Και σύλλογοι φοιτητών στις πορείες
Και σύλλογοι φοιτητών στις πορείες

Προηγήθηκαν πορείες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης οι οποίες κατέληξαν στα σημεία συγκέντρωσης. 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ αντιστέκεται στην κατάργηση του 8ώρου, των εργασιακών δικαιωμάτων και των συνδικαλιστικών ελευθεριών.

«Ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελεί τιμή στους αγώνες του εργατικού κινήματος για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, άμβλυνση των ανισοτήτων και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.» καταλήγει η ΑΔΕΔΥ.

 

Στιγμιότυπο από την απεργιακή κινητοποίηση
Στιγμιότυπο από την απεργιακή κινητοποίηση

Ακόμα,  σε κοινή ανακοίνωση που συνυπογράφουν το Συνδικάτο Οικοδόμων Ν. Ηρακλείου, το Συνδικάτο Εργατ/λων Γάλακτος, Τροφίμων & Ποτών, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών "Γαλάτεια Καζαντζάκη" και το Παράρτημα του Μουσικού Συλλόγου Ηρακλείου αναφέρουν μεταξύ άλλων: 

"Στη σημερινή μαζική δυναμική απεργιακή συγκέντρωση οι εργαζόμενοι πήραν θέση μάχης ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο – έκτρωμα, παίρνοντας στα χέρια τους την κατάσταση και βροντοφώναξαν ότι το αντεργατικό νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά. Καταδικάστηκε για άλλη μια φορά η ξεδιάντροπη στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ με θλιβερό συμπαραστάτη την πλειοψηφία του Ε.Κ.Η. που υπονομεύουν τον αγώνα των σωματείων και των εργαζομένων, δίνοντας στήριξη στην κυβέρνηση της ΝΔ.Η εργατική τάξη έχει δώσει μεγάλους και σκληρούς αγώνες και η καλύτερη τιμή στους νεκρούς της τάξης μας είναι η συνέχιση του αγώνα με προετοιμασία συλλαλητηρίου αλλά και νέας απεργιακής κινητοποίησης… Σκλάβοι στον 21 ο αιώνα δεν θα γίνουμε"

Οι Οικοδόμοι του Ηρακλείου στη σημερινή απεργία
Οι Οικοδόμοι του Ηρακλείου στη σημερινή απεργία
Το μπλοκ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων
Το μπλοκ της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Ήθελε... δωρεάν αναψυκτικά και αλκοολούχα ποτά

Κορωνοϊός: Οι Κρητικοί σπεύδουν για "Ελευθερία" - Σχεδόν 190.000 οι εμβολιασμοί

Κικίλιας: Τέλος Μαΐου θα μπορούν να κάνουν όλα τα εμβόλια οι ηλικίες 30 – 44

 

Κρήτη

Λασίθι

Άγιος Νικόλαος: Ικανοποίηση για τη λειτουργία τμημάτων του ΕΛΜΕΠΑ

ΕΛΜΕΠΑ

Με αφορμή την υποβολή των μελετών σκοπιμότητας και βιωσιμότητας για την λειτουργία των δύο πανεπιστημιακών τμημάτων στο Λασίθι (Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στον Άγιο Νικόλαο και Τμήμα Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα), από το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, προέβη στην παρακάτω δήλωση :

“Με ιδιαίτερη χαρά, πληροφορηθήκαμε, ότι το ΕΛΜΕΠΑ, υπέβαλε τα προβλεπόμενα από την νομοθεσία για την εξέταση των φακέλων και την σχετική γνωμοδότηση για την ακαδημαϊκή λειτουργία των νέων τμημάτων του ΕΛΜΕΠΑ - πράξη - η οποία αν μη τι άλλο φανερώνει την συνέπεια λόγων και έργων της πρυτανείας και ιδιαίτερα του πρύτανη κ. Νίκου Κατσαράκη.

Εξυπακούεται, ότι θα συνεχίσουμε να στοχεύουμε στην λειτουργία της σχολής αυτής, η οποία σε καμία περίπτωση δεν έρχεται σε αντιπαράθεση με τις ήδη λειτουργούσες αντίστοιχες σχολές, δεδομένων των διαθέσιμων αθλητικών υποδομών, της καταλληλότητας της περιοχής, έχοντας επίσης ως γνώμονα την αποκατάσταση των οφειλόμενων από την πολιτεία στον Δήμο Αγίου Νικολάου ”.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Προφυλακιστέος ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος- βίντεο

Ιταλία: «Πράσινο φως» από την Κομισιόν για το Σχέδιο Ανάκαμψης