Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Επίθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο για το Καπετανάκειο

parapolitika-parapolitika-kritis-1ab2b2b-2-211.jpg

Με γραπτή ανακοίνωση η δημοτική παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση εξαπολύει επίθεση στο δήμο Ηρακλείου για την καθυστέρηση ολοκλήρωσης του έργο στο Καπετανάκειο. Όλη η ανακοίνωση:

"Το Καπετανάκειο σχολείο, ενα μεγάλης σημασίας έργο για γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς, φαίνεται ότι φτάνει στην ολοκλήρωσή του. Μετά από 10 χρόνια συνεχόμενων κινητοποιήσεων, διεκδικήσεων, μετά από δεκάδες πρωτοβουλίες για να αναδειχτούν οι διαχρονικές καθυστερήσεις, ελλείψεις, η αδιαφορία των αρμόδιων φορέων, ο αγώνας και ο ιδρώτας των γονιών, των μαθητών και των καθηγητών μοιάζει να ανταμείβεται, αφού οι μαθητές μπήκαν επιτέλους στο καινούργιο κτίριο.
 
Ωστόσο, το έργο που “εγκαινίασε” η Δημοτική Αρχή παρουσία του Δημάρχου, δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Αυτό παρά την αρχική διαβεβαίωση του αρμόδιου αντιδημάρχου ότι το σχολείο θα «είναι έτοιμο στα μέσα Ιουλίου». Όπως ομολογούν οι ίδιες οι φωτογραφίες από την παρουσία των στελεχών της Δημοτικής Αρχής στον χώρο του σχολείου για τον αγιασμό, δεκάδες εργαζόμενοι, σκαλωσιές και οικοδομικά υλικά συνυπάρχουν μαζί με τους μαθητές και τους καθηγητές τους στον προαύλιο χώρο. Με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των μαθητών.Επίσης δημιουργούνται και νέα προβλήματα αφού τα τμήματα του σχολείου είναι περισσότερα από τις αίθουσες. Επομένως υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για συγχωνεύσεις τμημάτων και δημιουργία τάξεων ακόμη και με 28 μαθητές.
 
Αυτά έρχονται ως αποτέλεσμα  όταν η ευθύνη χρηματοδότησης και κατασκευής της σχολικής στέγης δεν είναι στην ευθύνη του κράτους και όταν οι δήμοι, όπως ο Δήμος Ηρακλείου, αποδέχθηκαν να μεταφερθεί η ευθύνη αυτή στους ίδιους και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση. Ο Δήμος Ηρακλείου και διαχρονικά οι δημοτικές αρχές από το 2003 έως και σήμερα, έχει την πρώτη και κύρια ευθύνη για τις αναίτιες καθυστερήσεις στην περάτωση του έργου, ανεξάρτητα από τις όποιες ευθύνες αναλογούν στον εργολάβο του έργου.
 
Η δημοτική αρχή και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, παρά τα ευχολόγια  και τις επικοινωνιακού χαρακτήρα  δηλώσεις για «έτοιμο σχολείο», δεν δεσμεύεται για το αν και πότε το έργο θα ολοκληρωθεί πραγματικά και ως τότε, πως θα διασφαλίσει την ασφάλεια μαθητών και καθηγητών μέσα σε ένα εργοτάξιο.
 
Η Λαϊκή Συσπείρωση όπως όλα αυτά τα χρόνια έχει στηρίξει τόσο τους αγώνες, αλλά έχει αναδείξει και τα αιτήματα της σχολικής κοινότητας με τους δημοτικούς συμβούλους της στο Δήμο Ηρακλείου, έτσι και τώρα συνεχίζει να στηρίζει τα αιτήματα γονιών και μαθητών για να μην υπάρξει καμία άλλη καθυστέρηση αλλά η επίσπευση των εργασιών και η άμεση παράδοση του έργου. Ακόμη πρέπει να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της στέγασης των τμημάτων που περισσεύουν χωρίς τη συγχώνευση τμημάτων.
 
Ταυτόχρονα οι εκλεγμένοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι μας, δεσμεύονται ότι θα αναδείξουν άμεσα τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στα Τοπικά Συμβούλια, συνολικά τα προβλήματα σχολικής στέγης που υπάρχουν στην πόλη μας και χρόνο με το χρόνο οξύνονται".
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Τοποθέτηση του Σ. Βαρδάκη στην ολομέλεια κατά τη συζήτηση για το νέο ασφαλιστικό

Σωκρατης Βαρδακης

Στην Ολομέλεια τοποθετήθηκε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης με αφορμή την συζήτηση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων: ασφαλιστική μεταρρύθμιση και ψηφιακός μετασχηματισμός Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ).

Στην αρχή της τοποθέτησής του ο κ. Βαρδάκης υπενθύμισε στον κ. Υπουργό ότι έχουν κατατεθεί 4 ερωτήσεις στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου για τα δάνεια του Ο.Ε.Κ.. Παρόλο που η νομοθετική ρύθμιση είχε ετοιμαστεί από την κα Αχτσιόγλου, ακόμα μέχρι σήμερα 7 μήνες από την ανάληψη διακυβέρνησης της Ν.Δ. δεν έχει υπογραφεί «παίζοντας κορώνα-γράμματα τα σπίτια των μεροκαματιάρηδων ανθρώπων», όπως χαρακτηριστικά σημείωσε και στο σημείο αυτό διερωτήθηκε πως αφού δεν προχωρά ο Υπουργός στην υπογραφή μιας τέτοιας έτοιμης Υπουργικής Απόφασης, θα λύσει το ασφαλιστικό πρόβλημα της χώρας όπως ισχυρίζεται.

Επίσης ο κ. Βαρδάκης κάλεσε τον κ. Υπουργό να κάνει δεκτή την τροπολογία που κατατέθηκε από τον ίδιο με 10 ακόμα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για απαλλαγή των συνταξιούχων από την καταβολή εισφορών σε περίπτωση που αποκτούν αγροτικά εισοδήματα από την δική τους περιουσία.

Ο κ. Βαρδάκης στηλίτευσε την εξαπάτηση του ελληνικού λαού από την Κυβέρνηση, η οποία δίνοντας ψευδείς υποσχέσεις, κέρδισε τις εκλογές. Συγκεκριμένα η ΝΔ ισχυριζόταν ότι θα διαπραγματευόταν χαμηλότερα πλεονάσματα, θα κυριαρχούσε η αξιοκρατία, θα έφερνε τις πρώτες 50 μέρες καταιγισμό επενδύσεων, με τις μπουλντόζες να μπαίνουν στο ελληνικό, τον Αύγουστο, ότι ο Τσίπρας καλούσε τους πρόσφυγες και ο Μητσοτάκης θα πατούσε το κουμπί και θα σταματούσαν οι προσφυγικές ροές, ότι θα έφερνε 4% ανάπτυξη, ότι θα διόρθωνε στρεβλώσεις στον αθλητισμό, ότι θα δημιουργούσε ο κ. Μητσοτάκης 300.000 νέες θέσεις εργασίας καλά αμειβόμενες, ότι θα δινόντουσαν αυξήσεις στις συντάξεις.

Ο κ. Βαρδάκης τόνισε ότι οι υποσχέσεις της ΝΔ έμειναν υποσχέσεις, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα ψέματα και την πολιτική της απάτη που διαφαίνεται τελικά ότι είναι στο DNA της.