Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ενώπιον του Ανακριτή ο 49χρονος που σκότωσε τον πατέρα του

πατροκτόνος καμίνια

Απολογείται σήμερα ο 49χρονος τοξικομανής που ομολόγησε ότι σκότωσε τον 80χρονο πατέρα του, με ένα κουζινομάχαιρο, έξω από σπίτι τους στα Καμίνια, στο Ηράκλειο. Η είδηση προκάλεσε σοκ στην κοινή γνώμη, όμως για όσους γνώριζαν το δράμα της οικογένειας, δεν προκάλεσε μεγάλη εντύπωση, καθώς οι καυγάδες και τα επεισόδια μεταξύ πατέρα και γιου ήταν συχνά.

πατροκτόνος καμίνια

πατροκτόνος καμίνια, by renas

 

πατροκτόνος καμίνια

πατροκτόνος καμίνια, by renas

Σε βάρος του πατροκτόνου ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Ο ίδιος είναι αμετανόητος για την πράξη του, και απάντησε αρνητικά σε ερώτηση δημοσιογράφου, για το αν μετάνιωσε για την πράξη του.

Κρήτη

Στους κορυφαίους της Πληροφορικής, δύο καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης

πληροφορική

Δύο καθηγητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, ο ακαδημαϊκός Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης από τη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης και ο Μίνωας Γαροφαλάκης από τη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, περιλαμβάνονται στην κατάταξη με τους κορυφαίους επιστήμονες του 2020 στην Επιστήμη των Υπολογιστών και της Ηλεκτρονικής (Computer Science and Electronics) που δημοσίευσε το Guide2Research.

Η κατάταξη βασίζεται στους δείκτες h-index, παραπομπές και αριθμό εγγράφων DBLP που έχουν συγκεντρωθεί έως τις 16 Μαΐου 2020.

Σε αυτήν συνολικά περιλαμβάνονται 37 Έλληνες επιστήμονες, με τέσσερις από αυτούς να συμπεριλαμβάνονται στην παγκόσμια κατάταξη.

 

Το συνολικό άθροισμα των τιμών του H-index για κορυφαίους επιστήμονες στην Ελλάδα είναι 1863 με μέση τιμή του να είναι 50,35. Το συνολικό άθροισμα για τις εκδόσεις DBPL για κορυφαίους επιστήμονες στην Ελλάδα είναι 8417 με μέση τιμή να είναι 227,49.

Η βιβλιογραφία της επιστήμης υπολογιστών DBLP παρέχει ανοιχτές βιβλιογραφικές πληροφορίες για μεγάλα επιστημονικά περιοδικά και εργασίες. Αρχικά δημιουργήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Τρίερ το 1993, ενώ η DBLP λειτουργεί και αναπτύσσεται περαιτέρω από το Schloss Dagstuhl.

Ο υψηλότερος αριθμός Ελλήνων επιστημόνων στη λίστα αυτή συνδέεται με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (έξι επιστήμονες).

Η χώρα που σχετίζεται με έναν μελετητή βασίζεται στο συνδεδεμένο ερευνητικό ίδρυμά του σύμφωνα με το Google Scholar και όχι στην πραγματική ιθαγένειά του.