Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ενημέρωση βουλευτών για τα προβλήματα του κλάδου των Λογιστών – Φοροτεχνικών

img_20200717_134518.jpg

Συνάντηση πραγματοποίησε η Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Τμήματος Ανατολικής Κρήτης και οι Σύλλογοι οικονομολόγων και Λογιστών – Φοροτεχνικών Ανατολικής Κρήτης προκειμένου να ενημερώσουν τους Βουλευτές για τα προβλήματα του κλάδου των Λογιστών – Φοροτεχνικών.

Στη συνάντηση παρέστησαν ο τέως Υπουργός Οικονομικών και Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Τσακαλώτος Ε. και οι βουλευτές Ανατολικής Κρήτης κ.κ. Βαρδάκης Σ., Λογιάδης Γ., Μαμουλάκης Χ., Συντιχάκης Μ. καθώς και ο εκπρόσωπος του κ. Ηγουμενίδη Ν.,  κ. Κυριακάκης Μιχάλης.

Ο Πρόεδρος του ΟΕΕΤΑΚ κ. Καρτέρης έθεσε τα προβλήματα που απασχολούν τον κλάδο των Λογιστών – Φοροτεχνικών, οι οποίοι από την αρχή της υγειονομικής κρίσης κλήθηκαν να αναλάβουν το βάρος όλων των δηλωτικών υποχρεώσεων, αντιμετωπίζοντας σωρεία προβλημάτων και εμποδίων και από την ίδια την πολιτεία.

Εκπροσωπώντας 3.500 Λογιστές – Φοροτεχνικούς στην Ανατολική Κρήτη το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Κρήτης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ηρακλείου, ο Σύλλογος Οικονομολόγων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ηρακλείου, ο Σύλλογος Λογιστών Μεσσαράς και ο Σύλλογος Λογιστών Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Λασιθίου εξέφρασαν από κοινού την αγανάκτηση ενός ολόκληρου κλάδου και μετέφεραν τα αιτήματά του.

Παράλληλα ζήτησαν την έναρξη ενός ειλικρινούς - ανοικτού διαλόγου μεταξύ Οικονομικού Επιμελητηρίου, Συλλόγων Λογιστών και Πολιτείας με στόχο τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου του Λογιστή – Φοροτεχνικού.

Με την σειρά τους, ο Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ κ. Τσακαλώτος καθώς και οι Βουλευτές που παραβρέθηκαν, κατανόησαν το δίκαιο των αιτημάτων και δεσμεύτηκαν για την υποστήριξη τους.

Κρήτη

Χανιά

Κρήτη: Τον έπιασαν με λαθραίο καπνό

σύλληψη

Συνελήφθη, σήμερα (18/10) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ειδικών ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και διακίνησης καπνού και τσιγάρων, σήμερα το πρωί από αστυνομικούς πραγματοποιήθηκε έλεγχος στον ημεδαπό. κατά την διάρκεια του οποίου βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μία αυτοσχέδια συσκευασία περιέχουσα 530 γραμμάρια καπνού τα οποία δεν έφεραν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης.

Η ποσότητα του καπνού κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Χανίων, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Οι άσκοποι πυροβολισμοί αποκάλυψαν και ...οπλοστάσιο

Κρήτη: 21 συλλήψεις στα αεροδρόμια

Ηράκλειο: Τους πέταξε κροτίδα και τους απείλησε με ρόπαλο!

ESPA BANNER