Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ενημέρωσαν τους λογιστές για το Γενικό Εμπορικό Μητρώο

received_386475232263022.jpeg

Ενημερωτική συνάντηση για τη λειτουργία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου (Γ.Ε.ΜΗ.), το εταιρικό δίκαιο, τις υποχρεώσεις λογιστών / εγγεγραμμένων μελών και τις διαδικασίες που απορρέουν από τη νομοθεσία, πραγματοποιήθηκε χθες (03/10) στις Μοίρες με πρωτοβουλία του Συλλόγου Λογιστών Μεσσαράς.
Ο υπεύθυνος Γ.Ε.ΜΗ. κ. Κώστας Καδιανάκης, η Διευθύντρια κα Μαρία Πετράκη και υπηρεσιακοί παράγοντες, ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του Συλλόγου,  ενημέρωσαν τα μέλη του για όλες τις τελευταίες εξελίξεις απαντώντας στα ερωτήματα που προέκυψαν.
Η εκτενής συζήτηση επικεντρώθηκε μεταξύ άλλων σε καίρια ζητήματα, όπως:
η υποχρεωτικότητα ή μη εγγραφής στο Επιμελητηριακό Μητρώο και στο Γ.Ε.ΜΗ. και η  καταβολή των αντίστοιχων τελών
το δίκαιο που διέπει τις ατομικές επιχειρήσεις και τις προσωπικές, κεφαλαιουχικές εταιρείες
η χρήση της πλατφόρμας Γ.Ε.ΜΗ.  και του e-chamber (Ηλεκτρονικό Επιμελητήριο)
 η λήψη και αρχικοποίηση Κωδικών Αριθμών Γ.Ε.ΜΗ και Κωδικών Αριθμών για το e-Chamber
η παρακολούθηση της μερίδας της επιχείρησης στο Επιμελητηριακό Μητρώο, μέσω του e- Chamber
η υποβολή αιτήματος πιστοποιητικού στην πλατφόρμα ΓΕΜΗ
η διαδικασία σύστασης εταιρειών μέσω ΥΜΣ και e-YMS
οι καταληκτικές ημερομηνίες πράξεων και στοιχείων ΑΕ
τα σημεία των καταστατικών όλων των νομικών μορφών που πρέπει να προσεχτούν ιδιαιτέρως,  σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία
τα στοιχεία και οι ημερομηνίες διαδικασιών που αφορούν στους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, για τα τέλη Γ.Ε.ΜΗ. και Επιμελητηρίου.
 

Στους συμμετέχοντες δόθηκε επίσης φάκελος με χρήσιμα έγγραφα για τις καθημερινές εργασίες τους και τη συναλλαγή τους με το Τμήμα Μητρώου/Γ.Ε.ΜΗ του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, αλλά και άλλες παροχές του φορέα, όπως η έκδοση ψηφιακής υπογραφής και η προβολή των επιχειρήσεων μέσω της πλατφόρμας CRETA COM. 
«Το Επιμελητήριο Ηρακλείου βρίσκεται σε συνεργασία με τους επαγγελματίες της Μεσσαράς, πρόθυμο να παρέχει όποιες πληροφορίες και διευκρινίσεις απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία των τοπικών επιχειρήσεων» τόνισε ο κ. Καδιανάκης και επισήμανε ότι «σε ένα οικονομικό περιβάλλον που αλλάζει συνεχώς είναι σημαντικό οι επιχειρηματίες ν΄ αναζητούν επίσημη ενημέρωση, για όλα τα ζητήματα από το Επιμελητήριο Ηρακλείου για ν΄ αποφεύγουν ενδεχόμενα προβλήματα».
 
 

Κρήτη

Χανιά

Νέα πτέρυγα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων

Νέα πτέρυγα στην ΠΥ Χανίων

Η νέα πτέρυγα στο κτίριο της Π.Υ. Χανίων στην οδό Καραϊσκάκη που μέχρι πρότινος ήταν κοιτώνες, εγκαινιάστηκε το πρωί της Τρίτης. Η πτέρυγα έγινε με την συνδρομή και χρηματοδότηση χανιώτικων επιχειρήσεων, που επιβράβευσαν το σημαντικό έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, ενώ παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Νίκος Λαγουδάκης Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, Δήμαρχοι του Νομού, εκπρόσωποι στρατιωτικών, αστυνομικών και πολιτικών αρχών και φορέων και αρκετοί πολίτες. 

Ο Νίκος Λαγουδάκης με τον Δημσοσθένη Μπουντουράκη, by gpapadakis

Μετά τον αγιασμό πραγματοποιήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ενώ παράλληλα απονεμήθηκαν και έπαινοι στο προσωπικό, σε φορείς, αλλά και σε όσους έχουν συνδράμει το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. 

Όπως  τόνισε ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος Χανίων Πύραρχος Δημοσθένης Μπουντουράκης η προσπάθεια αυτή για να ολοκληρωθεί χρειάστηκε πάνω από 2 χρόνια: «Όλα αυτά τα ανέλαβαν επιχειρήσεις των Χανίων τους οποίους ευχαριστώ και δημόσια. Αυτό που αυτή τη στιγμή βλέπουμε ότι βγήκε ένα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα, το οποίο αφενός ο κάθε υπάλληλος θα μπορεί να κάνει σε καλύτερες συνθήκες τη δουλειά του και αφετέρου ο συμπολίτης μας θα μπορεί να εξυπηρετείται όσο καλύτερα μπορεί. Μιλάμε πλέον για μια οργανωμένη δουλειά».

 

 

Πηγή: parakritika.gr