Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ένας χρόνος από τον άδικο χαμό της Κάλλιας - Τελετή μνήμης

κάλλια λάμα

Σε λίγες ημέρες, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον άδικο χαμό της 32χρονης Κάλλιας Λάμα, της νεαρής μητέρας, που βρήκε τον θάνατο στον ΒΟΑΚ στο ύψος της Αγίας Πελαγίας.

Το σοκαριστικό τροχαίο έχει μείνει χαραγμένο στην μνήμη των διερχόμενων οδηγών, όταν η μηχανή με συνεπιβάτιδα την άτυχη γυναίκα καρφώθηκε πάνω σε αυτοκίνητο που επιχείρησε αναστροφή στο ύψος του βενζινάδικου.

Η ομάδα SOS BOAK μετρά έναν χρόνο ζωής, καθώς δημιουργήθηκε αμέσως μετά το φρικτό τροχαίο, και τα μέλη της δίνουν ραντεβού, το Σάββατο 15 Αυγούστου, στη μία το μεσημέρι στο 16ο χιλιόμετρο Ηρακλείου-Ρεθύμνου, στο βενζινάδικο.

Θα τιμήσουν η μνήμη των 60 ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στους δρόμους της Κρήτης το 2019 εγκαινιάζοντας τη δράση ενός λεπτού σιγή, ένα δευτερόλεπτο για κάθε άνθρωπο που χάθηκε...

 

Ραντεβού στο σημείο που έχασε τη ζωή της η Κάλλια δίνουν τα μέλη της ομάδας SOS BOAK
Ραντεβού στο σημείο που έχασε τη ζωή της η Κάλλια δίνουν τα μέλη της ομάδας SOS BOAK

 

ενός λεπτού σιγή στους 60 ανθρώπους που
ενός λεπτού σιγή στους 60 ανθρώπους που "έφυγαν" το 2019

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη: "Με χτυπήσανε μαμά" - Τα τελευταία λόγια του 11χρονου

ηλεκτρικό πατίνι

Η συζήτηση για την ανυπαρξία νομικού πλαισίου για τη λειτουργία και χρήση των ηλεκτρικών πατινιών άνοιξε πάλι, με αφορμή τον θάνατο του 11χρονου Λεωνίδα στη Χερσόνησο.

 Η μητέρα του παιδιού ζητά να τιμωρηθούν αυτοί που νοίκιασαν το πατίνι στον γιο της και το κράτος να φροντίσει ώστε να μην βρεθεί καμία άλλη μάνα στη θέση της.