Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Εκπαίδευσαν τις καθαρίστριες

καθαριστριες

Εκπαίδευση των νέων καθαριστριών που θα απασχοληθούν στις μονάδες ΠΦΥ της 7ης ΥΠΕ Κρήτης σε θέματα καθαριότητας και τεχνικών, ορθής και ασφαλούς χρήσης καθαριστικών, διαχείρισης αποβλήτων κτλ. πραγματοποιήθηκε χθες στην 7η ΥΠΕ Κρήτης.
Στο πρώτο τμήμα της εκπαίδευσης έγινε παρουσίαση θεμάτων που σχετίζονται με την καθαριότητα και τις λοιμώξεις από τις νοσηλεύτριες Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων του ΠΑΓΝΗ, κ.κ. Μεσσαριτάκη και Αστρινάκη, ενώ στο δεύτερο τμήμα παρουσιάστηκαν από την Προϊσταμένη του Τμήματος Ποιότητας της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, κα Αργυρώ Ανδρουλιδάκη, ορθές πρακτικές διαχείρισης αποβλήτων των υγειονομικών μονάδων.
Η παρουσίαση των θεμάτων έγινε με βιωματικές μεθόδους και τρόπο κατανοητό , στο πλαίσιο πρόληψης και ελέγχου των λοιμώξεων, με τις καθαρίστριες να εκδηλώνουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις νέες γνώσεις που τους παρείχαν τα στελέχη της υγείας. 

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης, υπεγράφησαν στην 7η Υπε Κρήτης οι πρώτες ατομικές συμβάσεις εργασίας με ιδιώτες για τον καθαρισμό Κέντρων Υγείας και ΠΕΔΥ στην Κρήτη. Η υπογραφή των συμβάσεων θα συνεχισθεί τις επόμενες ημέρες στην 7η ΥΠΕ Κρήτης και πραγματοποιείται βάσει των προϋποθέσεων και του περιεχόμενου των ατομικών συμβάσεων μίσθωσης έργου με ιδιώτες, που απασχολούνται ή απασχολούνταν στις υπηρεσίες καθαριότητας των κτιρίων των ανάλογων φορέων, όπως περιλαμβάνονται σε σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας, προς εφαρμογή διάταξης του ν. 4368/2016 (παράλληλο πρόγραμμα).
Πρόκειται για ένα νέο καθεστώς που βάζει τέλος στην εργασιακή εκμετάλλευση και στις εργολαβίες στην υγεία, παρέχοντας το δικαίωμα στους ίδιους τους εργαζόμενους να υπογράφουν απευθείας συμβάσεις με τις διοικήσεις του τομέα της υγείας, διασφαλίζοντας τα ατομικά τους εργασιακά δικαιώματα.
Ανάλογες συμβάσεις θα συναφθούν και για υπηρεσίες σίτισης στα νοσοκομεία ευθύνης της 7ης ΥΠΕ Κρήτης.
Με τον τρόπο αυτό γίνεται ένα πολύ σημαντικό βήμα «απεξάρτησης» του δημόσιου συστήματος υγείας από την αποκλειστική εκχώρηση υποστηρικτικών λειτουργιών τους σε ιδιωτικά συνεργεία.

Κρήτη

Λασίθι

Κρήτη: Νέα τραγωδία στην άσφαλτο - Τους βρήκαν μετά από δύο ημέρες

ΕΚΑΒ

Νέα τραγωδία σημειώθηκε στους δρόμους της Κρήτης με έναν ακόμα συνάνθρωπό μας να αφήνει την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο.
Το νέο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στη Ζάκρο Σητείας όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, εξετράπη της πορείας του.
Αυτό είχε ως συνέπεια η σύζυγος να χάσει επί τόπου τη ζωή της.
Ο ηλικιωμένος άνδρας, διεκομίσθη από το ΕΚΑΒ και καθ' οδόν για το νοσοκομείο της Σητείας υπέστη ανακοπή καρδιά. Ανατάχθηκε όμως και διασβωληνωθήκε με αποτέλεσμα τγώρα να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.
Από την αστυνομία αναφέρεται ότι το ζευγάρι είναι πολύ πιθανό να βρισκόταν στο σημείο εδώ και δύο 24ωρα καθώς οι οικείο τους, τους αναζητούσαν εδώ και δύο ημέρες.
Ένα ακόμα τροχαίο που σε πολλά σημεία του θυμίζει την τραγωδία του Μπαλί.