Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Εκδήλωση του ΚΚΕ για την Πρωτομαγιά

kke.jpg

Η Τομεακή Επιτροπή Ηρακλείου του ΚΚΕ διοργανώνει εκδήλωση «130 χρόνια από την Πρωτομαγιά: Εμπνεόμαστε-Διδασκόμαστε-Συνεχίζουμε. Για την Εργατική Εξουσία, το Σοσιαλισμό-Κομμουνισμό», την Τετάρτη 20 Απριλίου και ώρα 7 μ.μ., στην αίθουσα ‘’Ναπολέων Σουκατζίδης’’, στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Στα πρόσωπα των κομμουνιστών ηρώων Ναπολέων Σουκατζίδη (εκτελέστηκε την Πρωτομαγιά του 1944 στην Καισαριανή), Στρατή Περγαλίδη (δολοφονήθηκε τον Ιούνη του 1947), Χρήστου Καρανταή (εκτελέστηκε την παραμονή της Πρωτομαγιάς του 1955 στις φυλακές Αλικαρνασσού), τιμάμε τους αλύγιστους της ταξικής πάλης, που πιστοί στο δίκιο της εργατικής τάξης, το Κόμμα της το ΚΚΕ, αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εκτελέστηκαν από τη ντόπια και ξένη αστική τάξη. Το παράδειγμά τους φωτίζει μέχρι σήμερα το δρόμο της πάλης για την ανατροπή του καπιταλισμού που γεννά κρίσεις, πολέμους, φτώχεια, ανεργία, προσφυγιά, για την οικοδόμηση μια κοινωνίας χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμάμε όλους τους νεκρούς της εργατικής τάξης, τα θύματα των εργοδοτικών εγκλημάτων και της αυθαιρεσίας στους χώρους δουλειάς.

Η Πρωτομαγιά είναι για όλη την εργατική τάξη μέρα μνήμης, αλλά κυρίως μέρα ευθύνης για το πώς ο κάθε εργάτης και η κάθε εργάτρια θα πάρουν μέρος στην οργάνωση της ταξικής πάλης, για την ανασύνταξη του εργατικού - λαϊκού κινήματος, την ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας, βασικές προϋποθέσεις για να αντιμετωπιστεί η καπιταλιστική βαρβαρότητα και να ικανοποιηθούν οι συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες της εργατικής και λαϊκής οικογένειας.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει: Αφιέρωμα στους Ναπολέων Σουκατζίδη, Στρατή Περγαλίδη, Χρήστο Καρανταή και ομιλία. Στο χώρο θα υπάρχει έκθεση ιστορικών ντοκουμέντων και βιβλιοπωλείο με εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής.