Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Εικόνες ντροπής σε δημοτικό σχολείο λόγω αδιαφορίας του Δήμου

8ο δημοτικο σχολειο φθορες 2.jpg

Καλοκαίρι το ... έξυσαν, Χριστούγεννα πιάσαμε κι ακόμα να ολοκληρώσουν τις εργασίες συντήρησης στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου οι υπεύθυνοι του Δήμου Ηρακλείου, με συνέπεια το κτίριο να παρουσιάζει μια άσχημη εικόνα, ενώ ο σιδηρούν οπλισμός του είναι εκτεθειμένος στα στοιχεία της φύσης...

8ο δημοτικο σχολειο φθορες.jpg

8ο δημοτικο σχολειο φθορες.jpg, by lamprakis

Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της Διεύθυνσης του σχολείου, του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αλλά και των εθελοντών Παιδείας του δήμου Ηρακλείου, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ηρακλείου δεν έχουν ενδιαφερθεί για την ολοκλήρωση των εργασιών, προκειμένου να αποκατασταθεί η εξωτερική όψη του κτιρίου.

8ο δημοτικο σχολειο φθορες 1.jpg

8ο δημοτικο σχολειο φθορες 1.jpg, by lamprakis

Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο διάστημα, το σχολείο και οι γονείς βρίσκονται σε "ανοικτή γραμμή" με την αντιδήμαρχο Παιδείας Μαρία Καναβάκη, προκειμένου να αντιμετωπιστούν από κοινού τα ζητήματα που αντιμετωπίζει το ιστορικό 8ο Δημοτικό Σχολείο. Παράλληλα, ο δραστήριος σύλλογος σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τους εθελοντές προχωρά σε σημαντικές εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες που σαν στόχο έχουν να αναδείξουν το Σχολείο και την σημασία της ενίσχυσής του με επιπλέον δασκάλους αλλά και μαθητές.

8ο δημοτικο σχολειο φθορες 3.jpg

8ο δημοτικο σχολειο φθορες 3.jpg, by lamprakis

Είναι κρίμα πραγματικά, ένας ιστορικός χώρος όπως αυτός, αλλά και ένα σχολείο στο κέντρο της πόλης που μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, να αντιμετωπίζεται με αυτό τον τρόπο από τους αρμόδιους παράγοντες...

Γιώργος Λαμπράκης

 

Κρήτη

Χανιά

Λοβέρδος από τα Χανιά: Η χώρα χρειάζεται ενεργή, πατριωτική, προοδευτική αντιπολίτευση

Ανδρέας Λοβέρδος

Στα Χανιά βρίσκεται από σήμερα Τετάρτη ο ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Λοβέρδος παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, την οποία ξεκίνησε λέγοντας ότι από τα Χανιά είχε ξεκινήσει τις πρώτες επαφές τον Δεκέμβριο του 2020 για το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα

“Η χώρα χρειάζεται ενεργή, πατριωτική, προοδευτική αντιπολίτευση”, δήλωσε τονίζοντας ότι αν εκλεγεί, θα είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε έναν κατανοητό συμβολισμό.

"Ήρθα να στείλω μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ που εκφράζει τη δημοκρατική παράταξη θα μεγαλώσει και θα ειναι στα μεγάλα κόμματα της Ελλάδας. Προς το παρόν θα αντιπολιτεύεται και στο μάλλον θα κυβερνήσει", είπε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση του zarpanews.gr, αν ο δρόμος για να κυβερνήσει περνάει από μια συγκυβέρνηση με την ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Λοβέρδος απάντησε ότι εντός του 2022 ή το 2023 θα υπάρξουν σίγουρα δυο εκλογικές αναμετρήσεις, με την πρώτη να αποβαίνει άγονη λόγω απλής αναλογικής. “Στη δεύτερη ο Τσιπρας θα πέφτει κι εμείς θα ανεβαίνουμε και στόχος ειναι να είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση“, συμπλήρωσε. Το ΚΙΝΑΛ απέτυχε, τέλος τα βαφτίσια, είπε επίσης ο Ανδρέας Λοβέρδος για τον νυν πολιτικό σχηματισμό όπου ανήκει.

Για τον Γιώργο Παπανδρέου και την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του, ο κ. Λοβέρδος είπε χαρακτηριστικά: “Δεν θέλω να σχολιάσω, τα έχω πει και σε άλλες ομιλίες μου. Ας κάνει ο,τι θέλει. Δεν έχω κάτι με τον άνθρωπο, αλλά εγώ έχω τη δική μου πρόταση, την οποία θέτω στους δημοκρατικούς ψηφοφόρους”.

Πηγή: zarpanews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιώργος Παπανδρέου: Επίσημα υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής

Βασίλης Κεγκέρογλου: Κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Γερουλάνος - ΚΙΝΑΛ: Θα είμαι εκεί για να παλέψω - Τί είπε για τον Γιώργο Παπανδρέου

ESPA BANNER