Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - ΕΦΚΑ: Εκκρεμούν 10.000 συντάξεις - Πρωτόκολλο μέχρι... το 2022!

εφκα

Τεράστιες διαστάσεις παίρνει το θέμα της υποστελέχωσης του ΕΦΚΑ στο Ηράκλειο, καθώς μόλις έξι υπάλληλοι ασχολούνται με την απονομή συντάξεων στους Νομούς Ηρακλείου και Λασιθίου καθώς και στον Δήμο Ανωγείων!

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς, έκανε λόγο για μία κατάσταση πρωτοφανή σε όλη την Ελλάδα, καθώς δεν έχουν απονεμηθεί κύριες συντάξεις από το 2017, από το 2015 εκκρεμούν 5.500 επικουρικές συντάξεις, ενώ εκατοντάδες πολίτες περιμένουν προσωρινή σύνταξη.

Ο αριθμός των αιτήσεων φτάνει τις 10.000 και το πρωτόκολλο φτάνει μέχρι το 2022, ενώ καθημερινά προστίθενται και νέες αιτήσεις!

Την ώρα που ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μόλις προχθές απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο νέων προσλήψεων, ο κ. Βοργιάς ζήτησε άμεσα λύση, καθώς μέχρι το τέλος του έτους, αναμένεται να φύγουν 24 συμβασιούχοι που απασχολούνταν στην υπηρεσία.

"Γιατί αυτή η μεταχείριση στο Ηράκλειο;" διερωτήθη ο κ. Βοργιάς ο οποίος προανήγγειλε συνάντηση με τους βουλευτές από τους οποίους θα ζητηθεί, όπως είπε, συνδρομή.

Ακούστε τη συνέντευξη:

 

 

Κρήτη

Ήταν ασυμπτωματικός, δεν το ήξερε και ταξίδεψε σε Κρήτη και Αίγινα

ταξίδι νεαρού ασυμπτωματικού

Μία απίστευτη ιστορία που έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές.

Ένας 32χρονος άνδρας με κορωνοϊό, χωρίς να ξέρει πως έχει προσβληθεί από τη νόσο ταξίδεψε στην Κρήτη και την Αίγινα και ήρθε σε επαφή με δεκάδες κόσμο.

Όπως επεσήμανε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star η Κατερίνα Ρίστα, αρχικά ο άνδρας πήρε πλοίο για την Κρήτη, όταν όμως έφτασε στο νησί άρχισε να έχει δέκατα. 

Αυτό ωστόσο δεν τον πτόησε και αντί να μείνει σε καραντίνα, την επόμενη μέρα πήρε το πλοίο για να γυρίσει στην Αθήνα. Όταν έφτασε στον Πειραιά τον θερμομέτρησαν πάλι και διαπίστωσαν πως έχει δέκατα.

Ο 32χρονος άνδρας τότε φαίνεται να θορυβήθηκε και πήγε να κάνει test για κορωνοϊό. Την επόμενη όμως μέρα μπήκε σε τρίτο πλοίο, αυτή τη φορά για να πάει στην Αίγινα.

Το μεσημέρι του Σαββάτου ο άνδρας έμαθε πως είναι θετικός στον covid 19 και τότε έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας του ανήκει σε ευπαθή ομάδα.

Ο 32χρονος μπήκε σε καραντίνα όπως και η οικογένειά του.

Η πολιτική προστασία έχει ξεκινήσει την ιχνηλάτηση των στενών επαφών του όμως είναι δύσκολο να εξακριβωθούν όλες καθώς ο 32χρονος άλλαξε  3 πλοία και 2 νησιά και ήρθε σε επαφή με πολύ κόσμο.