Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Διαγράφονται πρόστιμα και τόκοι - Ρυθμίσεις "ανάσα" για οφειλές στο Δήμο

Λοτζια

Ρυθμίσεις ανάσα για χιλιάδες οφειλέτες όχι μόνο του Δήμου Ηρακλείου αλλά και όλων των Δήμων προωθεί το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης υιοθετώντας  προτάσεις –παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής του Ηρακλείου που είχαν κατατεθεί εδώ και πολλούς μήνες ώστε να συμπεριληφθούν στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τους ΟΤΑ.
 
Συγκεκριμένα στο νέο νομοσχέδιο όπως είχε προτείνει ο Δήμος Ηρακλείου προβλέπονται τα εξής:

Στις μέχρι τώρα βεβαιωμένες οφειλές  αλλά και όσων πρόκειται να βεβαιωθούν τους επόμενους 12 μήνες από την έναρξη ισχύος του νόμου απαλείφονται πρόστιμα, προσαυξήσεις και τόκοι ενώ μοιράζεται το υπόλοιπο ποσό σε 24 δόσεις. 
Εφόσον η καταβολή του εναπομείναντος ποσού γίνει εφάπαξ παρέχεται επιπλέον έκπτωση 10%
Η καταβολή της πρώτης δόσης γίνεται ταυτόχρονα με την υποβολή της αίτησης στη νέα ρύθμιση
Σε περίπτωση παράλειψης καταβολής τριών δόσεων ανά έτος ο οφειλέτης χάνει τη ρύθμιση και επανέρχεται ως οφειλή το συνολικό ποσό

Οφειλέτες που είχαν ενταχθεί σε παλαιότερες ρυθμίσεις με αίτησή τους στο Δήμο εντός 12 μηνών, μπορούν να ενταχθούν στις νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις
Για τη ρύθμιση οφειλών–βεβαιωμένων ή μη –  και για την έκδοση αδειών κοινόχρηστων χώρων  να μην είναι απαραίτητη η καταβολή του ποσοστού της τάξης του 30% των οφειλών.
 
Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Ηρακλείου και μέλος της Οικονομικής επιτροπής της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Καραντινός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την σημαντική αυτή εξέλιξη τονίζοντας ότι οι παρεμβάσεις –προτάσεις του Δήμου Ηρακλείου ένα χρόνο πριν για ευνοϊκότερη ρύθμιση οφειλών που θα ανακουφίσουν τους  Δημότες έγιναν αποδεκτές από το Υπουργείο Εσωτερικών και περιλαμβάνονται στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο «Αυτοτελής υπηρεσία εποπτείας ΟΤΑ, ρύθμιση θεμάτων ΟΤΑ και άλλες διατάξεις» .
 
Ο Αντιδήμαρχος καλεί τους Δημότες οφειλέτες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από την Βουλή να προσέλθουν για να ρυθμίσουν τις οφειλές τους καθώς στην παρούσα δυσχερή οικονομική συγκυρία τους δίνονται ισχυρά κίνητρα και μοναδική ευκαιρία διευκόλυνσης αποπληρωμής των υποχρεώσεών τους.
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Συναγερμός στην Πυροσβεστική για μεγάλη φωτιά

φωτια πυροσβεστικη πυρκαγια

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας, σε μια ακόμα δύσκολη μέρα από πλευράς καιρικών συνθηκών!

Στην περιοχή σπεύδουν πυροσβεστικά οχήματα από το Ηράκλειο και κλιμάκια της ενδοχώρας.

Κινητοποίηση υπάρχει και από πλευράς δήμου με υδροφόρο όχημα, ενώ στην περιοχή επικρατεί αναστάτωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τετάρτη σε όλο το νησί

Ηράκλειο: "Έβρασαν" τα αμπέλια από τον καύσωνα- Μεγάλες καταστροφές στην παραγωγή

Η Κρήτη κινδυνεύει να γίνει έρημος - Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ