Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Δεν έχουν έρθει ακόμα οι μάσκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς!

μάσκα σχολεία

Μάχη με το χρόνο θα δώσει ο Δήμος Ηρακλείου προκειμένου να φτάσουν σε όλα τα σχολεία οι μάσκες προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενόψει την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Μπορεί να βρισκόμαστε λίγα 24ωρα πριν να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι στα σχολεία, ωστόσο οι μάσκες δεν έχουν ακόμα παραληφθεί ακόμα από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων, η οποία με τη σειρά της θα τις μοιράσει στους Δήμους για να προωθηθούν στα σχολεία! Αυτό τόνισε σήμερα ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός κατά την διάρκεια της διαδικτυακής συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, για το άνοιγμα των σχολείων εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και για το μείζον ζήτημα της προσχολικής αγωγής.

Τρέχουν για τις μάσκες...

Το δεδομένο είναι πως τα συνεργεία του δήμου θα δουλέψουν εντατικά μέσα στο Σαββατοκύριακο - αν παραληφθούν τα υλικά - ώστε τη Δευτέρα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί να έχουν στη διάθεσή τους τις μάσκες που προβλέπονται από τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Μπορεί το μήνυμα που εκπέμπει το υπουργείο Παιδείας προς όλους τους εμπλεκόμενους είναι πως η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική (το ίδιο μήνυμα φτάνει και από τις κατά τόπους διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προς γονείς και μαθητές) ωστόσο οι μάσκες δεν είναι στις ...θέσεις τους, δηλαδή στις σχολικές αίθουσες!

Για τον Δήμο Ηρακλείου οι μάσκες που θα παραληφθούν - σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Νίκο Αγγελάκη - ξεπερνούν τις 50.000. Ο Δήμος έχει συγκροτήσει μια ομάδα 30 ατόμων για την διανομή των μασκών, ενώ το έργο θα συντονίζουν αντιδήμαρχοι και στελέχη του Δήμου Ηρακλείου. Η διανομή από την ΠΕΔ Κρήτης θα γίνει από τα Δύο Αοράκια και από εκεί οι Δήμοι θα παραλαμβάνουν τα δέματα για να τα προωθήσουν στις σχολικές μονάδες.

Έκκληση Λαμπρινού στους "αρνητές" μασκών

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου απηύθυνε έκκληση στους δημότες, να φέρουν όλοι τις μάσκες προστασίας και να γίνει η χρήση τους από τους μαθητές κατά την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου. Με αφορμή τις αντιδράσεις που υπάρχουν αλλά και το πρόσφατο μεγάλο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο, σημείωσε πως "οι πολίτες πρέπει να ακολουθούν τις υποδείξεις των ειδικών, οι οποίες μέχρι σήμερα δεν έχουν διαψευσθεί. Η επιδημία είναι σε έξαρση, το Ηράκλειο έχει περιοριστικά μέτρα με αφορμή τα αυξημένα κρούσματα, κάνω έκκληση σε όλους να κάνουν χρήση της μάσκας και φυσικά να εφαρμοστεί το μέτρο στα σχολεία, όπως αναφέρουν οι ειδικοί".

Ερωτηθείς για το θέμα των καθαριστριών στα σχολεία ο δήμαρχος ανέφερε πως το προσωπικό είναι στη θέση του ενώ η Διευθυνση Καθαριότητας του Δήμου καθαρίζει τους εξωτερικούς χώρους των σχολικών μονάδων, ενώ έχουν γίνει απολυμάνσεις σε όλες τις αίθουσες και τους εσωτερικούς χώρους.

Προσχολική αγωγή

Για το μεγάλο θέμα που έχει προκύψει με την προσχολική αγωγή ο κ. Βασίλης Λαμπρινός τόνισε πως ο Δήμος Ηρακλείου έκανε ότι μπορούσε να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις του, ενώ μετά το αδιέξοδο που υπάρχει, αν υπάρξει αναβολή της ενάρξεως του προγράμματος, θα αιτηθεί voucher για για τους γονείς προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα τεράστια προβλήματα που προκύπτουν από τη μη εφαρμογή του στο Ηράκλειο.

Σε κάθε περιπτωση, ο δήμαρχος τόνισε πως η δημοτική αρχή θα προχωρήσει στον σχεδιασμό της ενώ οι νέες σχολικές δομές που ετοιμάζονται θα βελτιώνουν διαρκώς τις συνθήκες της σχολικές στέγης στο Ηράκλειο.

Γιώργος Λαμπράκης

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Το Δημαρχείο φωτίστηκε ροζ για την Παγκόσμια ημέρα πρόληψης καρκίνου του μαστού

Το Δημαρχείο Μαλεβιζίου

Με μια συμβολική κίνηση ο Δήμος Μαλεβιζίου θέλησε να στείλει το δικό του μήνυμα την Κυριακή 25 Οκτωβρίου ημέρα σηματοδοτεί την  παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού.

Το Δημαρχείο φωτίστηκε ροζ, σήμα κατατεθέν της ημέρας,καθώς όλες οι γυναίκες πρέπει να εντάξουν τον τακτικό προληπτικό έλεγχο στη ζωή τους.

Να αγαπήσουν και να φροντίσουν ακόμα περισσότερο τον εαυτό τους, να αντικαταστήσουν το φόβο για την ασθένεια με επιλογές που προάγουν την υγεία. Ο καρκίνος του μαστού ΔΕΝ είναι πια αθεράπευτη ασθένεια!