Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Δάκος ακόμα και στα σταφύλια! (βίντεο)

δάκος

Έκπληκτοι παρακολουθούν την καταστροφική επέλαση του δάκου, ακόμα και αγρότες που έχουν περάσει τη ζωή τους στα χωράφια.

Το έντομο που έχει προκαλέσει ανεπανόρθωτη καταστροφή στην φετινή ελαιοκομική περίοδο στην Κρήτη, δρα ανεξέλεγκτο, μάλιστα το μέγεθός του έχει αυξηθεί σε ανησυχητικό βαθμό.

Η λήψη μέτρων είναι επιτακτική για την επόμενη χρονιά, σε διαφορετική περίπτωση οι ελιές κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Στα βίντεο που ακολουθούν ο ...γιγάντιος δάκος πάνω σε τσαμπιά σταφύλι, επί τω έργω. 

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί για τον καιρό

κούλες κύματα

Με ανακοίνωσή του το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου προειδοποιεί τους ιδιοκτήτες σκαφών για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν αύριο Τρίτη, 21 Ιανουαρίου.

Η ανακοίνωση μεταξύ άλλων τονίζει τα εξής:

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη όπου θα πέσουν και λίγα χιόνια στα ορεινά. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. 
Άνεμοι: Βόρειοι 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. 
Θερμοκρασία: Από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου. 

Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων μικρών σκαφών, ερασιτεχνικών αλιευτικών σκαφών, σκαφών αναψυχής και ναυταθλητικών ομίλων στην περιοχή μας να αποφύγουν τη δραστηριοποίηση τους κατά τον χρόνο ισχύος του δελτίου και  να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας των σκαφών τους.

Τέλος  γνωρίζεται ότι το κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.