Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Από τις 5 το πρωί στο Μηχανολογικό για να μην χάσουν το μεροκάματο

μηχανολογικό

Σκηνές απείρου κάλλους διαδραματίζονται καθημερινά στο Μηχανολογικό του Ηρακλείου καθώς οι ταλαίπωροι πολίτες που σπεύδουν να διεκπεραιώσουν μεταβιβάσεις οχημάτων έκδοση διπλωμάτων, αντικαταστάσεις και άλλες εργασίες για να μην χάσουν το μεροκάματο, στριμώχνονται στην κυριολεξία από τα ξημερώματα έξω από την υπηρεσία.
Τι κι αν τα γραφεία είναι καινούρια,«αστράφτει» η αίθουσα και υπάρχει η καλή πρόθεση του προϊσταμένου. 
Η κατάσταση είναι η ίδια με το παρελθόν και όλοι αναγκάζονται να περιμένουν σαν να βρίσκονται σε τριτοκοσμική χώρα από τις 5 τα χαράματα για να μην αναγκαστούν να χάσουν το μεροκάματο ή να πάρουν άδεια για να εξυπηρετηθούν αργά το μεσημέρι ή και καθόλου.
Η έλλειψη προσωπικού και άλλα προβλήματα δημιουργούν μια ασφυκτική κατάσταση με επίπτωση και στους ίδιους τους εργαζόμενους ενώ ο διευθυντής της υπηρεσίας κ Σηφάκης παρά τις προσπάθειες που καταβάλλει  δεν έχει καταφέρει να επιλύσει τα προβλήματα αφού τα χέρια του είναι δεμένα και οι ελιγμοί ελάχιστοι ενώ το ζήτημα έπρεπε να λυθεί από το ίδιο το κράτος και την Περιφέρεια.
Όμως και εκεί τα περιθώρια είναι στενά αφού όλα ξεκινούν και τελειώνουν από την ελλιπή στελέχωση.
Για να μην ταλαιπωρείται ο κόσμος θα έπρεπε και οι βουλευτές να ενεργοποιηθούν περισσότερο και να απαιτήσουν από το αρμόδιο υπουργείο να προχωρήσει σε προσλήψεις προσωπικού ώστε να εξαλειφθούν οι εικόνες όπως φαίνεται και από την φωτογραφία που μας έστειλε αναγνώστης του ekriti.gr.
Όπως μας κατήγγειλαν απελπισμένοι πολίτες στήνονται από τα ξημερώματα για να πάρουν το χαρτάκι σειράς που και αυτό αλλάζει χέρια κατά το δοκούν.Στη συνέχεια το ένα και μοναδικό άτομο στη ρεσεψιόν, προσπαθεί να κατευθύνει τον κόσμο που περιμένει στην ουρά στο αρμόδιο γραφείο και εκεί όμως η αναμονή είναι πολύωρη με άλλες ουρές..
Το σύστημα θα μπορούσε όμως να δουλέψει και ο ηλεκτρονικός πίνακας να κάνει τη δουλειά του εάν υπήρχαν περισσότεροι υπάλληλοι.Να σημειώσουμε ότι η υπηρεσία ανοίγει για το κοινό στις 8:30 το πρωί.
Γιατί δεν είναι μόνο οι μεμονωμένοι πολίτες αλλά και τα γραφεία μεταβιβάσεων τα οποία και αυτά δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν γιατί του βάζουν πλαφόν για τις μεταβιβάσεις ή άλλες πράξεις που μπορούν να διεκπεραιώσουν με αποτέλεσμα να ΄χάνουν και χρόνο αλλά και χρήματα.
Μέσα σε όλους αυτούς έρχεται να προστεθεί και το πρόβλημα με τις εξετάσεις των υποψήφιων οδηγών καθώς η αναμονή για εξέταση έχει φτάσει και τον 1,5 μήνα ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων από  την πλευρά ιδιοκτητών σχολών οδηγών οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις καθυστερήσεις παρά το γεγονός ότι οι υπάλληλοι πληρώνονται με επιμίσθιο γι’ αυτή τη δουλειά.  
Πρέπει λοιπόν να δοθεί άμεσα λύση σε όλα αυτά τα σοβαρά προβλήματα που έχουν επίπτωση στους πολίτες χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση καθώς όλα αυτά που συμβαίνουν στη συγκεκριμένη υπηρεσία αλλά και σε πολλές άλλες τους προσβάλλουν και κάθε άλλο παρά ευρωπαϊκή χώρα θυμίζουν.

Λευτέρης Βαρδάκης 
 
 

Κρήτη

Κρήτη - κορωνοϊός: 12 κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

κορωνοιος κρουσματα

Από τα συνολικά 842 επιβεβαιωμένα κρούσματα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ σε επίπεδο χώρας, στην Κρήτη εντοπίζονται 12 νέες μολύνσεις.

Αυτές κατανέμονται ως εξής: 7 στο Ηράκλειο, 3 στα Χανιά και από μία σε Λασίθι και Ρέθυμνο.

Δείτε εδώ την ημερήσια επιδημιολογιική έκθεση των Υγειονομικών Αρχών: 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ: Με ψυχιατρική ή νευρολογική διαταραχή μέσα στους πρώτους έξι μήνες πολλοί ασθενείς COVID-19

Σουηδία - κορωνοϊός: Η χώρα σταματά τις πληρωμές για τα εμβόλια στην Pfizer

Κορωνοϊός: Ποιοι δεν πρέπει να λαμβάνουν κολχικίνη