Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο 3.7.5: Η δημοτική αρχή στερεί θέσεις εργασίας λόγω υποκείμενων νοσημάτων

κουρακης ηρακλειο 375.jpg

Η παράταξη “Ηράκλειο 3.7.5” με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την δημοτική αρχή Ηρακλείου για προκλητική στάση  απέναντι στη βασική αρχή της ισότητας και  ισονομίας των πολιτών.

Αφορμή αποτέλεσε  ο όρος που περιέχεται σε προκήρυξη για θέσεις εργασίας, ότι τα άτομα που θα υποβάλλουν υποψηφιότητα, θα πρέπει: “να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότητα που τους επιτρέπει την εκτέλεση καθηκόντων της ειδικότητας που επιλέγουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η δημοτική αρχή του Ηρακλείου, φαίνεται πως έχει παρεξηγήσει, τα όρια της δικαιοδοσίας της, αλλά και τη βασική αρχή της ισοπολιτείας, της ισότητας και  ισονομίας των πολιτών, προκαλώντας έτσι, το αίσθημα δικαίου, σε δυο ανακοινώσεις που έδωσε πρόσφατα στη δημοσιότητα, για προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, κατά τρόπο, προσβλητικό και πέρα από κάθε λογική, τίθεται μεταξύ άλλων στην προκήρυξη, ο όρος, ότι τα άτομα που θα υποβάλλουν υποψηφιότητα, θα πρέπει: “να έχουν την υγεία και τη φυσική καταλληλότατα που τους επιτρέπει την εκτέλεση καθηκόντων της ειδικότητας που επιλέγουν. Να μην έχουν χρόνια ή υποκείμενα νοσήματα, να μην ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ευάλωτες στον ιό του κορωνοϊού COVID-19“.

Αποστερεί δηλαδή η δημοτική αρχή, το βασικό και απαράγραπτο δικαίωμα διεκδίκησης μιας θέσης εργασίας, σε πολίτες που έχουν συνήθη υποκείμενα νοσήματα, όπως: άσθμα, σάκχαρο, παχυσαρκία, καρδιολογικά προβλήματα κ.α!

Έκπληκτοι λοιπόν διερωτόμαστε: Πού το βρήκαν αυτό γραμμένο, οι συντάκτες των δυο προκηρύξεων; Ποιους ρώτησαν όταν έθεταν τον πρωτοφανή και ρατσιστικό αυτόν όρο, που αποκλείει άδικα και αυθαίρετα πολίτες από το δικαίωμα τους να διεκδικήσουν με ίσους και θεσμοθετημένους όρους, μια έστω και προσωρινή θέση εργασίας;

Επίσης, επειδή συχνά η δημοτική αρχή επικαλείται τι κάνουν άλλοι δήμοι, συνήθως μικρότερης εμβέλειας από το δικό μας, διερωτόμαστε.. Υπάρχει κάποια άλλη Δημοτική Αρχή σε όλη την επικράτεια, που έχει κάνει τέτοιου είδους προκηρύξεις για προσλήψεις ατόμων, με τόσο προκλητικούς και συνάμα αυθαίρετους αποκλεισμούς;

Λυπούμαστε πάρα πολύ, που τη μοναδική εξαίρεση αυτού του κανόνα, την αποτελεί σήμερα ο Δήμος Ηρακλείου! O τέταρτος μεγαλύτερος δήμος της χώρας!

Η παράταξη “Ηράκλειο 3.7.5” καταγγέλλει την προκλητική αυτή στάση απέναντι στη βασική αρχή της ισότητας και  ισονομίας των πολιτών. Και καλεί τη Δημοτική Αρχή, να αποσύρει αμέσως τις απαράδεκτες αυτές προκηρύξεις, αποκαθιστώντας άμεσα τη δικαιοσύνη, σύμφωνα με τα όσα οι νόμοι και τα δημοκρατικά ήθη ορίζουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κρήτη - δολοφονία 54χρονης: Στον Εισαγγελέα ο 47χρονος Νορβηγός

Ηράκλειο: Δολιοφθορές και... δυναμιτάκια σηκώνουν στο πόδι μια ολόκληρη γειτονιά!

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου εισάγει καινοτόμο Μεταπτυχιακό στην Τεχνητή Νοημοσύνη

 

 

 

 

 

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης (φώτο)

Συλλαλητηριο Ηρακλειο

Συλλαλητήριο πραγματοποίησαν πριν από λίγη ώρα, στην Πλ. Ελευθερίας οι Επιτροπές Αγώνα φοιτητών από τις σχολές του Ηρακλείου.

Το συλλαλητήριο στην Πλ. Ελευθερίας
Το συλλαλητήριο στην Πλ. Ελευθερίας

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται και ζητούν να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, καθώς και  να μην εφαρμοστεί ο νέος νόμος του Υπουργείου Παιδείας για τα ΑΕΙ, με φόντο και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. 

Στη συγκέντρωση, στο πλευρό των οιτητών, συμμετείχαν και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος», Μεσαράς «ΦΑΙΣΤΟΣ» καθώς  και η ΕΛΜΕ Ηρακλείου.

Πορεία διαμαρτυρίας των φοιτητών
Πορεία διαμαρτυρίας των φοιτητών

Όπως ανέφερε ανακοίνωση - κάλεσμα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών για τη σημερινή κινητοποίηση

"Οι φοιτητές και εδώ στο Ηράκλειο μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους συνεχίζουμε τον αγώνα μας, ώστε το νομοσχέδιο να μείνει πραγματικά στα χαρτιά, ώστε να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα και να επιστρέψουμε στις σχολές μας. Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα όλων των συμφοιτητών μας πανελλαδικά. "

Οι φοιτητές ζητούν να ανοίξουν οι σχολές
Οι φοιτητές ζητούν να ανοίξουν οι σχολές

Ειδήσεις σήμερα 

Κουτσούμπας: Δεν οδήγησε η κυβέρνηση τον Λιγνάδη στη Δικαιοσύνη, τα θύματα το έκαναν

Ανακύκλωση: Την πρωτιά σε όλη την Κρήτη διεκδικεί ο Δήμος Φαιστού

Κρήτη - τουρισμός: Χαμηλές προσδοκίες και ...μικρό καλάθι από τους ξενοδόχους