Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: 3 μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία ο Δήμος ζητά εξαίρεση από την προσχολική εκπαίδευση

Παιδικος Σταθμος

Την αναβολή εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης στον Δήμο Ηρακλείου, ζήτησε με επιστολή του στο Υπουργείο Παιδείας, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, τρεις ημέρες πριν ξεκινήσει η σχολική χρονιά.

Το φλέγον πρόβλημα της έλλειψης αιθουσών δεν επιλύθηκε κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και φτάσαμε στο παρά ένα, ώστε να ζητηθεί η αναβολή, θέμα που προκαλεί τεράστιο πρόβλημα σε εκατοντάδες γονείς, που περίμεναν ότι τα παιδιά τους θα πήγαιναν στο σχολείο από Δευτέρα.

Ο αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Ηρακλείου Νίκος Αγγελάκης υπεραμύνθηκε των δράσεων του δήμου λέγοντας ότι οι 10 αίθουσες για τις οποίες ήταν υπεύθυνος ο δήμος τοποθετήθηκαν, ωστόσο παραμένει το πρόβλημα με τα υπεράριθμα παιδιά τα οποία είναι 500. Η κτιριακές υποδομές ΑΕ. (ΚΤΥΠ) υπέγραψε τις συμβάσεις για τις "δικές" της αίθουσες μόλις στις 26 Αυγούστου.

Παράλληλα βρέθηκαν άλλες 11 αίθουσες σε δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, που μπορούν να φιλοξενήσουν παιδιά, ωστόσο απαιτούνται εργασίες.

Ο κ. Αγγελάκης επέρριψε ευθύνες στο Υπουργείο Παιδείας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, προσθέτοντας ότι ανάλογη αναβολή στην εφαρμογή της προσχολικής εκπαίδευσης ζήτησαν και άλλοι πέντε δήμου, ανάμεσά τους και ο Δήμος της Αθήνας.

"Κανονικά οι καθαρίστριες στις θέσεις τους από Δευτέρα"

Αναφορικά με το σοβαρό θέμα που προέκυψε χθες με το έγγραφο (ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ) που εστάλη από την αντιδημαρχία προς τους διευθυντές των σχολείων ζητώντας τους, ούτε λίγο ούτε πολύ, να επικοινωνήσουν οι ίδιοι με τις καθαρίστριες, των σχολικών μονάδων, καθώς, όπως αναφερόταν στο έγγραφο, δεν θα ήταν έτοιμοι πριν από την Παρασκευή 11/9, οι πίνακες με τα ωράρια των καθαριστριών!

Η κα Καναβάκη μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη διέψευσε ότι οι πίνακες δεν ήταν έτοιμοι, ενώ ο Νίκος Αγγελάκης, δεν θέλησε να σχολιάσει το "μπάχαλο" που δημιουργήθηκε χθες και αρκέστηκε να πει ότι οι καθαρίστριες θα είναι στις θέσεις τους κανονικά τη Δευτέρα και τα σχολεία θα είναι έτοιμα.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ο κ. Λαμπρινός απάντησε στην κριτική που δέχεται ο δήμος αναφορικά με την ετοιμότητα να ξεκινήσει η δίχρονη προσχολική εκπαίδευση διευκρινίζοντας ότι ο δήμος συμμετείχε στο σχεδιασμό του υπουργείου και όσον αφορά την υποχρέωση του δήμου για την εύρεση αιθουσών έχει εκπληρωθεί.

Το Υπουργείο Παιδείας,είπε δεσμεύτηκε ότι θα τοποθετήσει 32 αίθουσες μέσω της (Κτιριακές Υποδομές Ανώνυμης κρατικής Εταιρείας). Η εταιρία έκανε διαγωνισμό μόνο για τις 22 αίθουσες και στον Δήμο δόθηκε χρηματοδότηση για τις 10 επιπλέον αίθουσες, μόλις στις αρχές Ιουλίου ενώ με αγώνα δρόμου αρχές Σεπτεμβρίου τις παρέλαβε.

Παρέμβαση Λαμπρινού

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Ηρακλείου Βασίλη Λαμπρινό που μίλησε στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη, ο Δήμος αυτή τη στιγμή, πέρα από την υποχρέωση του για τοποθέτηση 10 οικίσκων διαθέτει σήμερα και 11 αίθουσες πλήρως εξοπλισμένες από τον ΔΟΠΑΦΜΑΗ για την φιλοξενία αυτών των παιδιών.

Παρόλο που το Υπουργείο Παιδείας έχει ενεργοποιήσει τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας προκειμένου να βρει τις υπόλοιπες αίθουσες από Δημοτικά Σχολεία, αυτές δε θα είναι κατάλληλες για τα τετράχρονα παιδιά, καθώς δεν διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και τις κατάλληλες υποδομές. Γι αυτό είπε ο δήμαρχος ζητάμε την αναβολή για τη δίχρονη εκπαίδευσης παρ όλο που η δημοτική αρχή κάνει ό,τι μπορεί μέχρι την τελευταία ημέρα για να μην ταλαιπωρηθούν παιδιά και γονείς. "Άρα εμείς, κατέληξε ο δήμαρχος, είμαστε έτοιμοι όσον αφορά τη δική μας υποχρέωση".

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Άγρια καταδίωξη - Συνέλαβαν άνδρα που είχε πυροβολήσει

αστυνομια βραδυ

Στη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε νωρίτερα πυροβολήσει προχώρησαν οι αστυνομικοί του Α΄Αστυνομικού Τμήματος στο Ηράκλειο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δώθηκε σήμα για πυροβολισμούς μπροστά από το δημαρχείο Μαλεβιζίου, οι αστυνομικοί κατεδίωξαν τον δράστη και τελικά κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο που οδηγούσε στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων, ενώ από την έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκε μέσα στο όχημα και το όπλο. Στο σημείο της σύλληψης έφτασε και η ΔΙ.ΑΣ. Ηρακλείου.

Ο πρωταγωνιστής του σοβαρού επεισοδίου οδηγήθηκε από τους αστυνομικούς στο Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για το φρικτό τροχαίο δυστύχημα

Κρήτη: Τον έπιασαν με ναρκωτικά χάπια και παράνομο όπλο