Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: 24ωρη πανυγειονομική απεργία στις 21 Οκτωβρίου

Τα νοσοκομεία καλούνται να ισορροπήσουν μετά την μείωση του αριθμού των υγειομικών, λόγω των αναστολών εργασίας για όσους δεν εμβολιάστηκαν.

 

Στην 24ΩΡΗ πανυγειονομική απεργία στις 21 Οκτωβρίου με συγκέντρωση στην πλατεία των Λιονταριών στις 10 το πρωί, συμμετέχει ο Σύλλογος Εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου:

 

Στις 21/10 οι υγειονομικοί απεργούμε όλοι για να δώσουμε ηχηρή, δυναμική απάντηση στην κοροϊδία της κυβέρνησης που αρνείται να κάνει προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων με ελαστικές σχέσεις εργασίας που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες επικαλούμενοι νομικά κωλύματα και «συνταγματικές δυσκολίες».

Απεργούμε γιατί δεν αντέχουμε άλλο την εντατικοποίηση της δουλειάς, την σωματική και ψυχική εξουθένωση, τα αλλότρια καθήκοντα, τις συνεχείς μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα, τα κομμένα ρεπό και άδειες.

Απεργούμε για τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό της κυβέρνησης απέναντι μας που συνεχίζει να απορρίπτει πεισματικά την ένταξή μας στα ΒΑΕ και την μη αναγνώριση της νόσησης από κορονοϊό ως επαγγελματική ασθένεια, παρά τους θανάτους συνάδελφων μας.

Απεργούμε για τους καθηλωμένους και πετσοκομμένους μισθούς μας από το 2012.

Αγανακτούμε και απεργούμε γιατί η κυβέρνηση αξιοποίησε την πανδημία για να περάσει μια σειρά από αντεργατικούς νόμους, γιατί χρησιμοποίησε τον απαραίτητο εμβολιασμό ως μέσω διαίρεσης και διχασμού των εργαζομένων, ενίσχυσης των ιδιωτικών διαγνωστικών εργαστηρίων και των αναστολών εργασίας και απολύσεων των συναδέλφων μας, για την προετοιμασία και την επιτάχυνση των αντιδραστικών σχεδίων της για το «νέο ΕΣΥ».

Απεργούμε για να απαντήσουμε δυναμικά στα προκλητικά ψέματα της κυβέρνησης για την δήθεν ενίσχυση του ΕΣΥ και να μην αποδεχθούμε ως «κανονικότητα» τους πάνω από 30 νεκρούς συνανθρώπους μας από την πανδημία κάθε μέρα, αλλά και τους εκατοντάδες που χάθηκαν ή χάνονται από άλλα νοσήματα μιας και το αποδυναμωμένο δημόσιο σύστημα υγείας από τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόστηκαν διαχρονικά τους απέκλεισε αφού μετατράπηκε σε σύστημα μιας νόσου.

Καταδικάζουμε και απορρίπτουμε τις προθέσεις της κυβέρνησης στην δημιουργία του «νέου ΕΣΥ», της γενίκευσης των ελαστικών σχέσεων εργασίας, της διαρκούς ομηρίας των συμβασιούχων, της ανακύκλωσης της ανεργίας, των «φτηνών» εξουθενωμένων και περιπλανώμενων υγειονομικών. Το ακόμη πιο βαθιά εμπορευματοποιημένο ΕΣΥ, των ελάχιστων παροχών και της πρόσβασης σε φάρμακα και θεραπείες. Των παροχών «ανάγκης» όπως ονομάζουν για τους πολλούς που θα έχουν μόνο τη βασική ασφάλιση και των παροχών «επιθυμίας» για τους λίγους, αυτούς που θα τους το επιτρέπει το πορτοφόλι τους ή η ιδιωτική τους ασφάλεια.

Απεργούμε και είμαστε αντίθετοι στο «νέο ΕΣΥ», των συγχωνεύσεων κλινικών, τμημάτων, μείωσης των κρεβατιών, της κατάργησης νοσοκομείων που δεν «χρειάζονται» αν απέχουν μεταξύ τους 20 και 30 χιλιόμετρα. Στην μετατροπή των νοσοκομείων σε αυτοχρηματοδοτούμενα «νοσοκομεία - επιχειρήσεις» που θα αξιολογούνται μαζί με τους υγειονομικούς με βάση την πληρότητα, την αποδοτικότητα, την ικανότητα προσέλκυσης πελατών και το πόσο ανταγωνιστικά είναι σε σχέση με άλλα κατ’ όνομα δημόσια νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές. Στο «νέο ΕΣΥ» των ΣΔΙΤ, των ιδιωτών και των εργολάβων που θα αλώσουν τα νοσοκομεία. Ο οικονομικός στραγγαλισμός των δημόσιων νοσοκομείων και ο αποκλεισμός χιλιάδων ασθενών θα στείλει έτοιμη πελατεία στα τρωκτικά του ιδιωτικού τομέα, που όχι μόνο λιποτάκτησε κατά τη διάρκεια της πανδημίας ,αντίθετα τον προστάτεψαν και τον ενίσχυσαν και έχουν το θράσος να το ονομάζουν «αρμονική συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα υγείας».

Απεργούμε και αγωνιζόμαστε η επιστήμη να μην υποτάσσεται στα συμφέροντα αλλά να υπηρετεί τον εργαζόμενο άνθρωπο που δουλεύει και παράγει και οι υγειονομικοί να μην αναγκάζονται να στερούν τα επιτεύγματα της, να μην επιλέγουν εξετάσεις, θεραπείες, και φάρμακα που θα χρειάζονται οι ασθενείς με βάση το «κόστος», αντιμετωπίζοντας τους ως πελάτες για να έχει έσοδα το νοσοκομείο, για να παίρνουν εύσημα και μπόνους για «θετικές» αξιολογήσεις.

Απεργούμε και διεκδικούμε μια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας υψηλού επιπέδου που θα στηρίζει την πρόληψη, παρακολούθηση και ενημέρωση των πολιτών με ανεπτυγμένα Κέντρα Υγείας με όλες τις ειδικότητες και τον απαραίτητο εξοπλισμό που θα συνδέονται με τους χώρους δουλειάς, τα σχολεία, τις γειτονιές, τους αθλητικούς χώρους, τα χωριά μας, με κινητά συνεργεία και με κατ’ οίκον νοσηλεία για τους ηλικιωμένους και τους απόμαχους της δουλειάς.

Παίρνουμε δύναμη από τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, γονιών και μαθητών. Από την τεράστια νίκη των απεργών διανομέων της «e-food» που με το μαζικό τους απεργιακό αγώνα υποχρέωσαν την εργοδοσία να μετατρέψει τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας, κόντρα στην μοιρολατρία και την απογοήτευση που επιδιώκουν να μας επιβάλλουν, «του τίποτα δε γίνεται».

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Αρχιεπίσκοπος Ειρηναίος: Ξεκινά η διαδικασία διαδοχής - Συνεδρίασε η Ιερά Σύνοδος

Κρήτη - Τουρισμός: Χιλιάδες αφίξεις καθημερινά στο "Νίκος Καζαντζάκης"

Κρήτη: Έρχονται κατεδαφίσεις αυθαιρέτων σε παραλία και αιγιαλό

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με 3 τραυματίες!

τροχαίο

Σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί στα φανάρια του Σκαλανίου στο Ηράκλειο, από τη μετωπική σύγκρουση δύο ΙΧ οχημάτων μεταξύ τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, τρία άτομα εγκλωβίστηκαν και χρειάστηκε η επέμβαση των ανδρών της ΕΜΑΚ για τον απεγκλωβισμό τους.

Επί τόπου  έσπευσαν 3 ασθενοφόρα και γιατρός, καθώς υπάρχουν 3 τραυματίες, με τον έναν να φέρει συντριπτικά κατάγματα στο ένα πόδι και ο άλλος, 56 ετών, να φέρει κι αυτός κατάγματα στα κάτω άκρα.ενώ ο τρίτος, ένας 20χρονος, έχει επίσης κατάγματα και είναι σε πιο σοβαρή κατάσταση.

Στο σημείο δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς ο δρόμος έκλεισε με αποτέλεσμα να μην  διέρχονται αυτοκίνητα.

Τους τραυματίες παρέλαβε το ΕΚΑΒ προκειμένου να τους μεταφέρει στο Πανεπιστημιακό  Νοσοκομείο.

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Ηράκλειο: Υπό έλεγχο η φωτιά - Απείλησε κατοικημένη περιοχή

Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Ικαρία: «Ταρακουνήθηκε» το νησί

Παραλλαγή «Όμικρον»: Παγκόσμιο ανάχωμα στην «απειλή», σε ετοιμότητα μέτρων η Αθήνα

 

ESPA BANNER