Κρήτη

Ηράκλειο

Ηγουμενίδης: Κατώτερη των περιστάσεων η απάντηση Βορίδη για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα

Νίκος Ηγουμενίδης

Σχετικά με την πρόσφατη απάντηση του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη στην ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τους εργαζόμενους στην καθαριότητα των φορέων του Δημοσίου, ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Νίκος Ηγουμενίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε πρόσφατη ερώτηση που καταθέσαμε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ανάγκη να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα της καθαριότητας των υπηρεσιών του δημοσίου τομέα, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης προτίμησε να «κάνει ότι δεν καταλαβαίνει». Σε μια μακρά  γραπτή απάντηση παρέθεσε όλη τη σχετική νομοθεσία ενώ στο τέλος και όταν υποχρεώθηκε να φθάσει στο «δια ταύτα» έδωσε την πιο γενικόλογη και αόριστη απάντηση που θα μπορούσε κάποιος να δώσει που είτε δεν θέλει να πάρει θέση για το ζήτημα, είτε δεν έχει καμία πρόθεση να προχωρήσει σε προσλήψεις στην καθαριότητα.

Στην κρίση των πολιτών η απάντηση του:

«Τέλος, η ουσιαστική κρίση περί αναγκαιότητας πρόβλεψης θέσεων μόνιμου προσωπικού ή με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ειδικά σε ό,τι αφορά τον κλάδο της καθαριότητας ανάγεται στην καθαριότητα κάθε φορέα, κατόπιν εκτίμησης της δημοσιονομικής επιβάρυνσης που αυτή προκαλεί».(Αριθμ. Πρωτ.: ΤΚ/Φ.2/3262 – 23.2.2021)

Μια τέτοια απάντηση είναι ασφαλώς κατώτερη των περιστάσεων και συνιστά πρόκληση για μια κοινωνία που δοκιμάζεται και απαιτεί ουσιαστική πολιτική βούληση για την επίλυση ζητημάτων.

Ο Υπουργός γνωρίζει τις ανάγκες, και όσο για το ζήτημα της δημοσιονομικής επιβάρυνσης, η Κυβέρνηση  -όπου θέλει - κατορθώνει να βρίσκει πόρους για το δικό της «επιτελικό κράτος», όπως πχ. 20 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για ειδικούς φρουρούς στα Πανεπιστήμια αντί να επενδύσει στην έρευνα των Δημόσιων Πανεπιστήμιων. Οπότε η επίκληση της δημοσιονομικής επιβάρυνσης είναι φενάκη σε μια πολιτική που πολύ απλά δεν θέλει να ενισχύσει και να θωρακίσει τους φορείς του Δημοσίου. Όμως, τα σχολεία, οι Δήμοι και όλοι οι φορείς του Δημοσίου χρειάζονται μόνιμο προσωπικό.

Όλα τα άλλα είναι δικαιολογίες».

Ειδήσεις σήμερα 

Ηράκλειο: To Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων για την τοπική σύμβαση εργασίας

Μητσοτάκης: Αυτονόητη η αρχή της καλής γειτονίας μεταξύ συμμάχων σε ΕΕ και ΝΑΤΟ

Μ. Παγώνη: «Τσικνοπέμπτη στο μπαλκόνι - Δεν θα πετάξουμε χαρταετό»

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Άγρια καταδίωξη - Συνέλαβαν άνδρα που είχε πυροβολήσει

αστυνομια βραδυ

Στη σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες είχε νωρίτερα πυροβολήσει προχώρησαν οι αστυνομικοί του Α΄Αστυνομικού Τμήματος στο Ηράκλειο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δόθηκε σήμα για πυροβολισμούς μπροστά από το δημαρχείο Μαλεβιζίου, οι αστυνομικοί κατεδίωξαν τον δράστη και τελικά κατάφεραν να ακινητοποιήσουν το αυτοκίνητο που οδηγούσε στη λεωφόρο 62 Μαρτύρων, ενώ από την έρευνα που ακολούθησε, βρέθηκε μέσα στο όχημα και το όπλο. Στο σημείο της σύλληψης έφτασε και η ΔΙ.ΑΣ. Ηρακλείου.

Ο πρωταγωνιστής του σοβαρού επεισοδίου οδηγήθηκε από τους αστυνομικούς στο Αστυνομικό Τμήμα Μαλεβιζίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Σοκάρουν οι λεπτομέρειες για το φρικτό τροχαίο δυστύχημα

Κρήτη: Τον έπιασαν με ναρκωτικά χάπια και παράνομο όπλο