Κρήτη

Ηράκλειο

Η τεχνολογική πρωτοπορία του ΙΤΕ ανοίγει διεθνώς "γέφυρες" (φωτο)

ΙΤΕ

Στην νέα εποχή της γνώσης της τεχνολογίας η Κρήτη πρωτοπορεί και ανοίγει δίαυλο συνεργασίας με χώρες του εξωτερικού, τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μιλώντας πριν από λίγο στο αμφιθέατρο του ΙΤΕ στα εγκαίνια του νέου Κέντρου Ανάπτυξης της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας KALEAO Ltd (UK), παρουσία του Πρύτανη του Πανεπιστήμιου Κρήτης, του αντιπροέδρου και στελεχών  του ΙΤΕ, Ελλήνων και ξένων ερευνητών, εκπροσώπων της τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικών φορέων, φοιτητών κ.α

ΙΤΕ

ΙΤΕ, by gpapadakis

Τα σημερινά εγκαίνια, όπως είπε ο κ. Αρναουτάκης,  αποτελούν για την Περιφέρεια Κρήτης,  μια αναμφίβολη απόδειξη της άριστης επιστημονικής δουλειάς που παράγεται στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας, επισφραγίζουν την  σημαντική πορεία που ξεκίνησε από την Ίδρυση του Ιδρύματος, αλλά και την τριαντάχρονη επιτυχημένη και αποτελεσματική δραστηριότητα του Εργαστηρίου CARV του Ινστιτούτου Πληροφορικής. Ο Περιφερειάρχης τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να περάσει η καινοτομία και τα επιτεύγματα της έρευνας στην τοπική οικονομία και αυτός είναι στόχος για να υπάρξει τόνωση, νέες θέσεις εργασίας, ανάπτυξη.

ΙΤΕ

ΙΤΕ, by gpapadakis

«Με ιδιαίτερη χαρά καλωσορίζουμε στην Κρήτη τη συνεργασία του ΙΤΕ με την εταιρεία Kαλιό (KALEAO) μια διεθνώς αναγνωρισμένη εταιρεία στον Τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών», είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε: «Συγχαίρουμε τα στελέχη  του Ινστιτούτου Πληροφορικής, τον Καθηγητή Μανώλη Κατεβαίνη, καθώς το δικό τους έργο είναι αυτό που προσδίδει υπολογίσιμα αποτελέσματα για την οικονομία και την ανάπτυξη στην Κρήτη. Ενός τόπου, όπου το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλουν σε συνδυασμό με τον ανεξάντλητο πολιτιστικό και ιστορικό πλούτο, δημιουργούν ένα ευνοϊκό πεδίο για την τόνωση της τοπικής οικονομίας και την βελτίωση των δεικτών ανάπτυξης. Η παρουσία κορυφαίων Πανεπιστημιακών  και Ερευνητικών Ιδρυμάτων που διεξάγουν βασική και εφαρμοσμένη έρευνα σε επίπεδα διεθνούς αριστείας, ανοίγουν στην Κρήτη την προοπτική να αποτελέσει επιπλέον και μια Περιφέρεια  καινοτομίας.

ΙΤΕ

ΙΤΕ, by gpapadakis

ΙΤΕ

ΙΤΕ, by gpapadakis

Για το λόγο αυτό αναζητούμε λύσεις που θα μας επιτρέψουν να κάνουμε τα απαραίτητα οργανωτικά άλματα για να βρεθούμε σε όσο το δυνατόν υψηλότερο επίπεδο καινοτομίας σε σχέση με τις υπόλοιπες περιοχές. Η καινοτομία είναι η δύναμη, η πρόοδος, που μας οδηγεί στην επόμενη ημέρα, στο μέλλον. Υιοθετούμε μια στρατηγική περιφερειακής ανάπτυξης μέσω της καινοτομίας όπου οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών, σε συνέργεια και με άλλους τομείς όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η υγεία, η ενέργεια και το περιβάλλον θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού μας και θα αποτελέσουν γέφυρα προς τις διεθνείς αγορές».
Μετά τις ομιλίες στο αμφιθέατρο του ΙΤΕ, ο Περιφερειάρχης εγκαινίασε με τα στελέχη του ΙΤΕ, και εκπροσώπους της  KALEAO, το Κέντρο Ανάπτυξης της εταιρείας υψηλής τεχνολογίας KALEAO που βρίσκεται στο τεχνολογικό πάρκο του ΙΤΕ. 

Κρήτη

Ρέθυμνο

Ρέθυμνο - κορωνοϊός: Έκκληση για τήρηση των μέτρων

μάσκα

Παραμένει στην «κόκκινη ζώνη» αυξημένου κινδύνου λόγω των κρουσμάτων πανδημίας η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας κ. Ν. Χαρδαλιά, το βράδυ της Παρασκευής 26 Φεβρουαρίου 2021.

Υπενθυμίζονται  τα ισχύοντα μέτρα:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα έως τις 5 το πρωί
  • Διδασκαλία μέσω τηλεκπαίδευσης για τα Λύκεια
  • Πραγματοποίηση θρησκευτικών λειτουργιών σε χώρους λατρείας με ανώτατο όριο τα 9 άτομα
  • Λειτουργία λιανεμπορίου με τη μέθοδο click away και λειτουργία καταστημάτων ένδυσης, υπόδησης, βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων και καταστημάτων προσωπικής περιποίησης. με προκαθορισμένο ραντεβού (click in shop). Επιτρεπόμενος  αριθμός ατόμων :  1 άτομο ανά 25 τ.μ.
  • Κλειστά τα καταστήματα τις Κυριακές.

Με την ευκαιρία , ο Δήμαρχος κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης και το Δημοτικό Συμβούλιο Δ. Ρεθύμνης, "συστήνουν στους συμπολίτες να τηρήσουν με προσήλωση και αυστηρότητα τα υγειονομικά μέτρα  και να επιδείξουν σύνεση, σεβασμό στο πολύτιμο αγαθό της υγείας, αλληλεγγύη και  αλληλοϋποστήριξη.

Ο αυξητικός αριθμός των νοσούντων, επιβεβαιώνει την πλημμελή τήρηση των μέτρων που αποσκοπούν στην προστασία της ζωής όλων μας. Αν δεν συνεργαστούμε, αν δεν υπάρχει σύμπνοια στον κοινό, άνισο αγώνα μας με τη νόσο, θα θρηνήσουμε αγαπημένους μας ανθρώπους.

Είναι λυπηρό – αν όχι επικίνδυνα ανεύθυνο και εγωϊστικό-  να υποτιμάμε την αξία της ανθρώπινης ζωής και να διακινδυνεύουμε τη δική μας αλλά και τη δημόσια υγεία  για λόγους προσωπικής  ευχαρίστησης και ψυχαγωγίας".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορωνοϊός: 1.790 νέα κρούσματα - 29 θάνατοι - 371 οι διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός: Σύσκεψη Χαρδαλιά - Τσιόδρα με τους 13 Περιφερειάρχες

Κρήτη - κορωνοϊός: Σταθερά αυξημένος ο αριθμός ασθενών στα νοσοκομεία