Κρήτη

Ηράκλειο

Η Ρένα Πετροπούλου παρουσιάζει το βιβλίο της "Η αγάπη είναι δύναμη"

η αγάπη είναι δύναμη

Η Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία Κρήτης (ΕΦΕΚ) το Βιβλιοπωλείο ’’Φωτόδεντρο’’ και ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη παρουσιάζουν του δεύτερου βιβλίου της τριλογίας Η ΜΑΧΡΙΑ ΤΗΣ ΛΗΘΗΣ 
της συγγραφέως   Ρένας Πετροπούλου-Κουντούρη με τίτλο Η ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ, την Κυριακή 24 Απριλίου 2016, στις 8.00 μμ στην αίθουσα της ΕΦΕΚ, Δουκός Μποφώρ 20(δίπλα στο ξεν/χειο ‘’Μέγαρον’’)
Για το βιβλίο θα μιλήσουν: Ελένη Πλαγιωτάκη Σαατσάκη, Εκπαιδευτικός, συγγραφέας
Ευαγγελία Πετρουγάκη, Φιλόλογος, ποιήτρια
Ειρήνη Κριτσωτάκη, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας, συγγραφέας 
 
Αποσπάσματα  θα διαβάσουν:  Έφη Κυριακάκη, κοινωνιολόγος και η ίδια η συγγραφέας 
Στο πιάνο η Πιανίστα και Καθηγήτρια Μουσικής Λίλυ Δάκα
Ερμηνεύει η Δεβόρα Κιαγιαδάκη, ΩΡΛ. χειρουργός-  Φωνίατρος, μουσικός 
 
Συντονίζει ο Βασίλης Ρούβαλης, Συγγραφέας, Δημοσιογράφος
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Ματαιώνεται το προσκήνυμα στον Αφέντη Χριστό στον Γιούχτα

αφέντης χριστός γιούχτας

Οι ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην Κρήτη, προκαλούν την ματαίωση του προσκυνήματος στον Αφέντη Χριστό στον Γιούχτα.

Ο ιερός Ναός του Σωτήρος (Αφέντη) Χριστού της Ενορίας του Αγίου Νικολάου Άνω Αρχανών, που πανηγυρίζει αύριο Παρασκευή 6 Αυγούστου, αποτελεί δημοφιλές προσκήνυμα για εκατοντάδες πιστούς που το επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Όμως, όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή της Ρένας Σημειαντωνάκη, ο δήμαρχος Αρχανών Αστερουσίων Μανώλης Κοκοσάλης, αποφασίστηκε σε συνεννόηση με την Αστυνομία και την Πυροσβεστική, φέτος να μην επιτραπεί η επίσκεψη πιστών, ακριβώς επειδή, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, και ενώ βρίσκεται σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας σε διάφορες περιοχές της Κρήτης.

"Καταλαβαίνω την απογοήτευση του κόσμου, όμως δε μπορεί να γίνει διαφορετικά. Δε μπορούμε να διακινδυνεύσουμε την πρόκληση φωτιάς, σε μία πολύ ευαίσθητη περιοχή. Εχουμε έρθει σε συνεννόηση και με την Εκκλησία", δήλωσε ο κ. Κοκοσάλης, προσθέτοντας ότι υπάρχει ένας και μοναδικός δρόμος που οδηγεί στο ναό και όλοι αντιλαμβανόμαστε τι μπορεί αυτό να σημαίνει σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λαγουβάρδος στο Ράδιο Κρήτη: Αύριο η πιο καυτή μέρα για τo νησί

Ηράκλειο: Ένοπλη ληστεία σε φαρμακείο

Κρήτη: 140 οι ασθενείς με covid στα νοσοκομεία του νησιού