Κρήτη

Ηράκλειο

Η Περιφέρεια Κρήτης συντονίζει τις συναντήσεις για τα θαλάσσια θέματα στις Βρυξέλες

Περιφέρεια Θάλασσα

Η Περιφέρεια Κρήτης συντονίζει τις Ευρωπαϊκές συναντήσεις για τα θαλάσσια θέματα στις Βρυξέλλες
 
Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει σε μια σειρά σημαντικών συναντήσεων στα πλαίσια των MARITIME MEETINGS (συναντήσεις για Θαλάσσια Θέματα), που οργανώνει η CRPM (το δραστήριο Δίκτυο των Ευρωπαϊκών Παραθαλάσσιων Περιφερειών).

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης Γιώργος Αλεξάκης, Αντιπρόεδρος της CRPM για τα Θαλάσσια Θέματα, έχει την πολιτική ευθύνη για τη διοργάνωση αυτή.

Οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 19 Απριλίου στα γραφεία της CRPM στις Βρυξέλλες και αφορούσαν :

1) την έξυπνη εξειδίκευση (που αποτελεί προσανατολισμό και για την περιφέρεια Κρήτης την τρέχουσα Προγραμματική Περίοδο και τη Γαλάζια Ανάπτυξη
2) την εκπαίδευση σε θαλάσσια – ναυτικά θέματα
3) την Αλιεία και τις Υδατοκαλλιέργειες
4) την ενέργεια από τη θάλασσα και τις θαλάσσιες βιομηχανίες
Στις συναντήσεις συμμετείχαν πολιτικοί εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών Περιφερειών και τεχνοκράτες που αντάλλαξαν απόψεις και πρότειναν συνδυασμούς χρηματοδοτικών μέσων για την περιφερειακή ανάπτυξη στους θαλάσσιους τομείς.

Τα συμπεράσματα των συναντήσεων αυτών θα παρουσιαστούν από τον Αντιπρόεδρο της CRPM κ. Γιώργο Αλεξάκη σήμερα Τετάρτη 20 Απριλίου σε Συνέδριο που διοργανώνει η Διακομματική Επιτροπή (SEARICA) των Ευρωβουλευτών που ασχολείται με τη θάλασσα, τους Ποταμούς και τις Παράκτιες Περιοχές. 
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή η αρχαιολόγος Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

κατερίνα μυλοποταμιτάκη

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 71 ετών, η γνωστή Αρχαιολόγος του Ηρακλείου και πρώην έφορος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη.

Η γνωστή και ιδιαίτερα αγαπητή στην κοινωνία του Ηρακλείου Αρχαιολόγος έδωσε πολύχρονη μάχη με την επάρατη νόσο και σήμερα τα ξημερώματα άφησε την τελευταία της πνοή.

Η κηδεία της έγινε σήμερα Σάββατο, στις 4 το απόγευμα στη γενέτειρα της, τους Κουνάβους του δήμου Αρχανών Αστερουσίων

Ποιά ήταν η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη

Η Κατερίνα Μυλοποταμιτάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1950. 

Το 1974 αποφοίτησε από το Ιστορικό Αρχαιολογικό  τμήμα της Φιλοσοφικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάστηκε στη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη Ηρακλείου και από το 1977 ως το 2011 στην 13η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων του Υπ. Πολιτισμού. Επίτιμη τμητατάρχης Βυζαντινών Μουσείων. 

Είχε συμμετάσχει σε συνέδρια με ανακοινώσεις και δημοσιεύσει βυζαντινά μνημεία σε επιστημονικά περιοδικά.

Παράλληλα επιμελήθηκε τις εκδόσεις: Οίνος παλαιός οιδύποτος. Το κρητικό κρασί από την Αρχαιότητα ως τα νεότερα χρόνια Ηράκλειο 2002, Παναγία Κερά Κριτσάς (του οποίου είναι και συγγραφέας) Ηράκλειο 2005, Έλτυνα Sconavi Κουνάβοι 2007.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Στο "κόκκινο" και σήμερα ο υδράργυρος στο νησί (βίντεο)

Ηράκλειο: Σύγκρουση μηχανής με αυτοκίνητο - Στο νοσοκομείο ένας άνδρας