Κρήτη

Ηράκλειο

Η ΝΟΔΕ Ηρακλείου για τις δηλώσεις Σπίρτζη

νοδε

Ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Ηρακλείου με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Υποδομών για τη νέα παράταση στο αεροδρόμιο Καστελίου:

«Με νέες δηλώσεις για τα … σχέδια αναφορικά με τα έργα στην Κρήτη επανήλθε ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρ. Σπίρτζης. 
Μάλιστα, χρειάστηκε δύο σελίδες για να αναπτύξει το μακρόπνοο σχέδιο του για τα μεγάλα έργα της Κρήτης! Δύο σελίδες γεμάτες υποσχέσεις και … μελλοντικά σχέδια, δίχως προγραμματισμό και χρονοδιάγραμμα! Το μόνο χρονοδιάγραμμα αφορά σε μια ακόμη παράταση (30-09-2016) για το έργο του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι.   
Αντιλαμβανόμαστε την τραγική θέση στην οποία έχει περιέλθει ο Πρωθυπουργός και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Τσίπρας, ο οποίος μόλις προ ολίγων ημερών δήλωνε ότι οι δεσμευτικές προσφορές για το αεροδρόμιο Καστελίου θα κατατεθούν έως τέλος Ιουλίου! 
Δυστυχώς, για τον ελληνικό λαό η πορεία των … «ανύπαρκτων έργων» μιλά από μόνη της! Το ίδιο και το … «έργο» του αρμόδιου Υπουργού κ. Σπίρτζη!     
Χορτάσαμε από βαρύγδουπες δηλώσεις για τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα της Κρήτης. Για έργα που ακούμε, αλλά δεν βλέπουμε! Δυστυχώς, απαιτούνται και πράξεις!
Τέλος πλέον στον εμπαιγμό και την κοροϊδία! Τέλος στην υποκρισία και τις ασκήσεις στις πλάτες του λαού! Ο Κρητικός λαός δεν σας αντέχει άλλο!».

Κρήτη

Ηράκλειο

Περιφέρεια Κρήτης: ΕΣΠΑ και έργα ανάπτυξης στη συνεδρίαση της ένωσης Περιφερειών

Περιφέρεια Κρήτης ΕΣΠΑ

Στη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας συμμετείχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, που έγινε με τηλεδιάσκεψη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης Δημήτρη Σκάλκου και του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη.

Στη συνεδρίαση βασικό αντικείμενο συζήτησης ήταν η πορεία του ΕΣΠΑ, η νέα προγραμματική περίοδος καθώς και το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025. Παράλληλα, έγινε συζήτηση για την χρηματοδότηση επιχειρηματικών δράσεων και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας.

Στη συνάντηση από την Περιφέρεια Κρήτης μετείχαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Εμπορίου, Καινοτομίας και Κοινωνικής Οικονομίας, Αντώνης Παπαδεράκης, η Διευθύντρια της Διαχειριστικής Αρχής Κρήτης Μαρία Κασσωτάκη και η συντονίστρια RIS3Crete, Αν. Δ/ντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Χρυσή Δασκαλάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

 - Δέκα ασθενοφόρα από την Περιφέρεια Κρήτης για το ΕΚΑΒ Ηρακλείου

Κρήτη: Σημαντικά ευρήματα για την παρενόχληση στο χώρο εργασίας

Τρίτος κύκλος σεμιναρίων για προφύλαξη από τον κορωνοϊό στους εργαζομένους της Κρήτης