Κρήτη

Ηράκλειο

Η Λαϊκή Συσπείρωση Γόρτυνας για τις σχολικές καθαρίστριες

Λαϊκή Συσπείρωση

Η τοποθέτηση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γόρτυνας στο διά περιφοράς Δημοτικό Συμβούλιο, στις 8 Σεπτέμβρη και η παρέμβασή της για τις σχολικές καθαρίστριες:

"Την υποκρισία της δημοτικής αρχής Γόρτυνας, που επιμένει στις «διά περιφοράς συνεδριάσεις» του
δημοτικού συμβουλίου, κατήγγειλε -για ακόμη μια φορά- ο Μιχάλης Μανιαδάκης, δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση». Οι δημοτικοί άρχοντες στη Γόρτυνα, δεν έχουν καν μπει στη διαδικασία να βρουν ένα μεγάλο χώρο (κλειστό η ανοικτό), όπου θα μπορούν να γίνονται ζωντανές, ανοικτές συνεδριάσεις με δυνατότητα παρουσίας πολιτών και μαζικών φορέων, τηρώντας ταυτόχρονα ΟΛΑ τα αναγκαία μέτρα προστασίας! Είναι φανερό ότι η δημοτική αρχή δεν έχει καμία διάθεση να συζητήσει το δημοτικό συμβούλιο, τη στιγμή που υπάρχουν επίκαιρα και σημαντικά ζητήματα για την υγεία (πρόσφατο κρούσμα και στην περιοχή του δήμου) και ζητήματα για την επιβίωση των λαϊκών οικογενειών.

Κι αυτό για να μην αποκαλυφθεί η απραξία της, η έλλειψη πολιτικής βούλησης για την ελάφρυνση των λαϊκών οικογενειών, των εργαζόμενων, των μικρών αγροτοκτηνοτρόφων και μαγαζατόρων από τέλη και χαράτσια, τροφεία στους παιδικούς κτλ, τη στιγμή, που όχι μόνο καμώνεται ότι δεν γνωρίζει τα προβλήματα βιοπορισμού τους, αλλά επιπλέον, έχει ποντάρει στην ατομική ευθύνη των μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων, για την αντιμετώπιση της πανδημίας στα σχολεία και στην τοπική κοινωνία της Γόρτυνας.

Για το θέμα της αποπεράτωσης της ανάπλασης του οικισμού Αγίας Βαρβάρας, ο Μιχάλης Μανιαδάκης, ψήφισε θετικά τονίζοντας ωστόσο, ότι ο δήμος (δήμαρχος και οι άλλες παρατάξεις) έχουν τεράστια ευθύνη απέναντι στους δημότες ενός υπερχρεωμένου δήμου για να μην επαναληφθεί το αίσχος με την προηγούμενη δημοπρασία. Τότε (στις 15-12-2015), δημοπρατήθηκε και άρχισε ένα έργο χωρίς μελέτη (ή με μια άθλια, πρόχειρη μελέτη) και χωρίς χρηματοδότηση (ή με αόριστες υποσχέσεις χρηματοδότησης). Έτσι, τέσσερα χρόνια μετά, είχε εκτελεστεί περίπου το 50% του έργου και αποφασίστηκε η διάλυση της εργολαβίας και η επαναδημοπράτηση, χωρίς όμως να αναζητηθούν ευθύνες, ακόμη και ποινικές. Γιατί πολιτικές ευθύνες σίγουρα υπάρχουν! Χωρίς να ερευνηθεί η υποχρέωση οικονομικής αποζημίωσης στον δήμο για τη ζημιά που προκλήθηκε με τη διαχείριση του συγκεκριμένου έργου.

Επιπλέον, ο σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» συμμετείχε σε παρέμβαση στον δήμαρχο και την αρμόδια αντιδήμαρχο Γόρτυνας, για το ζήτημα των προσλήψεων των σχολικών καθαριστριών. Η πρόσληψη λιγοστών και μερικής απασχόλησης εργαζόμενων είναι πολύ μακριά από τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων της Γόρτυνας, με κριτήριο την υγιεινή και ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, ιδιαίτερα μέσα στην πανδημία. Επιπλέον, προκύπτουν ζητήματα με το ωράριο των εργαζόμενων και τη μετακίνησή τους από και προς τα σχολεία υπηρεσίας τους. Είναι σαφές ότι μαζί -κυβέρνηση και δημοτική αρχή-συνεχίζουν την εργασιακή ομηρία των σχολικών καθαριστριών και αδιαφορούν για το με όρους υγιεινής και ασφάλειας άνοιγμα των σχολείων."

Κρήτη

Ηράκλειο

Κρήτη - κορωνοϊός: Αναρρώνει ο 35χρονος που εμβολιάστηκε και παρουσίασε θρόμβωση

ΠΑΓΝΗ

Αναρρώνει στο ΠΑΓΝΗ, μετά την περιπέτεια της υγείας του ο 35χρονος Αλέξανδρος από την Ιεράπετρα. Ο άνδρας που έκανε το εμβόλιο της Astrazeneca τη Μεγάλη Πέμπτη, λίγες μέρες μετά ένιωσε ξαφνικά ένα έντονο κάψιμο στη γάμπα, το πόδι του παρέλυσε.

Διεκομίσθη εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση, παρουσιάζοντας αρτηριακή θρόμβωση.

Αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, για να φανεί εάν υπάρχει συσχέτιση με το εμβόλιο ή όχι.

Οπως είπε στο ekriti ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ Γιώργος Χαλκιαδάκης, ο ασθενής θα παραμείνει και τις επόμενες ημέρες στο νοσοκομείο, προκειμένου να αναρρώσει πλήρως από την χειρουργική επέμβαση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πού οφείλονται τα συμπτώματα παράλυσης μετά το εμβόλιο με AstraZeneca σε 32χρονο

Κορωνοϊός: 3.197 νέα κρούσματα - 52 θάνατοι - 732 οι διασωληνωμένοι

Κορωνοϊός - Αρκουμανέας: Μέσα στον Ιούνιο ο εμβολιασμός των 18 και άνω