Κρήτη

Ηράκλειο

Η Ηρακλειώτισσα που άφησε τη Νομική... για την Κομμωτική (φωτο)

ολγα καραγιαννακη

Σε μία εποχή που η οικονομική κρίση καθορίζει το μέλλον των ανθρώπων υπάρχουν και εκείνοι που κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα. Όπως η 28χρονη Ηρακλειώτισσα, Όλγα Καραγιαννάκη, η οποία αν και αποφοίτησε από το τμήμα της Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης, ακολούθησε έναν διαφορετικό δρόμο, επιλέγοντας τα κομμωτήρια... από τις δικαστικές αίθουσες.

ολγα καραγιαννακη

ολγα καραγιαννακη, by meropi

Η Όλγα Καραγιαννάκη όταν αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο.
Η Όλγα ήταν μία άριστη μαθήτρια στο σχολείο κι αυτός ήταν και ο λόγος που μπήκε στη Νομική, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί όνειρο ζωής. Μεγαλώνοντας σε μία οικογένεια όπου η γιαγιά, ο παππούς, η μαμά και ο θείος της είναι κομμωτές, τελικά δεν θα μπορούσε να τη "γεμίσει" κάποιο άλλο επάγγελμα!

ολγα καραγιαννακη

ολγα καραγιαννακη, by meropi

Αφού λοιπόν ολοκλήρωσε τις σπουδές της και ξεκίνησε την άσκηση της δικηγορίας στο Ηράκλειο, το όνειρο της άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά. Για 6 μήνες, όσο κράτησε και η άσκησή της, το πρωί πήγαινε στο γραφείο και το απόγευμα παρακολουθούσε μαθήματα κομμωτικής σε σχολή.

ολγα καραγιαννακη

ολγα καραγιαννακη, by meropi

Για έναν ολόκληρο χρόνο αφιερώθηκε στη δικηγορία, συνειδητοποιώντας όμως, ότι δεν ήταν αυτό που ήθελε. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η επαγγελματική "στροφή" δεν έγινε για βιοποριστικούς λόγους, ούτε μετά από πίεση της οικογένειάς της, αλλά η κλίση και η αγάπη της για το επάγγελμα του κομμωτή.

ολγα καραγιαννακη

ολγα καραγιαννακη, by meropi

Εβγαλε τη δικηγορία από τη ζωή της και δημιουργεί σε γνωστή αλυσίδα κομμωτηρίων του Ηρακλείου, με φαντασία και δημιουργικότητα!

Κρήτη

Ηράκλειο

Ψήφισμα Δ.Σ. Ηρακλείου: Να παραχωρηθεί το Ενετικό Λιμάνι και η χερσαία ζώνη στο Δήμο

λιμάνι ηρακλείου

Την ξεκάθαρη η παραχώρηση του Ενετικού λιμανιού και της χερσαίας ζώνης στο Δήμο Ηρακλείου, ζητά με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου.

Ειδικότερα που εξέδωσε κατά την συνεδρίαση του σήμερα Δευτέρα 19 Απριλίου, αναφέρεται:

"Η ιστορία και η προοπτική της Κρήτης και της Ελλάδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη θάλασσα και τα λιμάνι .

Στις ιδιαίτερα κρίσιμες γεωπολιτικές συνθήκες που ζούμε η αξιοποίηση της θέσης της χώρας μας , της γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής της αξίας, των θαλάσσιων δρόμων και των λιμανιών της, αποκτά μέγιστη εθνική σημασία.

Τα λιμάνια με τη γεωγραφική διασπορά τους και με δεδομένη τη μεγιστοποίηση της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων από την Ανατολή προς την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο γίνονται οι νέοι «δρόμοι του μεταξιού».

Το λιμάνι του Ηρακλείου είναι ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα διακίνησης επιβατών και εμπορευμάτων στην λεκάνη της Μεσογείου με σημαντική συνεισφορά στην ακτοπλοΐα την κρουαζιέρα και το διαμετακομιστικό εμπόριο. Για την πόλη του Ηρακλείου ήταν πάντα ένα σημαντικό κεφάλαιο οικονομικό, αναπτυξιακό και πολιτισμικό.

Η διαδικασία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της «ΟΛΗ ΑΕ» ( για 60 χρόνια ) θα έχει αρνητικό αντίκτυπο σε θέματα γεωπολιτικής και εθνικής ασφάλειας για την χώρα με βάση τις συνθήκες που υπάρχουν σήμερα στην Ανατολική Μεσόγειο . Ταυτόχρονα θα πληγούν ανεπανόρθωτα οι επιχειρήσεις του νησιού, και ειδικότερα οι εξαγωγικές εταιρείες , από την ενδεχόμενη αύξηση των κομίστρων που θα προκύψουν αυτόματα από την ιδιωτικοποίηση του.

Το Ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να έχει τον κυρίαρχο ρόλο και λόγο στα θέματα εθνικής ασφάλειας, λιμενικής λειτουργίας, διεθνών σχέσεων και προοπτικής και να αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του λιμανιού προς όφελος του λαού και του τόπου.

Για τη χερσαία ζώνη ενώ ο Δήμος Ηρακλείου και ο ΟΛΗ έχουν καταλήξει εδώ και πολλά χρόνια σε πλαίσιο συμφωνίας , στη διακήρυξη πώλησης δεν κατοχυρώνεται ξεκάθαρα η παραχώρηση της στο φυσικό ιδιοκτήτη ,που είναι ο Δήμος Ηρακλείου, δεν γίνεται αναφορά στην υφιστάμενη συμφωνία και δεν διασφαλίζεται η υλοποίηση της.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου απαιτεί:

Το Ελληνικό δημόσιο να έχει τον κυρίαρχο ρόλο και λόγο στα θέματα εθνικής ασφάλειας , λιμενικής λειτουργίας διεθνών σχέσεων και προοπτικής του λιμανιού της πόλης μας.

Να είναι ξεκάθαρη η παραχώρηση του Ενετικού λιμανιού και της χερσαίας ζώνης στο Δήμο Ηρακλείου.

Να γίνει αποδεκτή η θεσμοθέτηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου που θα έχει την ευθύνη σε όλα τα ζητήματα αξιοποίησης και ανάπτυξης του Ενετικού λιμανιού."

ειδησεις σημερα 

Ηράκλειο: Το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων

Διάβημα της Αθήνας στην Τουρκία για παρενόχληση του γαλλικού πλοίου νότια της Κρήτης

Daily Telegraph για Κρήτη: «Πρωταθλήτρια» Ελλάδος στη γαστρονομία