Τετάρτη 20 ΝΟΕ 2019 22:55
 • Ηρακλειο
  19°C
 • Χανια
  19°C
 • Ρεθυμνο
  18°C
 • Λασιθι
  19°C
Ekriti.gr Logo

Η εταιρία Lime απαντά στο Ράδιο Κρήτη για τα πατίνια

Η εταιρία Lime απαντά στο Ράδιο Κρήτη για τα πατίνια

πατινια.jpg

Μετά από επανειλημμένες οχλήσεις προς την εταιρία Lime που έχει κατακλύσει το Ηράκλειο με ηλεκτρικά πατίνια και μετά τη συνάντηση (μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας) που συγκάλεσε στις 24 Σεπτεμβρίου με τις εταιρίες ο αντιδήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Αναστασάκης, το Ράδιο Κρήτη έλαβε επίσημη απάντηση από τον Διευθυντή Κυβερνητικών Σχέσεων της Lime για την Ιταλία & Ελλάδα κ. Alessio Raccagna. 

Συγκεκριμένα, από τις 19/9 είχαμε ζητήσει από την εταιρία να πάρει θέση για τα προβλήματα που δημιουργούνται στην πόλη εξαιτίας του θολού καθεστώτος λειτουργίας των πατινιών (κυκλοφορία, στάθμευση, κατάληψη κοινόχρηστου χώρου).  
Αρχικά απευθυνθήκαμε στον operational leader στο Ηράκλειο, ο οποίος μας είπε ότι η επικοινωνία με την εταιρία γίνεται μόνο μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Στη συνέχεια λάβαμε απάντηση από μεγάλη εταιρία δημοσίων σχέσεων που διαχειρίζεται την επικοινωνία της Lime στην Ελλάδα και η τελική απάντηση έφτασε την 1η Οκτωβρίου, 12 μέρες μετά το αρχικό αίτημά μας.  
 
Στην απάντησή του ο κ.  Raccagna αναφέρει πως η εταιρία του θα παράσχει τις προτάσεις της για την καλύτερη δυνατή χρήση των ηλεκτρικών πατινιών στην πόλη, χωρίς να προσδιορίζει τον χρόνο που θα γίνει αυτό. Αναλυτικά αναφέρει:   

"Την προηγούμενη εβδομάδα προσκληθήκαμε από τον Δήμο Ηρακλείου και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Γιάννη Αναστασάκη για να συζητήσουμε με τις τοπικές αρχές τα ζητήματα που έχουν παρουσιασθεί στην πόλη απο την λειτουργία των ηλεκτρικών πατινιών της Lime. Είχαμε μια εξαιρετικά παραγωγική συζήτηση με όλους τους συμμετέχοντες φορείς, όπου συμφωνήσαμε να παρέχουμε τις προτάσεις μας για την καλύτερη δυνατή χρήση των ηλεκτρικών πατινιών στην πόλη. Η Lime λειτουργεί με επιτυχία σε περισσότερες απο 120 πόλεις σε 30 χώρες και 5 ηπείρους. Σε ολόκληρο τον κόσμο αποτελεί βασική μας προτεραιότητα να συνεργαζόμαστε με τις τοπικές αρχές για να παρέχουμε τις καλύτερες δυνατές υπηρεσίες στους χρήστες μας.  Προσβλέπουμε στη συνέχιση της συνεργασίας μας με τις τοπικές αρχές στο Ηράκλειο για να υποστηρίξουμε την ομαλή υιοθέτηση των ηλεκτρικών πατινιών στην πόλη". 

Επί της ουσίας για πρώτη φορά διατυπώνεται ευθέως και από την πλευρά της εταιρίας η παραδοχή πως η επί μήνες διάθεση και λειτουργία των πατινιών στην πόλη του Ηρακλείου γίνεται χωρίς καμία προηγούμενη συνεννόηση ή άδεια από τον Δήμο Ηρακλείου και πως τώρα περιμένουμε την κατάθεση προτάσεων για τη ρύθμιση των θεμάτων που έχουν προκύψει. 

Το θέμα φυσικά είναι τι πρόκειται να κάνει ο Δήμος Ηρακλείου μέχρι να πάρει τις προτάσεις αυτές καθώς συνεχίζεται η κατάληψη κοινόχρηστων χώρων από τα πατίνια που αφήνει σε διάφορα σημεία της πόλης η εταιρία. Επίσης αν θα εφαρμοστεί η πρόταση απαγόρευσης της  κυκλοφορίας τους στην πόλη μέχρι να θεσπιστεί το νομικό πλαίσιο λειτουργίας τους, όπως αποφασίστηκε στην πρώτη σύσκεψη με τη συμμετοχή της Τροχαίας Ηρακλείου  και των υπόλοιπων τοπικών φορέων στις 6 Σεπτεμβρίου.

Ρεπορτάζ: Μάριος Διονέλλης

Διαβάστε επίσης. . .

Την Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 2019 ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει πεζοπορία στο δάσος του Ρούβα. Θα...
Στο πλαίσιο των δράσεων που οργανώνει ο σύλλογος «Ευ Ζω με τον καρκίνο».