Τρίτη 19 ΝΟΕ 2019 15:30
 • Ηρακλειο
  24°C
 • Χανια
  28°C
 • Ρεθυμνο
  23°C
 • Λασιθι
  24°C
Ekriti.gr Logo

Η Ένωση Συνταξιούχων Ηρακλείου καταδικάζει την τουρκική επέμβαση στη Συρία

Η Ένωση Συνταξιούχων Ηρακλείου καταδικάζει την τουρκική επέμβαση στη Συρία

τουρκία συρία

Ανακοίνωση της Ένωσης Συνταξιούχων Νομού Ηρακλείου:

Η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία με την ονομασία "Πηγή Ειρήνης", που έχουν ως τραγικό αποτέλεσμα εκατοντάδες αμάχους νεκρούς και μεγάλο αριθμό ξεριζωμένων. Πρόκειται για πολύ επικίνδυνη εξέλιξη, που κάνει ορατό τον κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης στην ευρύτερη της Μέσης Ανατολής με την κάλυψη των ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ.
Δεν πρόκειται ούτε για αφέλεια ούτε για λάθος, πρόκειται για πόλεμο γεωπολιτικών συμφερόντων, για τη μοιρασιά της λείας στην ευρύτερη περιοχή μετά τον πόλεμο που μαίνεται εδώ και οχτώ χρόνια στη Συρία, με στόχο τη διαμόρφωση νέου χάρτη με αλλαγή συνόρων στη Μ. Ανατολή.
Οι Αμερικανοί άναψαν το «πράσινο φως» για την επίθεση ενάντια στον Κουρδικό και Συριακό λαό.
Οι δήθεν κυρώσεις που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι άσφαιρες και χωρίς αποτέλεσμα όπως η πείρα έχει καταδείξει.
Αυτή η στάση των μεγάλων ιμπεριαλιστικών κρατών, οι ανταγωνισμοί τους και τα παζάρια τους, τροφοδοτούν την επιθετικότητα της Τουρκίας στην προσπάθειά της  να δημιουργήσει τετελεσμένα και στο Συριακό έδαφος όπως και στην Κυπριακή ΑΟΖ και στην ευρύτερη περιοχή.
Αυτή η εξέλιξη αφήνει πολιτικά εκτεθειμένους όσους έσπευσαν να πανηγυρίσουν για την ανανέωση της συμφωνίας για τις Αμερικανικές βάσεις. Όσους καλλιεργούν τον επικίνδυνο εφησυχασμό περί δήθεν «προστασίας» που θα παρέχουν στην χώρα μας οι ΗΠΑ από την τουρκική επιθετικότητα.
Δεν χωρά καμία επανάπαυση και εφησυχασμός! Είναι ανάγκη να δυναμώσει η οργανωμένη πάλη ενάντια στο σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά ανταγωνισμούς, φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά. Αυτή είναι η μόνη εγγύηση για να μπορούν να ζουν οι λαοί ειρηνικά! Κάθε λαός έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να αποφασίζει μόνος του για το μέλλον και την τύχη της χώρας του! Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον δοκιμαζόμενο συριακό λαό, αλλά και στο λαό της Τουρκίας που αντιστέκεται και καταδικάζει την τουρκική εισβολή στη Συρία.
Καταδικάζουμε την επίθεση της Τουρκίας στη Συρία με την κάλυψη ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ.
Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς.
Αλληλεγγύη στον συριακό λαό

Διαβάστε επίσης. . .

Εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους εκτελεσθέντες κατοίκους της Μιαμούς, τον Νοέμβριο του 1943, διοργανώνουν ο Δήμος...
Νέος πρόεδρος της Περιφερειακής ΄Ενωσης Δήμων Κρήτη εξελέγη πριν από λίγο ο Γιάννης Κουράκης, ενώ η διαδικασία...
Στο Γενικό νοσοκομείο Αγίου Νικολάου θα μεταβεί αύριο Τετάρτη 20.11.2019 η Διοικήτρια της 7ης Υ.ΠΕ Κρήτης, Λένα...