Κρήτη

Ηράκλειο

Η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑΝΑΛ για 3η φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο

πολιτιστικο κεντρο συναυλια.jpg

Για τρίτη φορά, μέσα σε τέσσερις μήνες, έρχεται προς συζήτηση σήμερα, στο Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΠΑΝΑΛ, ένα θέμα που προκάλεσε ένταση, φωνές, αποχωρήσεις και ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα στη Λότζια.

Το Σώμα καλείται να ψηφίσει την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με το ποσό των 5 εκατ. ευρώ, σε διαφορετική περίπτωση, όπως τονίζεται από ΔΕΠΑΝΑΛ και δημοτική αρχή, θα προκληθεί "οικονομικό έμφραγμα" με θύμα το Πολιτιστικό Κέντρο, αφού δεν θα μπορεί να πληρωθεί ο ανάδοχος της δεύτερης φάσης του έργου.

Σύμβουλοι της αντιπολίτευσης κατηγόρησαν τη δημοτική αρχή, στις προηγούμενες συνεδριάσεις, για προχειρότητα σε ένα πολύ σοβαρό θέμα, ενώ στο στόχαστρο μπήκαν οι υπέρογκες αμοιβές στελεχών της ΔΕΠΑΝΑΛ, σε περίοδο κρίσης.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπερψήφιση του θέματος απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία.

Κρήτη

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Δίχως τέλος τα πρόστιμα στην Κρήτη

έλεγχοι ΕΛ.ΑΣ απαγόρευση κυκλοφορίας

Συνεχίζονται σε όλη τη χώρα οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διαπίστωση παραβίασης των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στο πλαίσιο αυτό χθες, Κυριακή 29 Μαρτίου:

για άσκοπες μετακινήσεις βεβαιώθηκαν (1.835) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, ως ακολούθως:
(589) στην Αττική,
(212) στη Θεσσαλονίκη,
(136) στα Ιόνια Νησιά,
(130) στη Δυτική Ελλάδα,
(107) στην Κεντρική Μακεδονία,
(102) στη Θεσσαλία,
 (99) στην Κρήτη,
 (96) στην Πελοπόννησο,
 (87) στο Νότιο Αιγαίο,
 (77) στην Ήπειρο,
 (73) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
 (70) στη Στερεά Ελλάδα,
 (35) στο Βόρειο Αιγαίο και
 (22 ) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έχουν βεβαιωθεί (8.441) παραβάσεις σε όλη την επικράτεια και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα.

για λειτουργία καταστημάτων (υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά κ.λπ.) παρά την σχετική απαγόρευση βεβαιώθηκαν (6) παραβάσεις και συνελήφθησαν (6) άτομα, ως ακολούθως:
(2) στη Θεσσαλονίκη,
(1) στην Αττική,
(1) στην Κεντρική Μακεδονία,
(1) στη Στερεά Ελλάδα και
(1) στη Θεσσαλία.
Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έχουν βεβαιωθεί σε όλη την επικράτεια (292) παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (302) άτομα.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.