Κρήτη

Ηράκλειο

Χριστουγεννιάτικα παιγνίδια στην πισίνα του Παγκρητίου Σταδίου

pisina.jpg

Συνεχίζονται οι χριστουγεννιάτικες δραστηριότητες στα  Αθλητικά Κέντρα του Δήμου Ηρακλείου από τη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξη Αθλητισμού Ηρακλείου. Έτσι, μετά το  «Χριστουγεννιάτικο Αθλητικό Κυνήγι Θησαυρού» στο Παγκρήτιο Στάδιο από τις ομάδες των προγραμμάτων «Αθλητισμός για Όλους» των ΚΗΦΗ που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή, σειρά έχουν τα …παιγνίδια στο νερό! 
Πιο συγκεκριμένα το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, διοργανώνεται στην πισίνα του Παγκρητίου Σταδίου η εκδήλωση «Παιχνίδια στο Νερό», για όλα τα παιδιά που συμμετάσχουν στα προγράμματα εκμάθησης κολύμβησης του Δήμου Ηρακλείου.  Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν  παιδιά από 4 έως 14 ετών του Δημοτικού Κολυμβητηρίου,  τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε συναρπαστικά διαγωνιστικά παιχνίδια στο νερό διασκεδάζοντας και επιδεικνύοντας τις ικανότητες τους, στην κολύμβηση, στις καταδύσεις και στην ομαδική προσπάθεια.
Την Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου (17:00-22:00), διοργανώνεται  η μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή για τους μικρούς φίλους των δημοτικών αθλητικών Κέντρων, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Παγκρητίου Σταδίου. Στην εκδήλωση αυτή θα συμμετάσχουν όλα τα παιδιά  που γυμνάζονται στα δημοτικά αθλητικά κέντρα με επιδείξεις  ρυθμικής γυμναστικής, με χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την Παιδική Ορχήστρα Εγχόρδων του Δήμου Ηρακλείου, με ζωγραφική και τον Άγιο Βασίλη να μοιράζει δώρα…
Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με τον φιλανθρωπικό αγώνα ποδοσφαίρου  που θα διεξαχθεί μεταξύ των ομάδων του Δήμου Ηρακλείου και των Δικηγόρων Ηρακλείου  καθώς  και τον Χριστουγεννιάτικο Διαγωνισμό Γλυκισμάτων  που θα   πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου (18:00). Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και η χριστουγεννιάτικη γιορτή του προσωπικού των δημοτικών αθλητικών κέντρων.  

Κρήτη

Ηράκλειο

ΝΟΔΕ Ηρακλείου: Αίτημα να δοθεί σε δρόμο της πόλης το όνομα του Ιάκωβου Τσούνη

ιάκωβος τσούνης

Αίτημα προς το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου, για να δοθεί σε δρόμο της πόλης το όνομα του εθνικού ευεργέτη Ιάκωβου Τσούνη, ο οποίος δώρησε όλη του την περιουσία στις Ένοπλες Δυνάμεις, κατέθεσε η Νομαρχιακή Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, σε επιστολή που κατατέθηκε στο Σώμα, η ΝΟΔΕ Ηρακλείου αναφέρει τα εξής:

Με την παρούσα επιστολή μας υποβάλλουμε πρόταση-αίτημα ονοματοδοσίας οδού του Δήμου Ηρακλείου σε οδό «Ιακώβου Τσούνη».

Ο Ιάκωβος Τσούνης, γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι απόγονος των αγωνιστών του 1821,  Λονταίων και Πετμεζαίων. Ο πατέρας του, Κωνσταντίνος, ήταν δασάρχης και ο Ιάκωβος ήταν το τελευταίο από 13 παιδιά. Πολέμησε σε ηλικία 15 ετών στον Ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940.

  Ξεκίνησε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως εκτελωνιστής στον Πειραιά. Το 1966 εισέρχεται στην ναυτιλία ως εφοπλιστής, αποκτώντας συνολικά 13 εμπορικά πλοία και σχηματίζοντας μεγάλη  περιουσία. Από τότε αρχίζει και η μεγάλη φιλανθρωπική του δράση. 

Δημιούργημά του επίσης είναι το Μουσείο, που βρίσκεται παραπλεύρως της μόνιμης κατοικίας του στην οδό Κύπρου, στου Παπάγου.

Έγινε πανελλήνια γνωστός όταν δώρισε σχεδόν όλη τη περιουσία του, 23 εκατομμύρια ευρώ και 60 αποβατικά σκάφη αμφιβίων επιχειρήσεων στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, μόλις δύο μήνες πριν τον θάνατό του.

  Μετά από σταδιακή επιδείνωση της υγείας του απεβίωσε στις 10 Απριλίου 2021 στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (ΓΣΝΑ) όπου και νοσηλευόταν.  

Εκ μέρους όλων των μελών της Νομαρχιακής μας Οργάνωσης πιστεύουμε ότι η συμβολή τέτοιων Ελλήνων, αξίζει να είναι αξιομνημόνευτη στο διηνεκές και προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά και ως ελάχιστο φόρο τιμής, θεωρούμε ότι θα συμβάλλει το να δοθεί το όνομά του σε κεντρική οδό της πόλης μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης για θάνατο Τσούνη: «Η Ελλάδα αποχαιρετά, σήμερα, ένα άξιο τέκνο της»

Απεβίωσε ο Ιάκωβος Τσούνης, ο εφοπλιστής που δώρισε την περιουσία του στις Ένοπλες Δυνάμεις