Κρήτη

Ηράκλειο

"Φωτιά" η τιμή του υγραερίου στην Κρήτη!

Πόσο μπορεί να πληρώνει ένας Κρητικός του υγραέριο και πόσο ένας Αθηναίος και που μπορεί να οφείλεται η μεγάλη διαφορά στην τιμή του;  Για τα δύο αυτά ζητήματα που απασχολούν τους Κρητικούς απάντησε μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή "Πυξίδα" του Κώστα Συλιγάρδου ο πρόεδρος των Πρατηριούχων Νομού Ηρακλείου κ. Λυκούργος Σαμόλης.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμόλη, στην Αθήνα το υγραέριο πωλείται για 0,80 ευρώ το λίτρο ενώ στην Κρήτη, αν χρειαστεί να το βάλεις στο αυτοκίνητο σου, θα πρέπει να πληρώσεις πάνω από ένα ευρώ και συγκεκριμένα 1,05 ευρώ το λίτρο! 

Όπως εξήγησε ο κ. Σαμόλης, η μεγάλη αυτή διαφορά τιμής, οφείλεται στο ότι μία μεγάλη μερίδα πρατηριούχων από την Αθήνα, προμηθεύονται από εταιρείες της Βουλγαρίας, όπου εκεί φυσικά είναι ακόμη φθηνότερο.

Πληρώνουμε φόρους "χρυσάφι"

Δεν είναι λίγοι οι πρατηριούχοι τόσο στο Ηράκλειο αλλά και στην υπόλοιπη Κρήτη, που αναγκάζονται να βάλουν λουκέτο στην επιχείρηση τους λόγω των πολύ χαμηλών πωλήσεων τους. Τα στοιχεία για τα λουκέτα στα πρατήρια υγρών καυσίμων το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι οι κρητικοί είναι φειδωλοί στην αγορά βενζίνης, με την τιμή της να παίρνει τον ανήφορο ενώ αντίθετα η τσέπη των οδηγών ... τον κατήφορο.

Σύμφωνα με τον κ. Σαμόλη, η τιμή της βενζίνης σήμερα στο Ηράκλειο κυμαίνεται στο 1,73. Αυτό όμως που εξοργίζει ακόμη περισσότερο τους ιδιοκτήτες πρατηρίων αλλά και φυσικά τους ίδιους τους οδηγούς στην Ελλάδα, είναι το γεγονός ότι από το 1,73 ευρώ που είναι η τιμή της, το 1,10 ευρώ είναι φόροι προς το κράτος! 

Διαφορές στην τιμή της βενζίνης

Με την τιμή της βενζίνης όπως γράψαμε και παραπάνω να κυμαίνεται στο 1,73 ευρώ το λίτρο και τους Κρητικούς να είναι συγκρατημένοι στις αγορές τους, οι διαφορές ανάμεσα σε χώρες των Βαλκανίων και της Ελλάδας, είναι τεράστιες.

Όπως εξήγησε ο κ. Σαμόλης, στη Βουλγαρία και τη Σερβία η βενζίνη πωλείται προς 1,20 ευρώ ενώ στη Γερμανία προς 1,60. Στοιχεία που φανερώνουν πως οι Έλληνες εξακολουθούν να πληρώνουν χρυσάφι το υγρό που θα τους επιτρέψει να μετακινηθούν με το όχημα τους. 

Στην Κρήτη σύμφωνα με τον πρόεδρο των Πρατηριούχων Ηρακλείου, είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν διαφορές στην τιμή από νομό σε νομό, ωστόσο με το νέο σύστημα εισροών εκροών, αυτές έρχονται και εξομοιώνονται.

Σε αυτό το οποίο καταλήγουν όλοι οι ιδιοκτήτες πρατηρίων υγρών καυσίμων είναι το ότι θα πρέπει να μειωθούν οι φόροι στα καύσιμα ούτως ώστε οι ιδιοκτήτες ΙΧ, να μπορούν να μετακινούνται πιο ελεύθερα και να μην φοβούνται να γεμίσουν το ντεπόζιτο τους αλλά και για να αυξηθούν οι ποσότητες που φεύγουν από τα πρατήρια.

 

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Άγριο περιστατικό βίας σε κρεοπωλείο μέρα μεσημέρι!

μπουνιά

Ένα σοκαριστικό περιστατικό βίας σημειώθηκε μέρα μεσημέρι σε κρεοπωλείο σήμερα στο Ηράκλειο, με το θύμα της υπόθεσης να καταγγέλλει το περιστατικό στην αστυνομία.

Η υπόθεση έχει ως εξής: Όταν ο καταγγέλλων έφτασε στο ταμείο του καταστήματος αρνήθηκε ευγενικά να προχωρήσει στην αγορά των προϊόντων που είχε επιλέξει, αφού είχε διαπιστώσει ότι είχε χρεωθεί με υψηλότερες τιμές από εκείνες που αναγράφονταν στα καρτελάκια των δειγμάτων και αποχώρησε από το κατάστημα.

Ωστόσο, η άρνησή του αυτή πυροδότησε μια ακατανόητα βίαιη συμπεριφορά του ιδιοκτήτη του καταστήματος. Ο ιδιοκτήτης ακολούθησε τον καταγγέλλοντα - ο οποίος μόλις είχε μπει στο αυτοκίνητό του- και κατάφερε να κλείσει την πόρτα με δύναμη, προκαλώντας του κάταγμα στο πόδι ενώ του κατάφερε και χτυπήματα στο κεφάλι!

Παράλληλα, τον απειλούσε, τον εξύβριζε χυδαία και χτυπούσε με μανία το αυτοκίνητο, έχοντας χάσει κάθε έλεγχο. Μάλιστα, την απερίγραπτη επιθετικότητα του δε σταμάτησε ούτε η παρουσία του παιδιού του θύματος που καθόταν μέσα στο αυτοκίνητο! Το θύμα κατήγγειλε άμεσα το περιστατικό στις αστυνομικές αρχές, προκειμένου να μπει ένα τέλος στην εκτός ορίων και επιθετική συμπεριφορά του ψευτονταή κρεοπώλη!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Ηράκλειο: Τεράστιες καταστροφές σε σπίτι από φωτιά

Σεισμός στο Ηράκλειο: Αγώνας δρόμου για τους "άστεγους" μαθητές

Ηράκλειο: Μπαράζ τροχαίων σε δρόμους με ελλιπή ή και ανύπαρκτη σήμανση (Φωτογραφίες)

 

 

 

ESPA BANNER