Κρήτη

Ηράκλειο

Εξοπλισμός στο ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ από την Περιφέρεια Κρήτης

εξοπλισμός

 

Παραλήφθηκε από το προσωπικό του “Εργαστηρίου Μηχανολογίας Ακριβείας, Αντίστροφης Μηχανικής και Εμβιομηχανικής” του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) εξειδικευμένος εξοπλισμός προετοιμασίας και εξώθησης σε υψηλές θερμοκρασίες (extruding) πλαστικού για βιοσυμβατά πολυμερή υλικά.

Ο εξοπλισμός αυτός αποτελεί χορηγία της Περιφέρειας Κρήτης και ολοκληρώνει την υπάρχουσα υποδομή του Εργαστηρίου, μειώνοντας σε σημαντικό βαθμό το κόστος και τον χρόνο για την κατασκευή ιατρικού υλικού και αναλωσίμων από βιοσυμβατά υλικά. 

Ταυτόχρονα επεκτείνει σε μεγάλο βαθμό την επάρκεια του Εργαστηρίου και του Ιδρύματος, αφού παρέχεται η δυνατότητα για χρήση και κατασκευή με τα πιο προηγμένα βιοσυμβατά πολυμερή, τα οποία είναι κατάλληλα ακόμα και για την απευθείας κατασκευή μοσχευμάτων. Σημειώνεται, ότι το “Εργαστήριο Μηχανολογίας Ακριβείας, Αντίστροφης Μηχανικής και Εμβιομηχανικής” στην αρχική περίοδο της πανδημίας του κορωνοϊού, κατασκεύασε περίπου 2.000 προστατευτικές μάσκες, τις οποίες διέθεσε δωρεάν, κυρίως στο δημόσιο σύστημα υγείας της Κρήτης μέσω της 7ης ΔΥΠΕ Κρήτης, αλλά και στο ιδιωτικό σύστημα υγείας. 

Ο εξοπλισμός αυτός αποτελεί χορηγία της Περιφέρειας Κρήτης
Ο εξοπλισμός αυτός αποτελεί χορηγία της Περιφέρειας Κρήτης

Στο πλαίσιο της αποτελεσματικότερης αξιοποίησης της δωρεάς η απόκτηση του συγκεκριμένου εξοπλισμού καθιστά το Εργαστήριο περισσότερο έτοιμο να συμβάλει σε ανάγκες που πιθανόν θα προκύψουν και να μπορεί να παρέχει επιπλέον υποστήριξη σε θέματα Εμβιομηχανικής και Βιοϊατρικής, εφόσον και όπου απαιτηθεί, ειδικά καθώς διαφαίνεται μια σημαντική αύξηση των κρουσμάτων.

Η διοίκηση του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου θα ήθελε να ευχαριστήσει συνολικά την Περιφέρεια Κρήτης για την υλοποίηση της δωρεάς και για την έμπρακτη υποστήριξή της στην ανάπτυξη και ανάδειξη των δυνατοτήτων του ΕΛΜΕΠΑ.

Κρήτη

Χανιά

Λοβέρδος από τα Χανιά: Η χώρα χρειάζεται ενεργή, πατριωτική, προοδευτική αντιπολίτευση

Ανδρέας Λοβέρδος

Στα Χανιά βρίσκεται από σήμερα Τετάρτη ο ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ και υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος, Ανδρέας Λοβέρδος, στο πλαίσιο της προεκλογικής του περιοδείας για τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ.

Ο κ. Λοβέρδος παραχώρησε συνέντευξη τύπου στο Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, την οποία ξεκίνησε λέγοντας ότι από τα Χανιά είχε ξεκινήσει τις πρώτες επαφές τον Δεκέμβριο του 2020 για το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα

“Η χώρα χρειάζεται ενεργή, πατριωτική, προοδευτική αντιπολίτευση”, δήλωσε τονίζοντας ότι αν εκλεγεί, θα είναι πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σε έναν κατανοητό συμβολισμό.

"Ήρθα να στείλω μήνυμα ότι το ΠΑΣΟΚ που εκφράζει τη δημοκρατική παράταξη θα μεγαλώσει και θα ειναι στα μεγάλα κόμματα της Ελλάδας. Προς το παρόν θα αντιπολιτεύεται και στο μάλλον θα κυβερνήσει", είπε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση του zarpanews.gr, αν ο δρόμος για να κυβερνήσει περνάει από μια συγκυβέρνηση με την ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Λοβέρδος απάντησε ότι εντός του 2022 ή το 2023 θα υπάρξουν σίγουρα δυο εκλογικές αναμετρήσεις, με την πρώτη να αποβαίνει άγονη λόγω απλής αναλογικής. “Στη δεύτερη ο Τσιπρας θα πέφτει κι εμείς θα ανεβαίνουμε και στόχος ειναι να είμαστε αξιωματική αντιπολίτευση“, συμπλήρωσε. Το ΚΙΝΑΛ απέτυχε, τέλος τα βαφτίσια, είπε επίσης ο Ανδρέας Λοβέρδος για τον νυν πολιτικό σχηματισμό όπου ανήκει.

Για τον Γιώργο Παπανδρέου και την ενδεχόμενη υποψηφιότητά του, ο κ. Λοβέρδος είπε χαρακτηριστικά: “Δεν θέλω να σχολιάσω, τα έχω πει και σε άλλες ομιλίες μου. Ας κάνει ο,τι θέλει. Δεν έχω κάτι με τον άνθρωπο, αλλά εγώ έχω τη δική μου πρόταση, την οποία θέτω στους δημοκρατικούς ψηφοφόρους”.

Πηγή: zarpanews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιώργος Παπανδρέου: Επίσημα υποψήφιος για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής

Βασίλης Κεγκέρογλου: Κατέθεσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Γερουλάνος - ΚΙΝΑΛ: Θα είμαι εκεί για να παλέψω - Τί είπε για τον Γιώργο Παπανδρέου

ESPA BANNER