Κρήτη

Ηράκλειο

Ερώτηση Βαρδάκη για τα λιμενικά καταφύγια Άρβης, Κερατόκαμπου, Λέντα

Σωκράτης Βαρδάκης

Αύριο Παρασκευή 18 Ιουνίου, επίκειται η συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτη Βαρδάκη, σχετικά με "το ξεπούλημα τμημάτων δημόσιας περιουσίας εξαιρετικής σημασίας."

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση

"Η δημοσίευση της από 2/4/21 πρόσκλησης υποβολής εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την παραχώρηση τουλάχιστον του 67% του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου Α.Ε., που έχει την ευθύνη διαχείρισης και λειτουργίας της χερσαίας ζώνης λιμένα Λινοπεραμάτων και των λιμενικών καταφυγίων στην Άρβη, στον Κερατόκαμπο και τον Λέντα, αφού όλα περιλαμβάνονται στο Αντικείμενο της Διαγωνιστικής Διαδικασίας, άνετα μπορεί να ερμηνευθεί ως μια επισφράγιση της απόφασης της Κυβέρνησης να ξεπουλήσει το σύνολο των δραστηριοτήτων του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου, που είναι εξαιρετικής σημασίας τμήματα δημόσιας περιουσίας.

Ο κ. Βαρδάκης καλεί τον Υπουργό, να αποσαφηνίσει αν είναι στην πρόθεση της Κυβέρνησης να εξαιρέσει από τη σύμβαση παραχώρησης τη χερσαία ζώνη του λιμένα Λινοπεραμάτων, τα λιμενικά καταφύγια στην Άρβη, στον Κερατόκαμπο και στο Λέντα.

Τέλος, ζητά να πληροφορηθεί αν προτίθεται η Κυβέρνηση της ΝΔ να υιοθετήσει το νομοθετικό πλαίσιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προχωρώντας σε υπο- παραχωρήσεις δραστηριοτήτων του Οργανισμού Λιμένα Ηρακλείου, αντί να επιλέξει την αναχρονιστική και ακραία τακτική του ξεπουλήματος και της ιδιωτικοποίησης."

ειδησεις σημερα

«Πράσινο φως» από την Κομισιόν στο σχέδιο ανάκαμψης της Ελλάδας

7η ΥΠΕ: Ενημέρωση για την αιμοδοσία μέσω QR εικονιδίου

Πτώση τελεφερίκ στην Ιταλία: Στη δημοσιότητα βίντεο που δείχνει το φρικτό δυστύχημα

Κρήτη

Κρήτη: Συνεχείς περιπολίες και φύλαξη "πνευμόνων πρασίνου"

δάσος ρούβα

Πυροσβεστική, Δασικοί Υπάλληλοι, Αστυνομία και Στρατός βρίσκονται επί ποδός στην Κρήτη, προκειμένου να φυλαχθούν με τον καλύτερο τρόπο νευραλγικά σημεία όπου μπορούν να ξεσπάσουν πυρκαγιές, μέσα στην αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο παρατεταμένος καύσωνας.

Oι περιπολίες εναλλάσσονται, με στόχο την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της Κρήτης, και την αποτροπή οποιουδήποτε κινδύνου.

Σε συνέντευξή της στο Ράδιο Κρήτη και στη Ρένα Σημειαντωνάκη, η Συντονίστρια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, Δασολόγος στο επάγγελμμα, Μαρία Κοζυράκη έκανε λόγο για πρωτοφανείς καιρικές συνθήκες, οι οποίες υπαγορεύουν την κινητοποίηση των αρχών, αλλά και την αυξημένη προσοχή των πολιτών.

Κρήτη δεν διαθέτει τις δασικές εκτάσεις άλλων περιοχών της χώρας, όμως προσέχουμε σαν τα μάτια μας τον ορεινό όγκο των Λευκών Ορέων, το Φαράγγι της Σαμαριάς και τους ορεινούς όγκους της υπόλοιπης Κρήτης. Και να μην ξεχνάμε την πηγή ζωής, τα δεκάδες χιλιάδες ελαιόδεντρα του νησιού", τόνισε η κα Κοζυράκη προσθέτοντας:

"Την ίδια ώρα είναι λάθος να μην υπολογίζουμε στους "πνεύμονες οξυγόνου" τους θάμνους και τα φρύγανα, την ενδημική μας πανίδα, με την οποία είναι καλυμμένο σχεδόν όλο το νησί, και παίζει τον δικό της σημαντικό ρόλο στην ισορροπία του τοπικού οικοσυστήματος. Αν χαθούν και αυτά, το επόμενο στάδιο είναι η ερημοποίηση, τόνισε η κα Κοζυράκη".

Με φόντο τις πυρκαγιές σε Βαρυμπόμπη, Ρόδο, Εύβοια και Αχαία και τις συνέπειες που θα φανούν τον χειμώνα, η κα Κοζυράκη "αποκωδικοποίησε" τι σημαίνει π.χ. η απώλεια 8.800 στρεμμάτων παρθένου κωνοφόρου δάσους στην Ρόδο.

"Επιπτώσεις στο έδαφος, στο κλίμα, στο νερό της περιοχής ένα ολόκληρο οικοσύστημα χάθηκε και αυτός είναι ο απολογισμός τώρα, γιατί οι επόμενοι μήνες και τα επόμενα χρόνια το πρόβλημα θα γιγαντωθεί με πλημμύρες".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Μήνυμα από το 112 στους πολίτες για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (φώτο)

Ηράκλειο: Προσοχή, πέφτουν τσουχτερά πρόστιμα για τα οικόπεδα με ξερόχορτα

ΠΑΓΝΗ: "Κόλαση" για τους ασθενείς 4 κλινικών - "Πολεμούν" τη ζέστη με ανεμιστήρες!