Κρήτη

Ηράκλειο

Έρχονται στο Ηράκλειο τα ηλεκτροκίνητα mini bus

ηλεκτροκινητο λεωφορειο

Η τρίτη γραμμή mini bus στο Ηράκλειο στην οποία μάλιστα θα τοποθετηθούν ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2020.

Την είδηση έκανε γνωστή ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Αναστασάκης ο οποίος έτρεξε τις διαδικασίες παραλαβής ηλεκτροκίνητων λεωφορείων μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος eco routes. 

Το πρώτο, όπως σημειώνει ο ίδιος, είναι έτοιμο ενώ το δεύτερο βρίσκεται στο στάδιο της συναρμολόγησης και τις επόμενες ημέρες θα είναι κι αυτό έτοιμο.

(Φωτογραφία από το εσωτερικό του ηλεκτροκίνητου λεωφορείου που θα έρθει στο Ηράκλειο)

Όπως είπε ο κ. Αναστασάσκης στο ekriti "Τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία θα τα έχουμε παραλάβει μέχρι τον Φεβρουάριο και είναι αυτά που θα μπουν στην τρίτη γραμμή των mini bus στο Ηράκλειο, μία γραμμή που θα καλύπτει το νότιο τμήμα. Εκτιμούμε ότι η τρίτη γραμμή με τα ηλεκτροκίνητα λεωφορεία θα ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2020. Πρόκειται για μικρά λεωφορεία με μηδέν ρύπους και μηδέν φασαρία"

Γιώργος Ι. Παπαδάκης

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Το Ρολόι στο κέντρο δείχνει ταυτόχρονα τη χειμερινή και τη θερινή ώρα!

ρολοι

Αυτό είναι το "ιστορικό" Ρολόι, στην Πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου δίπλα από τα Λιοντάρια και απέναντι από την Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, στο κέντρο της πόλης, για να θυμίζει στους Ηρακλείώτες - και όχι μόνο - το ρολόι της εταιρείας Zenith που δέσποζε από το 1930 και ήταν ένα σημείο συνάντησης.

Δεν ξέρουμε αν η σύγχρονη εκδοχή του εντάσσεται στις ...έξυπνες εφαρμογές του Ηρακλείου, σίγουρα πάντως αποτελεί (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) μια παγκόσμια πρωτοτυπία!

Και το αποδεικνύουν οι παρακάτω φωτογραφίες, οι οποίες τραβήχτηκαν απόψε (25/1) στις 20:26 ακριβώς:

Αν ανεβαίνει κανείς από τα Λιοντάρια προς τον "σταυρό" της πόλης, η ώρα που φαίνεται στο Ρολόι, είναι η ...θερινή, οι δείκτες δηλαδή δείχνουν 21:26!

Αν κάποιος κατεβαίνει από τον "σταυρό" της πόλης προς τα Λιοντάρια, η ώρα που φαίνεται στο Ρολόι είναι η (κανονική για την εποχή) χειμερινή, δηλαδή 20:26!

Για γέλια ή για κλάματα;