Κυριακή 8 ΔΕΚ 2019 01:06
 • Ηρακλειο
  15°C
 • Χανια
  15°C
 • Ρεθυμνο
  15°C
 • Λασιθι
  16°C
Ekriti.gr Logo

Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Σοβαρά προβλήματα στο αιματολογικό εργαστήριο

Εργαζόμενοι ΠΑΓΝΗ: Σοβαρά προβλήματα στο αιματολογικό εργαστήριο

παγνη

Ανακοίνωση από το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ αναφορικά με τα προβλήματα του αιματολογικού εργαστηρίου:

Σήμερα στο Αιματολογικό Εργαστήριο του ΠαΓΝΗ υπηρετούν 12 εργαζόμενοι. Το προηγούμενο διάστημα αποχώρησαν 2. Η πρόσληψη 1 συμβασιούχου παρασκευάστριας δεν έλυσε προφανώς το πρόβλημα. Το υπάρχον προσωπικό δεν αρκεί να καλύψει τις βάρδιες με αποτέλεσμα να χρωστούνται δεκάδες ρεπό στους εργαζόμενους και να είναι αδύνατον να δοθούν άδειες. Το πρόβλημα θα οξυνθεί ακόμη περισσότερο με το νέο έτος αφού θα υπάρξουν μήνες που θα λείπουν έως και 30 βάρδιες.
Επιπλέον πρόβλημα προκύπτει και με την έλλειψη επιμελητών ιατρών στο εργαστήριο. Οι γιατροί εκτελούν εφημερίες πέραν του πλαφόν τους.
Το Αιματολογικό Εργαστήριο είναι εργαστήριο πρώτης γραμμής το οποίο πρέπει να καλύπτει τη λειτουργία του νοσοκομείου 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα. Το προσωπικό του εργαστηρίου δεν μπορεί να λειτουργεί υπό αυτές τις συνθήκες. Το φιλότιμο και η υπέρ του δέοντος προσπάθεια θα πρέπει να μην ερμηνεύονται σαν φυσιολογική κατάσταση ή λόγος να μην νοιαστεί η διοίκηση για το πρόβλημα. Θα υπάρξουν λειτουργικά προβλήματα για τα οποία θα ευθύνεται η διοίκηση και το υπουργείο, λόγω της μη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού.
Απαιτούμε ΑΜΕΣΑ στελέχωση του Αιματολογικού Εργαστηρίου με μόνιμο προσωπικό (ιατροί  και παρασκευαστές) και τη μετατροπή του χρόνου εργασίας των συμβασιούχων εργαζομένων σε αορίστου.

 

Διαβάστε επίσης. . .

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων οργανώνει εκδήλωση - συζήτηση στο Ηράκλειο την Τρίτη 10...
Η γη "τρέμει" στην Κρήτη και εύλογη είναι η ανησυχία των κατοίκων. Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις καταγράφονται το...
Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019 ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει κυκλική πεζοπορία στην περιοχή...