Κρήτη

Ηράκλειο

Έργα ύδρευσης και αποχέτευσης στην Κάτω Σύμη

foto_symvasi_kato_symi.jpg

Ξεκινούν οι εργασίες που αφορούν τα  έργα «Αντικατάσταση τμήματος δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης οικισμού Κάτω Σύμης και Τσιμεντόστρωση δρόμου και πλατείας Κάτω γειτονιάς  του  οικισμού  Κάτω Σύμης   του Δήμου Βιάννου»  προϋπολογισμού 144.500€,  τις    συμβάσεις   για την υλοποίηση τους  υπέγραψε ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης,  με την παρουσία  της διευθύντριας της τεχνικής υπηρεσίας Μαρίας  Νερατζάκη, με τον   εκπρόσωπο  της   αναδόχου εταιρείας .
Τα συγκεκριμένα έργα αφορούν:
Α. Την τσιμεντόστρωση δρόμου και πλατείας Κάτω γειτονιάς  του οικισμού  Κάτω Σύμης. Θα γίνει εκσκαφή και τοποθέτηση σωλήνων αποχέτευσης σε δρόμο μήκους 47,00 μέτρων. Επίσης θα γίνει τσιμεντόστρωση του παραπάνω δρόμου, τσιμεντόστρωση της πλατείας 462,00 τ.μ. και  τσιμεντόστρωση δύο δρόμων μήκους 15,00μμ και 43,00μμ αντίστοιχα.
Β. Κατασκευή  δικτύων  ύδρευσης και αποχέτευσης, σε διάφορα τμήματα του οικισμού, με σωλήνες πολυαιθυλενίου 3ης γενιάς Φ90/ 10ατμ. και αποχέτευσης από σωλήνες PVC Φ200 σειράς 41 συνολικού μήκους 137,00 μ. με τα αντίστοιχα φρεάτια και τις παροχές ύδρευσης και αποχέτευσης.
Τα έργα χρηματοδοτούνται   από τη ΣΑΕΠ002  µε αριθµό ΚΑ 2014ΕΠ50200001- 05  σύµφωνα µε τις  υπ΄αρ. 288368/22-11-2018 και 291370/27-11-2018 αποφάσεις  του Περιφερειάρχη Κρήτης.
Ο Δήμαρχος Βιάννου δήλωσε σχετικά: Άλλη μια σημαντική παρέμβαση που αφορά τον οικισμό της Κάτω Σύμης υλοποιούμε στο πλαίσιο του τεχνικού προγράμματος του Δήμου. Πρόκειται για παρεμβάσεις σε υποδομές της Κοινότητας Κάτω Σύμης με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων και επισκεπτών του οικισμού . Θεωρώ υποχρέωση μου να ευχαριστήσω την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Βιάννου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, καθώς  και τον  Περιφερειάρχη Κρήτης   για την  συμβολή του στην χρηματοδότηση του έργου.

Κρήτη

Χανιά

Τροχαίο - Γαύδος: Νεκρή η γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί στο όχημα

photo_1618129579209.jpg

Τραγική κατάληξη είχε το τροχαίο ατύχημα που σημειώθηκε τα ξημερώματα στη Γαύδο καθώς η νεαρή γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί σε αυτοκίνητο που είχε πέσει σε γκρεμό, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή...

Η κοπέλα παρέμεινε εγκλωβισμένη στο σημείο του ατυχήματος και ενώ σε εξέλιξη ήταν επιχείρηση διάσωσής της. Ο γιατρός, ωστόσο, που προσέγγισε το σημείο διαπίστωσε ότι η γυναίκα είχε αφήσει την τελευταία της πνοή. 

φώτο parakritika.gr

ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Κρήτη: 19χρονη διοργάνωσε "κορωνοπάρτι" με 21 καλεσμένους!

Σκρέκας: Στο Ηράκλειο με φόντο τους Δασικούς Χάρτες που ... καίνε - φώτο