Κρήτη

Ηράκλειο

Δημοπρατείται μέχρι τον Οκτώβριο το τμήμα Μάραθος – Δαμάστα

Δρόμος

Στο θέμα της επικινδυνότητας της παλιάς Εθνικής Οδού και συγκεκριμένο στο τμήμα Μάραθος – Δαμάστας επανήλθε σήμερα κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο περιφερειακός σύμβουλος Ηρακλείου Γιώργος Ματαλλιωτάκης. 
Σε ερώτηση του προς τον περιφερειάρχη Κρήτης  Σταύρο Αρναουτάκη  τον περασμένο Οκτώβριο ο κ. Ματαλλιωτάκης  είχε τονίσει την ανάγκη άμεσης παρέμβασης από την πλευρά της Περιφέρειας Κρήτης καθώς ο  δρόμος που συνδέει τα χωριά Μάραθος και τη Δαμάστα με το Ηράκλειο, το τμήμα δηλαδή τους παλαιάς εθνικής οδού Ηράκλειου- Χανίων,  αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα ασφάλειας των διερχόμενων οδηγών κυρίως τους περιοχές από τη Δόξα έως και το Βουλισμένο Αλώνι, απόστασης περίπου 2 χιλιομέτρων. 
Μάλιστα όπως είχε τονίσει τότε στην ερώτηση του ο περιφερειακός σύμβουλος Ηρακλείου στο συγκεκριμένο τμήμα του παλιού εθνικού δρόμου  έχουν συμβεί 17 τροχαία ατυχήματα τα τελευταία χρόνια εκ των οποίων τα δύο μάλιστα  ήταν θανατηφόρα. 

Ματαλλιωτακης

Ματαλλιωτακης, by gpapadakis

Στη σημερινή τοποθέτηση του στο Περιφερειακό Συμβούλιο ο κ. Ματαλλιωτάκης τόνισε ότι επανέρχεται στο θέμα καθώς τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα στο δρόμο – καρμανιόλα τον οποίο αδυνατεί να συντηρήσει ο δήμος  Μαλεβιζίου λόγω περιορισμένων κονδυλίων. 
«Η ανασφάλεια των κατοίκων της περιοχής που χρησιμοποιούν καθημερινά το δρόμο, τόνισε με έμφαση ο κ.Ματαλλιωτάκης, μέρα με τη μέρα μεγαλώνει όπως μεγαλώνουν και οι φθορές του δρόμου αλλά και κάθε είδους ασφάλεια αφού τα τοιχία που είναι χτισμένα κατά μήκος του δρόμου άλλα παρουσιάζουν φθορές και άλλα είναι μισογκρεμισμένα και δεν είναι ικανά να παράσχουν την απαιτούμενη ασφάλεια για τους οδηγούς.» 
«Σε περίπου δεκαπέντε σημεία τα τοιχία παρουσιάζουν μεγάλες ρωγμές και αρκετά από αυτά έχουν καταστραφεί εντελώς» κατέληξε ο περιφερειακός σύμβουλος για να αναρωτηθεί για ποια ανάπτυξη μιλάμε στο νομό Ηρακλείου με τέτοιους επικίνδυνα φθαρμένους δρόμους και την αδυναμία από την πλευρά της Περιφέρειας να προχωρήσει σε ένα σχέδιο παρέμβασης στην παλιά Εθνική Οδό.
Ο περιφερειαρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτακης, αφού ευχαρίστησε τον περιφερειακό σύμβουλο για το ενδιαφέρον του και την πρωτοβουλία, απάντησε ότι μέχρι τον Οκτώβριο του 2016 θα έχει δημοπρατηθεί το τμήμα αυτού του δρόμου με τη μεγαλύτερη επικινδυνοτητα.

Κρήτη

Ηράκλειο

Εργατική Πρωτομαγιά: To EKH στην εκδήλωση τιμής και μνήμης στο Μπραχίμο Μυλοποτάμου

fb_img_1620629676635.jpg

Με την συμμετοχή των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης πραγματοποιήθηκε και φέτος στο Μπραχίμο Μυλοποτάμου, η εκδήλωση τιμής και μνήμης, αφιερωμένη στη ζωή, τους αγώνες και τη δράση του πρωτοπόρου κοινωνικού αγωνιστή και ηγέτη, Σταύρου Καλλέργη.

Όπως κάθε χρόνο η «Παγκρήτια Πρωτομαγιά» εορτάστηκε στο σπίτι, όπου έζησε και πέθανε ο Σταύρος Καλλέργης και που σήμερα βρίσκεται και το λιτό μνημείο του, στον Μπραχίμο Περάματος Μυλοποτάμου.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος,  Στέλιος Βοργιάς, η Γεν. Γραμματέας του ΕΚΗ, Ελένη Μανουσάκη και ο Γραμματέας Οργανωτικού του ΕΚΗ, Νεκτάριος Μωϋσάκης. Ο Πρόεδρος του ΕΚΗ αναφέρθηκε στον άνθρωπο, που ανάλωσε όλες του τις δυνάμεις για τα δικαιώματα και τους αγώνες της ΕργατικήςΤάξης και τόλμησε να οργανώσει και να πραγματοποιήσει την πρώτη επίσημη εκδήλωση–συγκέντρωση Εργατικής Πρωτομαγιάς στην Αθήνα στις 2 Μαΐου 1983.

Επίσης επεσήμανε ότι «οι αγώνες και τα μηνύματα του Σταύρου Καλλέργη παραμένουν διαχρονικά και οφείλουμε σήμερα όχι μόνο να αναφερόμαστε σε αυτά αλλά κυρίως να φροντίσουμε να ξαναγίνουν «κτήμα» της νέας γενιάς, που δυστυχώς έχει μπροστά της πολλές δυσκολίες να αντιμετωπίσει. Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με μια ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για τους εργαζόμενους της χώρας, με την κυβέρνηση να επιχειρεί με το νέο εργασιακό νομοσχέδιο, να καταργήσει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα».

Ο Στέλιος Βοργιάς κάλεσε τους εργαζόμενους να βρίσκονται σε επαγρύπνηση

Καταγγέλλει το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που κατίθεται στη Βουλή για:

- Κατάργηση του οκταώρου και του πενθημέρου με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας.
- Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.
- Έλεγχο του Μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες.
-Παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας.
- Μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα

ειδησεις σημερα 

Κρήτη - κορωνοϊός: Πειθαρχούν στα μέτρα οι πολίτες

Κρήτη - κορωνοϊός: Μειώνονται οι νοσηλευόμενοι αλλά όχι οι διασωληνωμένοι ασθενείς

Ηράκλειο: Πρώτο κουδούνι για τους μαθητές και ταλαιπωρία για τους οδηγούς (φώτο)