Κρήτη

Ηράκλειο

Επιστολή Βαρδάκη για το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας στο Ηράκλειο

Σωκράτης Βαρδάκης

Επιστολή προς τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης  κ. Παππά και τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων κ. Μαγκλάρα, για το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου (Σ.Ε.Π.) απέστειλε σήμερα ο Βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτης Βαρδάκης. 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην επιστολή του: «Το Σ.Ε.Π. Ηρακλείου ιδρύθηκε το 2005 στο πλαίσιο της  υποχρέωσης παροχής εκπαίδευσης στα παιδιά των εργαζομένων στον ENISA (European Network and Information  Security Agency) σύμφωνα με το «Seat Agreement between the Government of The Hellenic Republic and the European Network and Information Security Agency» στις 22-4-2005. Το υψηλό επίπεδο παροχής ευρωπαϊκής παιδείας στο Σ.Ε.Π., σύμφωνα με τα πρότυπα των Ευρωπαϊκών Σχολείων, έχει οδηγήσει ως τώρα σε επιτυχείς «Πιστοποιήσεις» του Σχολείου, μετά από αλλεπάλληλες αξιολογήσεις από Ευρωπαίους Επιθεωρητές».
Καταλήγοντας, καλεί τον κ. Υπουργό και τον Γ.Γ. να στηρίξουν ενεργά την παραμονή του Σ.Ε.Π. στο Ηράκλειο: «Με δεδομένη την σημασία της  παραμονής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια των Δικτύων (Ε.Ν.Ι.S.A.) στο Ηράκλειο σε σχέση με τη συνέχιση λειτουργίας του Σ.Ε.Π. Ηρακλείου αλλά και την επιθυμία των φορέων της Κρήτης να  συνεχιστεί η λειτουργία του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου που είναι και το μόνο ξενόγλωσσο σχολείο στο νησί, σας καλώ να συμβάλλετε ενεργά στις διαπραγματεύσεις για την μετά το 2020 πορεία του ENISA, με προτεραιότητα την παραμονή της έδρας του ENISA και του Ευρωπαϊκού Σχολείου στο Ηράκλειο.
Η επιστολή αποτελεί συνέχεια της συνάντησης συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στις 23/3/2017,  με τον   γ.γ. κο Μαγκλάρα, αναφορικά με τα προβλήματα που προκύπτουν στη συνέχιση της λειτουργίας του Σχολείου Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου Κρήτης (Σ.Ε.Π.).

Κρήτη

Ηράκλειο

Ψήφισμα Δ.Σ. Ηρακλείου: Να παραχωρηθεί το Ενετικό Λιμάνι και η χερσαία ζώνη στο Δήμο

λιμάνι ηρακλείου

Την ξεκάθαρη η παραχώρηση του Ενετικού λιμανιού και της χερσαίας ζώνης στο Δήμο Ηρακλείου, ζητά με ψήφισμά του το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου.

Ειδικότερα που εξέδωσε κατά την συνεδρίαση του σήμερα Δευτέρα 19 Απριλίου, αναφέρεται:

"Η ιστορία και η προοπτική της Κρήτης και της Ελλάδας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη θάλασσα και τα λιμάνι .

Στις ιδιαίτερα κρίσιμες γεωπολιτικές συνθήκες που ζούμε η αξιοποίηση της θέσης της χώρας μας , της γεωστρατηγικής και γεωπολιτικής της αξίας, των θαλάσσιων δρόμων και των λιμανιών της, αποκτά μέγιστη εθνική σημασία.

Τα λιμάνια με τη γεωγραφική διασπορά τους και με δεδομένη τη μεγιστοποίηση της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων από την Ανατολή προς την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο γίνονται οι νέοι «δρόμοι του μεταξιού».

Το λιμάνι του Ηρακλείου είναι ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα διακίνησης επιβατών και εμπορευμάτων στην λεκάνη της Μεσογείου με σημαντική συνεισφορά στην ακτοπλοΐα την κρουαζιέρα και το διαμετακομιστικό εμπόριο. Για την πόλη του Ηρακλείου ήταν πάντα ένα σημαντικό κεφάλαιο οικονομικό, αναπτυξιακό και πολιτισμικό.

Η διαδικασία πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της «ΟΛΗ ΑΕ» ( για 60 χρόνια ) θα έχει αρνητικό αντίκτυπο σε θέματα γεωπολιτικής και εθνικής ασφάλειας για την χώρα με βάση τις συνθήκες που υπάρχουν σήμερα στην Ανατολική Μεσόγειο . Ταυτόχρονα θα πληγούν ανεπανόρθωτα οι επιχειρήσεις του νησιού, και ειδικότερα οι εξαγωγικές εταιρείες , από την ενδεχόμενη αύξηση των κομίστρων που θα προκύψουν αυτόματα από την ιδιωτικοποίηση του.

Το Ελληνικό δημόσιο θα πρέπει να έχει τον κυρίαρχο ρόλο και λόγο στα θέματα εθνικής ασφάλειας, λιμενικής λειτουργίας, διεθνών σχέσεων και προοπτικής και να αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του λιμανιού προς όφελος του λαού και του τόπου.

Για τη χερσαία ζώνη ενώ ο Δήμος Ηρακλείου και ο ΟΛΗ έχουν καταλήξει εδώ και πολλά χρόνια σε πλαίσιο συμφωνίας , στη διακήρυξη πώλησης δεν κατοχυρώνεται ξεκάθαρα η παραχώρηση της στο φυσικό ιδιοκτήτη ,που είναι ο Δήμος Ηρακλείου, δεν γίνεται αναφορά στην υφιστάμενη συμφωνία και δεν διασφαλίζεται η υλοποίηση της.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου απαιτεί:

Το Ελληνικό δημόσιο να έχει τον κυρίαρχο ρόλο και λόγο στα θέματα εθνικής ασφάλειας , λιμενικής λειτουργίας διεθνών σχέσεων και προοπτικής του λιμανιού της πόλης μας.

Να είναι ξεκάθαρη η παραχώρηση του Ενετικού λιμανιού και της χερσαίας ζώνης στο Δήμο Ηρακλείου.

Να γίνει αποδεκτή η θεσμοθέτηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου που θα έχει την ευθύνη σε όλα τα ζητήματα αξιοποίησης και ανάπτυξης του Ενετικού λιμανιού."

ειδησεις σημερα 

Ηράκλειο: Το πασχαλινό ωράριο των καταστημάτων

Διάβημα της Αθήνας στην Τουρκία για παρενόχληση του γαλλικού πλοίου νότια της Κρήτης

Daily Telegraph για Κρήτη: «Πρωταθλήτρια» Ελλάδος στη γαστρονομία