Κρήτη

Ηράκλειο

Επισκευάζουν τα σχολεία στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας 

Δήμαρχος του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

Σύμβαση αποκατάστασης – βελτίωσης των σχολικών μονάδων του Δήμου Μινώα Πεδιάδας υπέγραψε ο Δήμαρχος του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, Ζαχαρίας Καλογεράκης, ύψους 205.000 ευρώ με Φ.Π.Α. με τον ανάδοχο του έργου.
        
Η σύμβαση προβλέπει αποκαταστάσεις τοιχοποιίας, μονώσεων, αντικατάσταση και συντήρηση στέγης, ελαιοχρωματισμούς και άλλες οικοδομικές εργασίες.
        
Η αποπεράτωση των εργασιών ορίζεται σε έξι (6) μήνες από την εγκατάσταση του αναδόχου. Το έργο χρηματοδοτείται από την ΣΑΕΠ 502 με Κ.Α. 2014ΕΠ50200012. 

Με την υπογραφή της σύμβασης, ο Δήμαρχος του Δήμου Μινώα Πεδιάδας δήλωσε:
 « Με την περικοπή χρηματοδοτήσεων που αφορούν την συντήρηση σχολικών κτιρίων, ήταν αδύνατη η συντήρηση των σχολικών μονάδων του Δήμου μας, τα οποία χρίζουν άμεσης αποκατάστασης.  Θέλω να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη Σταύρο, ο οποίος με δικές του ενέργειες διασφάλισε  την πρόσθετη χρηματοδότηση μέσω Π Δ Ε  για το Δήμο μας . Με την υπογραφή της σημερινής σύμβασης,  θεωρούμε  ότι θα βελτιωθεί η εικόνα των σχολικών  κτιρίων χωρίς να λύνει το πρόβλημα και θέλω να  καλέσω το Αρμόδιο Υπουργείο να επανεξετάσει την χρηματοδότηση που αφορά την συντήρηση των σχολικών μονάδων».

.

Κρήτη

Κρήτη - κακοκαιρία: Έκλεισαν σχολεία - Λευκό τοπίο χωριά του νησιού (βίντεο)

Σήμερα στο Καμινάκι του Οροπεδίου Λασιθίου

Σε λευκό κλοιό βρίσκονται αρκετές περιοχές της Κρήτης ενώ σήμερα, όπως έχουν προειδοποιήσει οι μετεωρολόγοι, στο νησί θα επικρατήσουν πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καταγίδες και τσουχτερό κρύο.

Τα λευκά τους έχουν φορέσει αρκετά ωριά όπως ο Νιπιδιτός, οι Ασίτες αλλά και ο Ομαλός Χανίων όπου το χιόνι έχει πέσει στα 800 μέτρα. 

Στο Οροπέδιο Λασιθίου, περιοχή όπου έχει βρεθεί πολλές φορές στο επίκεντρο πολλών κυμάτων κακοκαιρίας, ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης αποφάσισε να αναστείλλει για σήμερα τη λειτουργία των σχολείων υπό το φόβο επιδείνωσης του καιρού τις επόμενες ώρες.

Έτσι, οι γονείς σήμερα έσπευσαν να πάρουν τα παιδιά τους νωρίτερα ενώ όπως δήλωσε στο ekriti ο Δήμαρχος, τα σχολεία δεν αποκλείεται να είναι και αύριο κλειστά αλλά αυτό εξαρτάται από την εξέλιξη της κακοκαιρίας και της χιονόπτωσης. 

Το παρακάτω βίντεο είναι σήμερα από το Καμινάκι του Οροπεδίου Λασιθίου:

Στα λευκά έχει «ντυθεί» από το πρωί το Οροπέδιο του Ομαλού στα Χανιά καθώς το χιόνι έχει καλύψει την περιοχή. Τα πρώτα χιόνια «έπεσαν» ακόμα στην περιοχή του Έλους και των Εννιά Χωριών σε υψόμετρο πάνω από 500 μέτρα με τις Αρχές να καλούν τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Η κακοκαιρία δημιούργησε προβλήματα στην ηλεκτροδότηση περιοχών της ορεινής ενδοχώρας του δήμου Πλατανιά με τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ να εργάζονται για την αποκατάσταση των βλαβών.

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Η παρέα στο ελαιουργείο... τον έβαλε σε μπελάδες

Κρήτη: Τον βρήκε ο αδελφός του νεκρό μέσα μία λίμνη αίματος

Κρήτη: Σοκάρει το νέο έγκλημα - Ψάχνουν παντού τον σύντροφο της Βασιλικής