Κρήτη

Ηράκλειο

Επίκαιρη ερώτηση Νίκου Ηγουμενίδη στο ΥΠΕΞ για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Ηγουμενιδης

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης προς τον Υπουργό Εξωτερικών σχετικά με το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και ειδικά για τις ενέργειες της ελληνικής πλευράς μετά τη ρηματική διακοίνωση για τις γερμανικές αποζημιώσεις.

Στο κείμενο της ερώτησης του προς τον Υπουργό Εξωτερικών, ο Νίκος Ηγουμενίδης υπενθυμίζει ότι τον περασμένο Ιούνιο επιδόθηκε στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών ρηματική διακοίνωση με την οποία η ελληνική κυβέρνηση κάλεσε τη γερμανική πλευρά να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις για την επίλυση του εκκρεμούς ζητήματος των αξιώσεων της Ελλάδας από τη Γερμανία για την καταβολή πολεμικών επανορθώσεων και αποζημιώσεων.

Στη συνέχεια ο βουλευτής του Νομού Ηρακλείου επισημαίνει ότι η ρηματική διακοίνωση αποτελεί υλοποίηση της απόφασης που ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία από την Ελληνική Βουλή και συνέχεια του πορίσματος – έκθεσης της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς τη χώρα μας, σημειώνοντας ότι αφενός μεν το πόρισμα της ελληνικής Βουλής περιλαμβάνει μια σειρά από πολύ συγκεκριμένες προτάσεις για τις περαιτέρω ενέργειες από ελληνικής πλευράς, αφετέρου το ηθικό και ιστορικό μας χρέος δεν επιτρέπει χρονοτριβές και όλοι οι δρόμοι που έχουν ήδη ανοίξει πρέπει άμεσα και στο έπακρο να αξιοποιηθούν.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο βουλευτής ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό: Πρώτον, ποια ήταν η απάντηση της γερμανικής πλευράς επί του θέματος στις συναντήσεις του Πρωθυπουργού και του Υπουργού Εξωτερικών κατά τις τελευταίες επισκέψεις στο Βερολίνο. Και, δεύτερον, σε ποιες ενέργειες έχει σκοπό να προχωρήσει στο εξής το Υπουργείο Εξωτερικών σε συνέχεια της ρηματικής διακοίνωσης.
 
Η ερώτηση είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Κρήτη

Ηράκλειο

Πρώτο βραβείο για νεαρό βιολιστή από το Ωδείο του Δήμου Ηρακλείου

Ο σπουδαστής του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου, Ευάγγελος Τσιάμαλος

Το Δίπλωμα Βιολιού με βαθμό Άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο, έλαβε ο σπουδαστή της τάξης του Γεωργίου Δεμερτζή, Ευάγγελος Τσιάμαλος του Χρήστου στις απολυτήριες εξετάσεις που έγιναν την Κυριακή, 5 Ιουλίου 2020 στο Ωδείο Δήμου Ηρακλείου. Την κριτική επιτροπή των εξετάσεων αποτελούσαν ο Διευθυντής του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου Χαράλαμπος Βενέρης, ο καθηγητής βιολιού στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων Έντμοντ Αλέξι, η καθηγήτρια βιολοντσέλου στο Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων Μαρία Σαράφοβα, ο καθηγητής Πανεπιστημίου Μακεδονίας Δημήτρης Χανδράκης και ο διεθνούς φήμης σολίστ στο βιολί και καθηγητής στο Ωδείο Δήμου Ηρακλείου Γεώργιος Δεμερτζής. Στο πιάνο συνόδεψε ο γνωστός καταξιωμένος σολίστ, Βασίλης Βαρβαρέσος.

Βιογραφικό

Ο Ευάγγελος Τσιάμαλος γεννήθηκε στην Λάρισα το 1999. Ξεκίνησε τα μαθήματα βιολιού σε ηλικία 8 χρονών στο Σύγχρονο Ωδείο Λάρισας με την κ. Μαρία Χατζηπούλιου και έπειτα στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας με την κ. Ευδοκία Χώτα. Το 2017 ξεκίνησε τις σπουδές του στο Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών στο Ηράκλειο Κρήτης και παράλληλα συνέχισε τις σπουδές του στο
βιολί με τον κ. Γιώργο Δεμερτζή στο Ωδείο Δήμου Ηρακλείου. Έχει υπάρξει μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Δήμου Λαρισαίων και της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης, Δήμου Ηρακλείου. Επιπλέον, έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια με τους Δημήτη Καρακαντά, Απόλλωνα Γραμματικόπουλο, Ανδρέα Παπανικολάου κ.α. και έχει συμμετάσχει σε πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών σε συνεργασία με την σχολή μουσικής της Bad-Köningshofen στη Γερμανία.