Κρήτη

Ηράκλειο

Έπεσαν οι υπογραφές για τον Βιολογικό του Κερατοκάμπου - Καστρίου

κερατόκαμπος ομίχλη

«Έπεσαν» οι υπογραφές για τη σύμβαση του έργου του Βιολογικού Καθαρισμού Κερατοκάμπου-Καστρίου, με το σημαντικό αυτό έργο να μπαίνει το αμέσως επόμενο διάστημα σε τροχιάς υλοποίησης με την εγκατάσταση του εργολάβου.

Χθες, στην αίθουσα του Δημαρχείου Βιάννου, υπεγράφη η σύμβαση από το Δήμαρχο Βιάννου Μηνά Σταυρακάκη και τον εκπρόσωπο της εταιρείας που θα αναλάβει το έργο, παρουσία - μεταξύ άλλων- των αντιδημάρχων Χαρίλαου Τριγωνάκη και Νίκου Θεοδοσάκη.

Ο Δήμαρχος Μηνάς Σταυρακάκης, υπογράφει τη σύμβαση
Ο Δήμαρχος Μηνάς Σταυρακάκης, υπογράφει τη σύμβαση

«Είναι μια καίρια παρέμβαση που μπαίνει σε φάση κατασκευής. Ένα έργο που ίσως είναι το σημαντικότερο έργο αυτής της περιόδου. Με την υπογραφή της σύμβασης ικανοποιείται ένα δίκαιο και πάγιο αίτημα των δημοτών μας, μέσα από το οποίο στόχος είναι η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και φυσικά η προστασία του περιβάλλοντος», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Σταυρακάκης.
Σημειώνεται ότι η σύμβαση που υπεγράφη, αφορά έργο κόστους 1.150.000 ευρώ.

 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο - εστίαση: "Ο καλός ο μήνας... χάθηκε" - Ελπίδες στον τουρισμό

εστίαση

Γεγονός είναι εδώ και λίγες ώρες η άρση του μίνι lockdown στην περιφερειακή Ενότητα του Ηρακλείου, που είχε επιβληθεί λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορωνοϊού.

Ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι επιχειρηματίες του νομού φώναζαν και διαμαρτύρονταν, κάνοντας λόγο για ένα άδικο μέτρο που μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα επιφέρει στον επιχειρηματικό κλάδο αλλά και στον τομέα του τουρισμού.

Πρακτικά, η άρση του mini lockdown σημαίνει οτι από σήμερα το πρωί επιτρέπεται εκ νέου η μουσική στα καταστήματα στο Ηράκλειο, και από το βράδυ η κυκλοφορία των πολιτών μετά τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.

Σε καλά επίπεδα η πληρότητα στα ξενοδοχεία

Την ώρα που η πληρότητα σε δεκάδες ξενοδοχεία τουριστικών περιοχών της Κρήτης και επομένως και του Ηρακλείου, αγγίζει το 80%, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρη Τάσιο, η άρση του mini lockdown δίνει την ώθηση στις επιχειρήσεις της εστίασης των περιοχών αυτών να λειτουργήσουν υπό φυσιολογικές συνθήκες.

Τα δεδομένα στον τουρισμό είναι πολύ καλά, σχολιάζουν άνθρωποι του κλάδου παρά τις δυσνοίωνες προβλέψεις που είχαν γίνει στην αρχή της σεζόν, εξαιτίας των προβλημάτων που έχει επιφέρει η πανδημία.

Όμως...

Από τα περιοριστικά μέτρα δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι συνέπειες στον επιχειρηματικό κόσμο της εστίασης αλλά και πολλών άλλων τομέων που σχετίζονται άμεσα με τη διασκέδαση και τον επισιτισμό.

"Ο μήνας με το mini lockdown ήταν καταστροφικός. Οι οικονομικές ζημιές είναι ανεπανόρθωτες και δυστυχώς τον μήνα που έπρεπε να δουλέψουμε, δεν το κάναμε όσο έπρεπε λόγω των περιοριστικών μέτρων. Η απώλεια στον τζίρο ξεπερνά το 60%" δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και το ekriti.gr ο Αντιπρόεδρος Συνδέσμου Eπισιτισμού και  Διασκέδασης Νομού Ηρακλείου, Νίκος Ρηγάκης. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι επιχειρηματίες του κλάδου ευελπιστούν να ανέβει η κίνηση στα καταστήματά τους όμως ο καλός ο μήνας χάθηκε, λένε χαρακτηριστικά. 

 

Γιώργος Ι. Παπαδάκης

 

 

 

Διαβάστε επίσης:

Ηράκλειο: Ο Ζαχαρίας αποχαιρετά την ΕΛ.ΑΣ μετά από 35 χρόνια

Έρευνα Ράδιο Κρήτη: Ακριβότερο και το νερό για αγρότες - νοικοκυριά λόγω των αυξήσεων στο ρεύμα

Έγκυος προσπαθεί να πηδήξει από το παράθυρο του σπιτιού της για να γλιτώσει από τον άντρα της

Ηράκλειο: Κατεδαφίζουν κτίσμα για να ανοίξουν δρόμο

 

ESPA BANNER