Κρήτη

Ηράκλειο

Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου: BlackFriday or black everyday;

αγορά ηρακλείου

Κάλεσμα σε συμμετοχή στην απεργία της 8ης Δεκεμβρίου, και διαμαρτυρία στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 το πρωί, απευθύνει η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου. Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:"Ελαστικές σχέσεις εργασίας, κατώτατος και υποκατώτατος μισθός, εορταστικό ωράριο, κατάργηση κυριακάτικης αργίας , BlackFriday or black everyday…", περιγράφοντας την κατάσταση στους κόλπους των υπαλλήλων την περίοδο της κρίσης.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Οι εργαζόμενοι στα εμπορικά καταστήματα έχουμε υποστεί άγρια επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα την περίοδο της κρίσης.
Μισθοί, συμβάσεις, ωράρια, εργασιακές σχέσεις κατακρεουργούνται καθημερινά  για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία των μεγαλεμπόρων. Προσπαθούν με διάφορα μέτρα να καταργήσουν την κυριακάτικη αργία. Η  απληρωσιά, η εντατικοποίηση της εργασίας, η δουλειά χωρίς κανένα δικαίωμα είναι καθημερινότητα. Οι μισθοί δεν αρκούν για την επιβίωση μας.  Άγρια φορολογία, χαράτσια, ανύπαρκτες κοινωνικές παροχές σε παιδεία, υγεία επιδεινώνουν περαιτέρω  το βιοτικό μας επίπεδο. Χαρίζουν τζάμπα εργασία στους εργοδότες χαρίζοντας τους το επίδομα ανεργίας που δικαιούται ο άνεργος ντύνοντας το με το επιχείρημα τάχα της καταπολέμησης της ανεργίας! Είναι απαράδεκτο μέτρο που ανακυκλώνει την ανεργία και χτυπά τους κλαδικούς μισθούς. Θεσπίζουν τον υποκατώτατο μισθό και τις 2ωρες και 3ωρες συμβάσεις για να κουκουλώσουν την ανεργία που διαρκώς αυξάνεται!
Πουλάμε καθημερινά προϊόντα που δεν μπορούμε ούτε να φανταστούμε να τα έχουμε εμείς, περνάνε από τα χέρια μας κάθε μέρα χρήματα που δεν είναι ούτε το 1%του μισθού μας, αλλά μας λένε πως πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι γιατί υπάρχουν τόσοι άνεργοι, γιατί το κλίμα στην επιχείρηση είναι καλό, γιατί αλλού είναι χειρότερα, γιατί αν θησαυρίζει ο εργοδότης θα συνεχίσει να πετάει ψίχουλα στον εργαζόμενο... Βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι, τραπεζίτες, όλοι αυτοί που δεν ξέρουν τι έχουν στα θησαυροφυλάκιά τους, διατάζουν τους άνεργους, τους μερικά απασχολούμενους, τους απλήρωτους και κακοπληρωμένους, να ανέχονται και να μην αντιδρούν! Η ζωή μας κάθε μέρα κάνει άλματα προς τα πίσω για να αυξάνονται τα κέρδη και τα προνόμια των λίγων. 

Μέσα σε όλα αυτά οι συνάδελφοι σε διάφορα εμπορικά καταστήματα και της πόλης μας  καλούνται την Παρασκευή 25/11, την οποία η εργοδοσία βαφτίζει BlackFriday σύμφωνα με τα αμερικάνικα πρότυπα, να δουλέψουν κάτω από εξαντλητικούς ρυθμούς για να εξυπηρετήσουν το καταναλωτικό κοινό που προσβλέπει η εργοδοσία ότι θα "εισβάλει" στα καταστήματα της για να προλάβει να αγοράσει προϊόντα με μεγάλη έκπτωση. Άλλα μεγάλα  καταστήματα του Νομού μας ενημερώνουν τους εργαζόμενους πως θα δουλεύουν και στις 2/1/2017 -μέρα που τα καταστήματα είναι κλειστά-, όπως επίσης μέσα στο εορταστικό ωράριο θα δουλεύουν από τις 5 π.μ. μέχρι τις 11 μ.μ.!!!
Συνάδελφοι, δεν μπορούμε να περιμένουμε από κανέναν να μας λύσει τα προβλήματα, αν εμείς οι ίδιοι δεν παλέψουμε για τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας.
Καμία υποχώρηση δεν βοήθησε. Έτσι φτάσαμε μέχρι εδώ! Όμως φτάνει! Δεν δεχόμαστε άλλο  να δουλεύουμε για ένα ξεροκόμματο, όταν εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο. 
Ανίκητοι δεν είναι! Φαίνονται ανίκητοι γιατί οι εργαζόμενοι δεν έχουν δοκιμάσει την τεράστια δύναμή τους. Εκείνοι έχουν το δικό τους σχέδιο και περνάνε όλα αυτά τα μέτρα. Χρειαζόμαστε κι εμείς το δικό μας σχέδιο! Όχι μόνο για να αποκρούσουμε τη νέα επίθεση, αλλά και για να διεκδικήσουμε τις τεράστιες απώλειες που είχαμε τα τελευταία χρόνια!
Συνάδελφοι, δεν πάει άλλο! Έχουμε χρέος να απαντήσουμε στην επίθεση της εργοδοσίας, που θα κλιμακωθεί και άλλο το επόμενο διάστημα γιατί δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!
Η απάντηση βρίσκεται στην οργάνωσή μας στο κλαδικό μας σωματείο, την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, τους αγώνες μας και τη δράση μας, με τη συμμετοχή μας στην πανελλαδική πανεργατική απεργία στις 8 Δεκέμβρη, στις 10.00 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας. Οργανωνόμαστε στο σωματείο μας. Η συλλογική, οργανωμένη απάντηση είναι εκείνη που μπορεί να φέρει αποτελέσματα.
Διεκδικούμε την κάλυψη των απωλειών μας, όλα όσα μας έκλεψαν, μας αφαίρεσαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες μας.
Απαιτούμε:
  Την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων. 
  Κατοχύρωση της κλαδικής σύμβασης των εμποροϋπαλλήλων με 918€ βασικό μισθό, 5ημερο-8ωρο-40ωρο, με μόνιμη και σταθερή εργασία, να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
   Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών εργασίας & μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
   Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
  Ακύρωση όλων των νόμων που επηρεάζουν τις συλλογικές συμβάσεις.
  Επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων. 
  Προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας. 
  Φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων, να πληρώσουν οι βιομήχανοι, τραπεζίτες, εφοπλιστές.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
και στη συγκέντρωση στις 10.00 στην πλ.Ελευθερίας
 
 

Κρήτη

Ηράκλειο

Ηράκλειο: Τον έπιασαν με λαθραίο καπνό και ...πυρομαχικά

σύλληψη

Συνελήφθη, σήμερα (19/1) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αστερουσίων, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Τελωνειακού Κώδικα και όπλων.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας των αστυνομικών στο σπίτι του άνδρα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 200 γραμμάρια  καπνού, χωρίς να φέρουν την απαιτούμενη ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης και ως εκ τούτου στερούνται τελωνειακού ελέγχου και σήμανσης, 125 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, ένα μηχανισμό αναγόμωσης, δύο στιλέτα και κροτίδες .

Η ποσότητα  του καπνού που κατασχέθηκε και θα αποσταλεί στο Τελωνείο Ηρακλείου. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αστερουσίων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

- Δολοφονία μητέρας στην Κρήτη: Συνελήφθη στο Ηράκλειο ο Νορβηγός σύντροφός της!

Ηράκλειο: Συναγερμός για γυναίκα που έπεσε στα νερά του λιμανιού