Κρήτη

Ηράκλειο

Ενημέρωση για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στη Σύλλαμο

καρκίνος τραχήλου μήτρας

Στo πλαίσιo του Προγράμματος του Εθνικού Προσυμπτωματικού Ελέγχου για τον καρκίνο του Τραχήλου της Μήτρας και την Ολοκληρωμένη Πρωτοβάθμια Γυναικολογική Φροντίδα, οργανώνεται από το Κέντρο Υγείας Αγίας Βαρβάρας, σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Ηρακλείου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Συλλάμου, την τοπική Δημοτική αρχή Βασιλειών και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βασιλειών, Εκδήλωση-Ενημέρωση που θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου Συλλάμου, την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 16:00 μμ, με ομιλήτρια την Μαία Κριτσωτάκη Μαρίνα και με θέματα:

1.Πρόληψη του Καρκίνου του Τραχήλου της Μήτρας και των Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων.
2.Πρόληψη της Γυναικολογικής Ακράτειας.
Παράλληλα, σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια του ίδιου Προγράμματος συνεχίζονται οι δωρεάν λήψεις ΤΕΣΤ – ΠΑΠ στον κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου της Συλλάμου για όλες της γυναίκες της περιοχής.

Για ραντεβού, απαραίτητη είναι η επικοινωνία με τις Μαίες του Κέντρου Υγείας Αγίας Βαρβάρας, Κα Κρητσωτάκη Μαρίνα και Σταματάκη Ερωφίλη στα τηλέφωνα: 28943 -40100 και  28943 -40107.
 

 
 
 

Κρήτη

Κρήτη: Αστυνομική επιχείρηση εντόπισε φυτεία με περισσότερα από 1.000 χασισόδεντρα (Βίντεο)

Χασισοφυτεία

Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες των αστυνομικών Αρχών στα Χανιά για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών φυτείας με δενδρύλλια ινδικής κάνναβης σε περιοχή του χωριού Γαβαλοχώρι του Δήμου Αποκορώνου.

Πρόκειται για περίπου 1.000 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, τα οποία βρίσκονταν σε ρυάκι και εκριζώθηκαν μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση.

Πάνω από 1.000 χασισόδεντρα εντόπισαν οι αστυνομικοί.
Πάνω από 1.000 χασισόδεντρα εντόπισαν οι αστυνομικοί.

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας αναφέρει τα εξής:

Ολοκληρώθηκε σήμερα (23.09.2021) το πρωί, συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντοπίστηκε φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και κατασχέθηκαν συνολικά χίλια είκοσι (1.020) δενδρύλλια κάνναβης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα από συστηματική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, σήμερα (23.09.2021) το πρωί, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση εξερεύνησης.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της προαναφερόμενης υπηρεσίας με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Χανίων και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Χανίων.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε σε περιοχή του Δήμου Αποκορώνου και σε τρεις διαμορφωμένους χώρους μία φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενη από χίλια είκοσι (1.020) δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της συγκομιδής ύψους έως 3,5 μέτρων, τα οποία αφού εκριζώθηκαν στη συνέχεια κατασχέθηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων.

Δείτε το βίντεο:

 

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος για την 22χρονη Σεβαστή - Είχε χάσει και τη μητέρα της

Ηράκλειο: Στο σπίτι της μετά την μεγάλη περιπέτεια η 36χρονη έγκυος!

Ηράκλειο: Στην Εντατική ο 27χρονος - Τι λέει στο ekriti ο Διοικητής του ΠΑΓΝΗ

ESPA BANNER